Hogyan áll össze egy lemezalkatrész költségszerkezete?

A lemezmegmunkálás folyamatát befolyásoló tényezők

2016. január 12., kedd, 06:00

Címkék: alapanyag fémlemez-megmunkálás fémmegmunkálás költségcsökkentés költséghatékony lemezmegmunkálás

Nem is gondolnánk, hogy a lemezmegmunkálás több lépéses folyamatának részletes vizsgálatakor hány olyan tényezőt deríthetünk fel, amely befolyásolja a költségeket. A lemezmegmunkálás egy meglehetősen összetett folyamat, számos szempont van, amelyek meghatározzák az adott lemezalkatrész árát és minőségét.

A mennyiség az egyik fő alkotóeleme a költségeknek, könnyen átlátható.  A megrendelőnek, ha erre mód van, megéri ugyanabból az alkatrészből nagyobb mennyiséget rendelni. Vannak ugyanis ún. fix költségek – programozási, beállítási, átállási és szerszámköltségek -, amelyek függetlenek a rendelési mennyiségtől. Így minél nagyobb az adott rendelés, annál kisebb ezen fix költség, amely a darabárra rakódik.

A mennyiség mellett a lemezalkatrész összetettsége is befolyásolja a költségszerkezet alakulását. Az egyetlen stanc beütéssel és egyetlen hajlítással készülő lemezalkatrész legyártása sokkal kevesebbe kerül, mint amelynek előállítása több bonyolult hajlítást tartalmaz.

A költségkalkulációban az alapanyag ára is egy fontos tényező. Így az acélpiac aktuális helyzete is, hiszen meglehetősen nagy ingadozások jellemzik az acél világszintű keresletét és kínálatát. Az acél túlkínálata az alapanyagárakat csökkentheti, túlkereslete pedig növelheti.

Végül számba kell vennünk a minőségbiztosítás terén jelentkező vevői igényeket. A lemezmegmunkáló üzemek alapértelmezésben standard minőségbiztosítási rendszert üzemeltetnek, amely minden termékre kiterjed. Azonban jelentkezhetnek alkalmanként olyan vevői igények, amelyek túlmutatnak a sztenderden, pl. PPAP alkalmazása, első minta jegyzőkönyvezés stb. Ezek szintén költségtényezők, amelyek külön elszámolás tárgyát képezik, vagy megegyezés alapján épülnek be a darabárakba.

A költségszerkezet megállapításakor a cél azonban mindig az, hogy a lemezmegmunkáló üzem a legmagasabb minőséget a legversenyképesebb áron tudja kínálni.

7 gyakori kérdés a lemezmegmunkálásról

Az alábbi, gyakran elhangzó kérdésekre adott válaszokkal szeretnénk megkönnyíteni a beszállítói kiválasztást, illetve átláthatóbbá tenni ezt a szolgáltatást.

1.      Milyen előfeltételei vannak az ajánlatadásnak?

Amennyiben a lemezalkatrészről rendelkezésre áll a megfelelő méretezett műszaki rajz, valamint az alábbi információk, elkészíthető az ajánlat egy esetleges gyárthatósági vizsgálat után: anyagvastagság, anyagminőség, felületi tulajdonságok (karcmentes, fóliás, csiszolt, szálirány, stb.), tűrés, méretarány, felületkezelés.

2.      Van –e minimum rendelési mennyiség?

Ez gyártónként változik, de általában létezik egy minimális rendelési mennyiség, amely fedezi a gépek beállítási költségeit, valamint a rendelés feldolgozás adminisztratív költségeit.

3.      Milyen alapanyagot érdemes használni?

Számos lehetőség áll rendelkezésre a lemezalkatrész alapanyagaként. Választhatunk alumíniumot, ötvözött és ötvözetlen acélokat, tűzi- és elektrohorganyzott lemezeket, sárgarezet.

4.      Milyen lemezmegmunkálás szolgáltatásokat nyújt egy lemezmegmunkáló üzem?

A legyártandó lemezalkatrész összetettségétől függően szükség lehet lézervágásra, stancolásra, élhajlításra, hegesztésre. Ésszerű olyan lemezmegmunkáló üzemet megbízni az alkatrész legyártásával, amely ezek közül a legtöbbet el tudja végezni.

Lézervágott, élhajlított lemezalkatrész

5.      Létezik –e általánosan megadható szállítási határidő?

Nincs két egyforma lemezalkatrész megrendelés, éppen ezért nagyon nehéz megállapítani egy tipikus gyártási határidőt. Az alkatrészek formájukban, alapanyagaikban, vastagságukban, tűréseikben és még számos más aspektusból különböznek egymástól.

6.      Milyen egyéb feltételeket érdemes figyelni a lemezmegmunkáló beszállító kiválasztásnál?

A fejlett minőségirányítási rendszer és egy magas szintű vállalatirányítási rendszer megléte fontos tényező, ugyanis lehetővé teszi a vállalat működéséhez kapcsolódó üzleti folyamatok támogatását, tervezését és adminisztrációját. Megkönnyíti a kapacitástervezést a lehető legrövidebb határidők vállalását eredményezve.

7.      Milyen utómunkák lehetségesek egy lemezalkatrész előállításánál?

A lemezalkatrész legyártásakor szükség lehet olyan utómunkákra, melyek még komplexebbé teszik az alkatrészt, például kötőelemek beültetésére, süllyesztésre, menetfúrásra, felületkezelésre vagy akár összeszerelésre is.

www.meliorlaser.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP ÁLLÁSAJÁNLATOK JANUÁRBAN

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

LOGISZTIKAI TERVEZŐ (F/M/X)

KARBANTARTÓ MÉRNÖK

TERMELÉSTÁMOGATÓ TECHNIKUS

IT SPECIALIST WORKSPACE (F/M/X)

Média Partnerek