Új HSG lézervágó a Mach-Tech kiállításon

A HSG jól ismert márkává vált a hazai fémmegmunkáló piacon, hiszen a gyár portfóliójának szinte az összes fiber lézervágó modelljéből több működik a magyar vállalatoknál

2022. május 06., péntek, 06:00

Címkék: Automotive Hungary fiber lézer HSG Ipar Napjai 2022 lemezmegmunkálás lézer lézeres vágás lézertechnológia Mach-Tech Signdepot

A HSG képviseletét 2016 óta a Signdepot Europe Kft. látja el, a cég felügyelete által történik az értékesítés és a szerviz is. Az ütőképes csapat – gyártó és forgalmazó – sikere a Signdepot ügyvezetőjének, Szabó Zsombornak a véleménye alapján a hosszú távú sikerre törekvésen, valamint a tisztességes, vásárlás utáni szervizes támogatáson alapul. Ennek záloga az elégedett vásárlók véleménye.

 A forgalmazó Signdepot Europe Kft.

A kínai székhelyű vállalat, a HSG világméretű értékesítési hálózattal rendelkezik. Az európai piaci érdekeket figyelembe véve 2022-re európai központjuk nyílt Németországban bemutatóteremmel, valamint alkatrészbázissal. A legjobbra törekvés már nem elégül ki a kompromisszummentes magas műszaki színvonalban, a hosszú távú tervek alapján áthelyezésre kerül a gépösszeszerelés Kína helyett Európába, mely megoldást kínál majd a napjainkban tapasztalható, világméretű ellátási, szállítmányozási problémára. A gyártás költsége növekszik, de a szállítási költség ezt kompenzálja, valamint a szállítási határidőkben óriási csökkenés várható.

Suzhou gyáregység

A HSG közepes teljesítményű (1–4 kW) típusai között a G3015A típus volt a HSG legnépszerűbb modellje, melyből a felfutását követően, 2017-ben már több mint 800 db került évente értékesítésre világszerte. A kiváló ár/érték arány az, mely sikerre vitte ezt a berendezést. Szinte csak a váz készül Kínában, a fődarabok egytől egyig jól ismert gyártók termékei. IPG lézerforrás, Precitec lézerfej, Omron és Schneider elektronikai alkatrészek, német CNC-fődarabok és japán szervomeghajtás. A berendezés kiforrott az évek alatt, történt néhány ráncfelvarrás, dizájnváltás, kezelőszoftver-fejlesztés, de az alapgép és a fődarabjai változatlanok voltak. A HSG döntött a megújulás mellett, és az alapokat meghagyva továbbfejlesztette ezt a típust, melynek eredménye lett az új G3015X.

G3015X fiber lézervágó

A főbb tulajdonságok, amikben a G3015X fejlődött az elődjéhez képest:

Új elszívórendszer

 • A vágóasztal alatt zónákra osztott füstelszívás pillangószelepekkel, mely intenzívebb és hatékonyabb elszívó teljesítményt eredményez. A vágóasztal alatt zónákra osztva.
 • Tetőburkolat ventilátorokkal, melyek lefelé terelik a füstöt a gép aljába.

Gépdizájn

 • A legfontosabb újítás, hogy a gép alapterülete csökkent. Ez pozitívan befolyásolja a szállítást és a beüzemelés idejét is.
 • Az elektromos egységek külön szekrénymodulban kaptak helyet a gépen kívül. Ezáltal hozzáférhetőbb, teljesen védett, továbbá ez a megoldás is a gazdaságosabb szállíthatóságot támogatja, ami, mint tudjuk, komoly problémát jelent napjainkban.
 • 4. generációs alumínium X tengely híd gerenda. A méhsejtrácsos belső kialakításnak köszönhetően a híd tömege csökkent, szilárdsága nőtt, ezáltal tovább növelhetővé vált a lézerfej gyorsulása 1,2 G-ről 1,5 G-re.
 • A gép külseje is változott, ma már a látvány is fontos. A gép külseje tartós és minőségi anyagokkal és ízléses formában került megtervezésre.

Asztalváltó

 • A G3015X is 2 db 3 000 × 1 500 mm-es asztallal és asztalváltó rendszerrel rendelkezik, ami szintén fejlődött a G3015A típushoz képest.
 • Az új kúpos csapok precízebb pozicionálást eredményeznek.
 • Az asztalváltás gyorsabb lett.

Teljesítmény

 • A lézerfej mozgási sebessége 120 m/percről 140 m/percre nőtt, gyorsulása 1,2 G-ről 1,5 G-re.

Vezérlőrendszer

 • A HSG új, saját fejlesztésű Alpha-T Bus vezérlőrendszerét kapta.
 • 20%-kal növelt hatékonyságú nesting táblatervező.
 • Új, aktív ütközés elleni védelem.
 • Flying cut az apró objektumok gyorsabb vágása érdekében.
 • Felhasználóbarát, letisztult kezelőfelület.

G3015X a 2022-es IPAR NAPJAI kiállításon

Mi sem bizonyítaná jobban a gépről írt pozitív tulajdonságokat, mint egy személyes megtekintés és tesztelés lehetősége! Kiváló alkalom erre a Hungexpo területén május 10-én nyíló Ipar Napjai kiállítás. A Signdepot egy nagy alapterületű standon várja a HSG márka után érdeklődő látogatókat. A standon bemutatásra kerül a G3015X típus 3 kW teljesítményű lézerforrással.

G3015X technikai adatok

Műszaki paraméterek

GX

Lézerforrás-teljesítmény

1 500 – 6 000 W

Sík asztal munkaterület

3 000 × 1 500 mm

X/Y tengely pozicionálási pontosság

± 0,03 mm/m

X/Y tengely visszatérési pontosság

± 0,03 mm/m

Max. üresjárati sebesség

140 m/perc

Max. gyorsulás

1,5 G

Max. lemezsúly-kapacitás

1 400 kg

hsglaser.hu/iparnapjai

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek