Helyszíni beszámoló a Trumpf ditzingeni házi kiállításáról 2. rész

Lézersugaras csővágás a szilárdtest-lézerek minden előnyével

2016. május 18., szerda, 18:45

Címkék: Ditzingen fiber lézer Házi Kiállítás Intech ipar 4.0 lemezmegmunkálás lézeres vágás TruLaser Tube 5000 fiber Trumpf

A Trumpf hagyományos, Intech néven ismert házi kiállítása az ipar 4.0 koncepció gyakorlati megvalósítási lehetőségeit helyezte a középpontba. Az április 19–23. között a cég ditzingeni központjában rendezett rendezvény mintegy 2 000 szakmai látogatót vonzott a világ minden tájáról.

A TRUMPF lézersugaras csővágás terén szerzett szakértelmét már az évek során világszerte telepített mintegy 800 gép is bizonyítja, a TruLaser Tube 5000 fiber egy rendkívül termelékeny géptípussal egészítette ki a cég csővágógép-sorozatát. A gépet a düsseldorfi Tube 2016 kiállításon mutatták be a nagyközönségnek. A rugalmas, gyors, energiatakarékos és nem teljesen zárt gépszerkezettel készült TruLaser Tube 5000 fiber bármely korábbi lézervágó gépnél hatékonyabban aknázza ki a szilárdtest-lézerek erősségeit.

A TruLaser Tube 5000 fiber bármely korábbi lézervágó gépnél hatékonyabban aknázza ki a szilárdtest-lézerek erősségeit

Ipar 4.0-kompatibilitás

A TruLaser Tube 5000 fiber más szempontokat figyelembe véve is a jövő előfutárának számít. Az opcionális rendelhető Dot Matrix Code rendszerrel a munkadarabok jelölhetők a könnyebb azonosítás és nyomonkövethetőség érdekében. A munkadarabok így papírmentes intelligens információhordozókká válnak a hatékony gyártási hálózat számára. A szabvány ipari kóddal történő jelölés mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, amit ezután bármely hagyományos szkenner képes lesz leolvasni.

A gép természetesen mobil terminálokról is üzemeltethető, mert a MobileControl app a felhasználói felületet egy tablet érintőképernyőjén is képes megjeleníteni. A gépkezelő így azokat a gyártási lépéseket is figyelemmel kísérheti, amelyek nem közvetlenül a vezérlőpult előtt történnek. A gépkezelő a munkahelyi környezeten belül más helyszínekről is hozzáférhet a géphez, és akár másik programra is állíthatja azt.

Vége

Molnár László

Kapcsolódó cikkek:

Helyszíni beszámoló a Trumpf ditzingeni házi kiállításáról 1. rész
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek