Intelligens megoldások a fémlemez-megmunkálásban

A jövő gyárai élőben

2016. augusztus 23., kedd, 06:00

Címkék: euroblech 2016 fémlemez-megmunkálás ipar 4.0 kiállítás lemezalakítás lemezmegmunkálás lemeztechnika lemezvágás verseny

A 2016. október 25–29. között Hannoverben megrendezendő EuroBLECH szakkiállítás idén is a lemezmegmunkálás innovatív termelési megoldásainak legnagyobb éves seregszemléje lesz. A világ minden tájáról érkező látogatók a hagyományos rendszerektől a high-tech rendszerekig ismerkedhetnek meg a legújabb technológiai fejlesztésekkel. „A lemezmegmunkálás új generációja” névre keresztelt vezértéma a digitalizálásra és az intelligens gyártási rendszerek elterjedésének tendenciájára utal.

A fémlemez-megmunkálás 24. nemzetközi szakkiállítására eddig 40 országból összesen 1 410 kiállító regisztrált. Az általuk lefoglalt 89 000 négyzetméter nettó kiállítási terület 3%-os növekedést jelent az előző, 2014-es rendezvényhez képest, és azt a tényt tükrözi, hogy a kiállító cégek a tökéletesített megoldásaik még nagyobb választékát tervezik bemutatni a kilátogató érdeklődőknek. A legtöbb kiállító cég Németországból, Olaszországból, Kínából, Törökországból, Hollandiából, Svájcból, Spanyolországból és Ausztriából érkezik. A kiállítás nemzetköziségére bizonyíték, hogy a kiállítók 52%-a és a látogatók 37%-a érkezik Németországon kívülről. A 2014-es rendezvényen 105 országból összesen 59 618 szakmai látogató érkezett Hannoverbe.

A lemezmegmunkálás új generációja

Jelentős változásokon megy át a gyártás napjainkban. Automatizált termelés, gépek közötti kommunikáció, intelligens folyamatláncok – az intelligens gyártási megoldások mára a lemezmegmunkálás szerves részét képezik. A teljes gyártási értékláncon végigfutó adatcsere az optimalizált gyártási folyamatok, a jobb tervezés, a nagyobb rugalmasság és a jobb minőségű termékek irányába kövezi ki az utat. A termékvariációk növekvő száma és a sorozatnagyságok csökkenése miatt a fémlemez-megmunkálás gyártási folyamatai egyre összetettebbé válnak, ami nagyon hatékony és rugalmas megoldások bevezetését feltételezi. Az iparágban tevékenykedő cégek ezért olyan környezettel szembesülnek, amely alapvető döntések elé állítja őket a hosszú távú alkalmazkodás és versenyképesség érdekében.

„A lemezmegmunkálás új generációja” névre keresztelt vezértéma a gyártástechnológia forradalminak is nevezhető fejlődésére utal. A lemezmegmunkálás vezető ipari platformjaként és üzleti barométereként az EuroBLECH számtalan testreszabott megoldást mutat be a termelési folyamatok optimalizálásához és modernizálásához. A kiállító cégek átfogó gép-, eszköz- és rendszerkínálatot mutatnak majd be a fémlemez-megmunkálás teljes értékláncára. A kiállítás profilja a fémlemezeken, félkész és késztermékeken túl a hegesztés, a felületkezelés, a szerszámok, a minőség-ellenőrzés, a CAD/CAM/CIM rendszerek, a K + F, valamint a hibrid struktúrák megmunkálásnak témaköreit is felöleli.

A látogatók a gépek és rendszerek működését élőben is megtekinthetik, a gyakorlati alkalmazási lehetőségeket pedig az iparág legfelkészültebb szakértőivel vitathatják majd meg. A kiállítás ezért szinte kötelező programnak számít a lemezmegmunkálás szakemberei számára a nagyvállalati szinttől egészen a kis- és közepes méretű cégekig. A szakmai látogatók között a túlsúlyt a tervezők, termelési, műszaki és minőségügyi vezetők, beszerzők, valamint a kutatócégek és intézmények szakértői képviselik.

Látogatói információk

A látogatók számára készülő és tizenkét nyelven elérhető kiadvány a kiállítás többnyelvű honlapján (www.euroblech.com) rendelhető meg. A kiadvány a rendezvény leírását, a kiállítási pavilonok térképét és egyéb gyakorlati kiállítási információkat tartalmaz, valamint hasznos tudnivalókat az utazási és szálláslehetőségekről.

A honlapon elérhető és a kiállító cégekről hasznos információkat szolgáltató online kiállítói lista rendszeresen frissül. Az „EuroBLECH Bulletin” néven megjelenő online hírlevél a kiállítás legfrissebb információit, valamint iparági érdekességeket tartalmaz. Az EuroBLECH a Facebookon, a Twitteren és a YouTube-on is követhető, a hivatalos hashtag a euroblech.

Az idei EuroBLECH október 25-től (kedd) október 28-ig (péntek) 9:00–18:00 között, október 29-én (szombat) pedig 9:00–15:00 között tart majd nyitva. A kiállítás a Hannoveri Kiállítási Központ 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17. és 27. pavilonjaiban lesz majd látogatható.

Online megmérettetés

A 2014-es online verseny nagy sikerén felbuzdulva a szervezők idén „A lemezmegmunkálás új generációja” néven indítottak online megmérettetést, amely hat kategóriában díjaz majd hat szervezetet vagy magánszemélyt a lemezmegmunkálás legjobb gyakorlatait, innovációit, illetve kiemelkedő teljesítményeit figyelembe véve.

A kiállítás vezértémájának megfelelően a kategóriák a fémlemez-megmunkálás legújabb trendjeit és fejlesztéseit tükrözik vissza. „A Jövő Gyára” kategória az intelligens gyártási módszerek gyakorlati megvalósításáért díjazza majd a szervezeteket vagy a magánszemélyeket. „A nők és az innováció” kategória a hölgyek által kezdeményezett élvonalbeli projektekre és teljesítményekre koncentrál. A fémlemezipart érintő legjobb felsőoktatási projekteket az „Egyetemi Kiválóság” kategória honorálja, míg az „Egyedi Tervezés” kategóriát a fémlemezből készült szokatlan termékeket gyártó cégek számára hozták létre. A „Fiatal Generáció” kategória a junior alkalmazott és a fiatal kutatók kiemelkedő teljesítményeit keresi, míg végezetül a „Tiszta Technológia” kategória a környezetbarát és fenntartható megoldásokat jutalmazza.

A hat győztes hivatalosan az EuroBLECH 2016 idején tartott ünnepségen kerül bemutatásra és díjazásra.

A versenyről szóló részletes információk és a nevezési előírások már elérhetők a www.euroblech.com/english/competition honlapon. A versenyre bármely lemezmegmunkáló cég vagy magánszemély nevezhet, ha úgy érzi, hogy terméke vagy projektje illeszkedik valamelyik kategóriához. A nevezési határidő 2016. augusztus 31., ami után minden pályázat felkerül a honlapra, ahol online szavazás dönt a végső győztesekről. A lemezmegmunkálás nemzetközi közössége minden kategóriában leteheti a voksát a számára legkedvesebb pályázat mellett.

www.euroblech.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek