Új palástköszörű a változó autóipari igényekhez

Az e-mobilitás és más alternatív hajtástípusok rohamos fejlődése miatt a járműgyártásban növekszik az újfajta alkatrészek és ebből kifolyólag az ezekhez alkalmas köszörűgépek iránti igény

2022. szeptember 15., csütörtök, 06:00

Címkék: cnc köszörű forgácsolás Galika köszörűkorong köszörüléstechnika Studer

A Studer által a GrindingHub szakkiállításon bemutatott S36 palástköszörűt a kis méretű munkadarabokhoz való kompakt S11 és a közepes méretű alkatrészekhez ajánlott S22 közé pozicionálták. Az új S36 számos funkcióban hasonlít a nagyon sikeres, több mint ezer darabban értékesített elődjéhez, de a bevált koncepciót a változó követelményekhez szükséges új funkciók egészítették ki. „Az e-járművek gyártásában folyamatosan magas a közepes és nagy sorozatok költséghatékony köszörülési megoldásai iránti kereslet – jelentette ki Martin Habegger projektmenedzser. – Az új gépet a járműgyártás mellett a hidraulika, a szivattyú- és a szerszámgyártás területén is használják majd.”

Az S36 fix köszörűfejjel rendelkezik, 0, 15 vagy 30 fokos köszörűkorongszöggel. A 650 mm csúcstávolságú gép maximum 150 kg súlyú munkadarabokat képes megmunkálni. A gépben a már jól ismert és bevált alkatrészeket találjuk, ezek közé tartozik a Granitan® ásványöntvény gépágy és a nagy pontosságú gördülőcsapágyakkal szerelt munkafej.

Alkalmazási területek

A gépkoncepció mind a rúdalkatrészek, mind a tányér jellegű, megközelítőleg 1 l/d viszonyszámmal rendelkező alkatrészek hatékony külső köszörülésére alkalmas. Az új Studer S36 palástköszörű számos iparágat szolgál ki a szerszám- és formagyártástól a repülőgépiparon át a hidraulikai és autóipari alkatrészek gyártásáig.

Studer S36 palástköszörű

A legmodernebb köszörülési technológia az optimális ár/teljesítményhez

Az új gép kiemelkedő tulajdonsága a nagy köszörűkorong, amelynek átmérője 610, maximális kiinduló szélessége pedig 125 mm. Az S36 ebben a tekintetben a kategória átlaga fölé emelkedik. Az S36 a UNITED GRINDING Group intelligens C.O.R.E. operációs rendszerét tartalmazza – beleértve az érintőpanelt és az intuitív kezelést. Az egységes C.O.R.E. szoftverarchitektúrának köszönhetően könnyen megoldható a gépek közötti adatcsere – az integrált umati interfészen keresztül akár harmadik féltől származó rendszerekkel is. Ez az interfész közvetlenül a gépen biztosít hozzáférést a UNITED GRINDING Digital Solutions™ termékekhez, további hardver telepítése nélkül. A C.O.R.E. nemcsak ezeknek és más IoT- és adatalkalmazásoknak, hanem egy forradalmi, szabványos és egyszerű működési módnak is megteremti a műszaki alapot.

Az új Studer S36 palástköszörű köszörűfeje

Az újonnan kifejlesztett SmartJet® fúvókák alapfelszereltségnek számítanak a hatékony és automatikus hűtőfolyadék-ellátás érdekében. Ennek köszönhetően a hűtést ma már a vezérlés irányítja. A központi komponensként használt frekvenciaszabályozású szivattyú és dinamikus nyomásmérő lehetővé teszik a térfogatáram folyamatnak megfelelő – nagyolás, finom köszörülés és simítás – pontos beállítását. A hűtőközeget egy elosztón és az áramlásoptimalizált, állítható fúvókákon keresztül táplálják a köszörűkoronghoz. „Ez a koncepció precíz, hatékony és megismételhető hűtést garantál – hangsúlyozta Martin Habegger. – Az S36 gépet ezzel a modern köszörülési technológiával kínáljuk, kiváló ár/teljesítmény arány mellett.”

www.galika.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN FEBRUARY

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek