Innovációkban gazdag ősz a Mazaknál

A Mazak szilárdtest-lézereinek legújabb generációja a sóskúti Mazak Technológiai Központban

2018. szeptember 18., kedd, 06:00

Címkék: EuroBLECH 2018 fiber lézer lemezmegmunkálás lemezvágás lézer lézeres vágás lézertechnológia OptiPlex szeminárium Yamazaki Mazak

Lézerszemináriumot hirdet a Yamazaki Mazak 2018. szeptember 25–26-ra, ahol testközelből is megtekinthető lesz lézertechnológiájának legújabb fejlesztése, az OPTIPLEX 3015 DDL 4 kW, amely Direkt Dióda Lézer technológiája révén minden eddiginél nagyobb hatékonyságot biztosít a lézervágás ipari alkalmazásainak területén.

A gép 1,8 G tengelygyorsulással rendelkezik, és 120 m/perc gyorsaságú előtolási sebesség elérésére képes. Rendkívüli – az X és Y tengelyek mentén ±0,05 mm / 500 mm, a Z tengelyen ±0,01 mm / 100 mm értéken belüli – pozicionálási pontosságának és kimagasló, X, Y és Z tengelyek menti ±0,03 mm-es ismétlési pontosságának köszönhetően nem csak a vastag anyagok vágásánál biztosít kiváló felületi minőséget, de a vékony munkadarabok vágását a fiber lézerekhez képest 20 százalékkal gyorsabban végzi el.

Az OPTIPLEX DDL egy rendkívül hatékony lézer-megmunkálógép, amely a korábbi lézertechnológiákat túlszárnyalva 40-50 százalékos energiahatékonyságot biztosít. A multi-kontroll fáklya és az intelligens funkciók kínálata rendkívül könnyű használatot és optimális hatékonyságot tesz lehetővé. Ezenkívül rendkívül felhasználóbarát, ergonomikus kialakítással rendelkezik, és az új PreviewG vezérléssel van felszerelve, amelyekkel szemináriumunkon nem csak részletes előadás, de gyakorlati bemutató keretein belül a résztvevők is megismerkedhetnek.

Amennyiben a Mazak legújabb innovációja felkeltette érdeklődését, szeretettel várják Önt is sóskúti bemutatótermükben 2018. szeptember 25-én vagy 26-án. Az esemény regisztrációhoz kötött, amelyet a Mazak www.mazakeu.hu honlapján tud megtenni.

A szeptemberi szemináriumon kívül a 2018-as EuroBLECH-en is lehetőség nyílik betekintést nyerni a Yamazaki Mazak legújabb fejlesztéseibe, ugyanis öt csúcstechnológiás lézer vágógép és két automatizációs megoldás is kiállításra kerül a Hannoverben idén huszonötödször megrendezésre kerülő rendezvényen.

Nagy valószínűséggel az OPTIPLEX 3015 DDL (Direkt Dióda Lézer) 6 kW-os verziója lesz a felhozatal fénypontja, amely multi-kontroll fáklyával, az új MAZATROL PreviewG-vel és egyéb különféle intelligens funkciókkal felszerelve 15%-kal növeli a produktivitást a gép nagy sebességű vágási kapacitásával.

Emellett megtekinthető lesz még a 3D FABRI GEAR DDL, a cég nagy sikerű csővágó gépeinek új, Direkt Dióda Lézeres verziója is, amely képes nagyméretű, akár 8 000 mm hosszúságú szerkezeti anyagok, például csövek megmunkálására, így ideális megoldás építőiparban alkalmazott csövek megmunkálásához. 3D-s fáklyája öt különböző tengely mentén teszi lehetővé a mozgást, ezzel biztosítva nyitott és zárt profilok nagy precizitású vágását.

Ugyancsak kiállításra kerülnek az OPTIPLEX FIBER III lézer 10 és 8 kW-os verziói, utóbbi Mazak Smart Cell automatizációs rendszerrel felszerelve. Fiber technológiájuk alkalmassá teszi őket vastag anyagok, például rozsdamentes acél és alumínium nagy sebességű megmunkálására, mindezt az átlagnál alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett. Az intelligens többfunkciós fáklya és fúvókacserélő technológia pedig közvetlenül növeli a gépek termelékenységét automatikusan, programonként optimalizálva a fáklya beállítását.

Találkozzunk 2018. október 23–26. között az EuroBLECH szakkiállításon, a 11-es csarnok D26. standján!

www.mazakeu.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek