RENDEZVÉNYEK

Szerszámgépipari körkép: alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez 2. rész

A szerszámgépipar az átalakulás évtizedét éli. A feldolgozóipar igényei egyre inkább a digitalizálás irányába tolódnak el, a szerszámgépgyártóknak tehát a változó piaci követelményeknek megfelelően kell fejleszteniük a berendezéseiket. Mindezt a globális feszültségek és a piaci bizonytalanságok évében. Hogyan csapódik le mindez a hazai fémiparban és a fémmegmunkáló szerszámgépek világában? A hazai szerszámgép-kereskedőket kérdeztük.

Erős fémipari évnyitó a DMG MORI Házi Kiállításán

A tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várta a látogatókat Pfrontenben. Az első héten, január 22–26. között Németországból, Ausztriából, Svájcból és Kínából várták a látogatókat, míg a második héten, január 29 – február 2. között Európa többi része, Ázsia és Amerika látogatott a Házi Kiállításra.

Globális játékosok a világ minden tájáról a düsseldorfi wire and Tube kiállításokon

A Future Market Insights előrejelzése szerint az ipari csövek piaca 2023-ban 604,6 milliárd USD-t tett ki és az alkövetkező 10 évben 7,7%-os összetett éves növekedési rátával (CAGR) bővül majd. A teljes piac mérete 2033 végén várhatóan 1,3 billió USD-t tesz majd ki. Hatalmas piaci potenciált nyerhetnek tehát el a 2024 áprilisában a düsseldorfi wire és Tube szakvásárokra látogatók.

ESPRIT EDGE Akadémia meghívó

Tisztelettel meghívjuk Önt és érdeklődő munkatársait az “ESPRIT EDGE Akadémia” c. rendezvényünkre, az ESPRIT EDGE magyarországi ősbemutatójára!

2024-ben ismét Electrosub!

A 2023-as esemény sikerére, a pozitív kiállítói visszajelzésekre, a piaci szereplők igényeire reagálva 2024-ben ismét megrendezésre kerül az Electrosub Konferencia és Kiállítás.

Ismét nyit a világ legnagyobb Házi Kiállítása!

2024. 01.29-02.02. között a tavalyinál 250 m2-rel nagyobb helyen, összesen 4 200 m2-en több mint 45 csúcstechnológiás gép, köztük egy világpremier, valamint több mint 20 automatizálási megoldás és innováció várja a látogatókat Pfrontenben.

Nyílt Napok, hogy jól sikerüljön az év vége!

Sóskúra is megérkeztek a japán gépgyártó óriás NEO szériás gépei, ezért a Nyílt Napokra ellátogatók már a Mazak legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásait ismerhették meg. Az átfogó kínálatról a Nyílt Napok társkiállítói gondoskodtak, az új gépek pedig élőben, megmunkálás közben is megtekinthetők voltak.

Sok nagy sokra megy

A Gyártásautomatizálási Napok rendezvénysorozat idei felvonásában kiállító partnerek közreműködésével kerültek bemutatásra azok a megoldások, melyekkel egy energia- és költséghatékony gyártási rendszer építhető fel. Az előadások során lépésről lépésre vizsgálták meg a modern megfogó rendszerek, a minőségi szerszámok, a megbízható megmunkálóközpontok és a teljes gyártási technológiát keretbe foglaló szoftverek jelentőségét.

Erős zárás a magyar szerszámgéppiacon

A legtöbb akció egy helyen: az Optimum Hungária Kft. kétnapos évzáró rendezvényén mindenki megtalálta a számítását, aki kedvezményes áron akart hozzájutni a csúcskategóriás szerszámgépekhez.

Megvan a technológia az ipari szerkezetváltáshoz

2024. május 7–10. között kerül megrendezésre a MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, az IPAR NAPJAI nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás.

Látványos innovációk és remek hangulat

„A négy év szünet utáni újraindítás óriási sikert hozott az EMO Hannover számára – jelentette ki Carl Martin Welcker, az EMO főbiztosa. – A 2023-as kiállítás erősségei közé tartozott a kiállítók és a látogatók nemzetközisége és a csúcskategóriás technikai újítások nagy száma.”

Regisztráljon és vegyen részt a Mazak novemberi nyílt napján!

Ismerje meg a Mazak NEO szériás gépeit, a legújabb megmunkálási és automatizációs megoldásainkat, melyekkel még tovább növelheti termelékenységét és eredményességét!

IT4Factory meghívó

Az IT4Factory a Kontron Hungary (régebbi nevén S&T Consulting Hungary) új rendezvénye, ami kimondottan a gyártás digitalizálásáról, optimalizálásáról szól: gyárszimuláció, robot programozás, termelés ütemezés, MES, BOM menedzsment, additív gyártás és még sok más.

Fogynak az alkalmazások, ahol még nincs Beckhoff

A tavalyi 10 éves születésnapi ünnepség rengeteg pozitív visszajelzése alapján a Beckhoff újragondolta az évek során hagyományossá vált Technology Day konferenciát. A szeptember 28-án megrendezett eseményen a nap első felében szakmai előadások keretében a legfrissebb technológiai újdonságokról és fejlesztési irányzatokról számoltak be, a meghívott előadók pedig izgalmas esettanulmányok formájában mutattak be néhány megvalósult alkalmazást. A délután folyamán azonban az izgalmas programok, a finomabbnál finomabb ételek és italok vették át a terepet.

2023. november 29-én új üzleti partnert és ingyenes tajvani utazást is nyerhet!

A Taiwan Trade Center Budapest örömmel hívja meg a vállalkozásokat, hogy vegyenek részt a Tajvani Kereskedelmi Küldöttséggel 2023. november 29-én megrendezésre kerülő kereskedelmi találkozókon.

Csillagok, amelyekhez most nem kellett távcső

2023. október 11-én és 12-én tartotta hagyományos szakmai Nyílt Napjait az M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft. A nagyszámú érdeklődő a szakmai látnivalók mellett a cég által forgalmazott márkák nemzetközi képviselőivel is találkozhatott.

Magyarországon is bemutatkozott az UR20 robot

Az UR20 a Universal Robots nagy teljesítményű ipari kobotjai új generációjának első tagja, amit arra terveztek, hogy szintet lépjen a teljesítményben. A roadshow budaörsi állomásán az Universal Robots a Tech-Con Hungária Kft-vel együtt mutatta be az UR20 robotot, amelynek műszaki paraméterei valóban arra utalnak, hogy a hiányzó láncszemet jelenti majd a korábbi bevált sorozatok és a nagy teljesítményű kobotok új generációja között.

A siker kulcsa az alkalmazkodási képesség

Véget ért a TECHTOGETHER+ járműipari rendezvény, melynek keretében szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. Október 17-én rendezték meg a TECHTOGETHER+ kiállítást és konferenciát, mely 31 kiállítót, több mint 600 látogatót és 9 műszaki képzéssel is foglalkozó egyetemről több mint 300 diákot vonzott. A rendezvény keretében került sor az autopro.hu és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös szervezésében „A fenntarthatóság útján az autóipar” című konferenciára.

Hatékonyság, fejlődés, fenntarthatóság az elektronikai iparban

A Lurdy Házban tartott rendezvényre kilátogatott közel 1 000 szakmabeli többek között a legnagyobb elektronikai disztribútorokkal, robotikai és logisztikai, valamint automatizálási szolgáltatásokat, termékeket nyújtó vállalatokkal találkozhatott.

Szerdán nyit az Electrosub!

Hatékonyságra, fejlődésre, fenntarthatóságra törekszik? Szeretne naprakészen ismeretekhez jutni? Megbízható beszállítót keres? Jó üzleteket akar kötni?

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek