Karrierépítés

(Mindig) létezik jobb lehetőség?

2016. február 14., vasárnap, 15:11

Címkék: állás állásbörze álláskereső Audi Hungaria Motor bosch Continental Automotive Hungary Denso Gyártó Magyaroszág Kft. HVG Állásbörze Knorr-Bremse LuK Savaria Kft. Magyar Suzuki Zrt. Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mérnöki állás Opel Szentgotthárd Kft.

Tudta, hogy az Audi Hungaria karrieroldalán több mint 20 nyitott mérnöki pozíciót találhat, míg a Bosch csoportnál a 100-at is meghaladja a meghirdetett karrierlehetőségek száma? A műszaki területen tanuló illetve dolgozó szakemberek továbbra is kivételes helyzetnek örvendhetnek a munkaerőpiacon, éppen ezért komoly dilemmák elé is kerülhetnek. Önnek kielégíti szakmai ambícióit jelenlegi feladatköre? Biztos, hogy a legjobb feltételeket biztosítja munkaadója? A kérdések megválaszolása miatt mindenképpen érdemes feltérképezni az aktuális lehetőségeket!

Elégedett a jelenlegi helyzetével?

Munkakörnyezet, szakmai kihívások és juttatási csomag – három kulcsfogalom, amely jelentősen befolyásolja, hogyan éli meg az ember a mindennapjait. Fontos az anyagi biztonság, azonban a kihívások és a kitűzött célok elérése is hozzátartozik a karrierépítéshez. Kutatások szerint az X generáció (1965 és 1975 között születtek) 64%-a egy éven belül munkahely váltásban gondolkodik, mert elégedetlen jelenlegi helyzetével. Ön is közéjük tartozik? Ha megbizonyosodna arról, hogy a legtesthezállóbb munkakörben dolgozik, vagy éppen körülnézne, hogy tapasztalatával és képességeivel milyen perspektívák közül választhat most, érdemes kilátogatnia egy karrierrendezvényre.

A műszaki paletta széles

A HVG Állásbörze egy igazi kincsesbánya a műszaki szakemberek számára, legyen szó hallgatókról vagy már több éves tapasztalattal rendelkező szakemberekről. Hazánk legjelentősebb karrierrendezvényén a szektor vezető vállalatai közül szinte mindenki képviselteti magát. 2015 őszén több mint 1000 nyitott mérnöki állással kapcsolatban lehetett érdeklődni a cégek munkatársaitól. Idén is számos nyitott karrierlehetőséggel várják az érdeklődőket, többek között olyan vállalatok, mint az AUDI, a Bosch, a Continental, a DENSO, a Ford, a Knorr-Bremse, a Mercedes, a LuK Savaria, az Opel vagy éppen a Suzuki.

Kerüljön egy lépéssel közelebb a céljaihoz!

Ha elgondolkozott már azon, hogy kipróbálja magát más környezetben vagy feladatkörben, mindenképpen böngéssze végig a rendezvény kiállítóinak listáját. A kötetlen beszélgetés lehetőséget ad a részletesebb információk beszerzésére, ráadásul jó alapot ad, hogy összehasonlítsa a trendeket jelenlegi pozíciójával. Ha felkészülten, céltudatosan érkezik, akkor néhány jól irányzott, komolyabb érdeklődést feltételező kérdéssel felhívhatja magára a munkaadók figyelmét. Egy helyszíni beszélgetés ugyanis akár a kiválasztás első lépcsőfokává is válhat. Érdemes ezért az aktuális önéletrajzát (magyar és idegen nyelvűt is) elhoznia, és a rendezvényhez illő viseletben megjelenni.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, csak regisztrációhoz kötött, melyre a www.hvgallasborze.hu oldal ad lehetőséget.

HVG Állásbörze

Országos Képzési és Karriernapok

Mikor? 2016. március 2-3. (10:00-18:00)

Hol? Budapest, SYMA Rendezvényközpont, A csarnok

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek