Elektronikai alkatrészek tökéletes mikromegmunkálása

Az AgieCharmilles FORM S 350 tömbös szikraforgácsolót használó ügyfelek könnyedén teljesítik az infokommunikációs és autóipari elektronikai alkatrészekre vonatkozó szigorú minőségi követelményeket

2022. augusztus 22., hétfő, 06:00

Címkék: AgieCharmilles elektromobilitás elektromos j elektronikai gyártás elektronikai ipar GF Machining Solutions szikraforgácsolás szikraforgácsoló

A GF Machining Solutions új AgieCharmilles FORM S 350 tömbös szikraforgácsoló gépével az elektronikaialkatrész-gyártók olyan termelékenységet és alkatrészminőséget érnek el, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy lépést tarthassanak az elektronikai ipar megnövekedett igényeivel.

Az információs és kommunikációs technológiától az autógyártásig egyre inkább hálózatosodik az életünk. Az elektronika mesterséges intelligenciája egyre okosabbá válik, hatékonyabbá és kényelmesebbé téve az életünket. Az MI fejlődése azonban szorosan függ attól, hogy az elektronikai alkatrészek a piac számára elfogadható áron adnak-e le egyre jobb teljesítményt. Az AgieCharmilles FORM S 350 tömbös szikraforgácsoló segítségével az elektronikaialkatrész-gyártók rendkívüli megismételhetőség mellett tökéletes megmunkálási pontosságot biztosíthatnak ezen igények kielégítésére.

A modern dizájn, a forradalmi generátortechnológiás energiarendszer, a pontosságot növelő stabilitás, a hőstabilizáció és a termelékenységet növelő megmunkálási minőség révén az AgieCharmilles FORM S 350 szikraforgácsolót használó ügyfelek könnyedén teljesítik az infokommunikációs és autóipari elektronikai alkatrészekre vonatkozó szigorú minőségi követelményeket.

Forradalmi generátortechnológia

Az AgieCharmilles FORM S 350 egyik kulcsfontosságú innovációja a legújabb generációs intelligens, nagy sebességű elektromos generátor (ISPG), amelyet kifejezetten szuperfiniselésekhez és precíziós alkalmazásokhoz fejlesztettek ki. A hagyományos szikraforgácsoláshoz képest az ISPG használatával kiküszöbölhetők a rézelektródák használata során felmerülő jellemző problémák, beleértve a többszöri újranyitás okozta elektródakopást. Az új generátorral 40 százalékos sebességnövekedés és 50 százalékos sarokkopás-csökkenés érhető el. Ennek eredményeként az elektronikai alkatrészek gyártói bármilyen vezető anyag esetén, akár mini és mikro alkalmazásokban is gyakorlatilag korlátlanul képesek a legmagasabb pontosság, ismétlési pontosság, felületminőség és teljesítmény elérésére.

A gép új kisülési áramkörével a szikraeróziós teljesítmény modulációhoz, valamint az anyagleválasztás maximalizálását biztosító rugalmasságnak köszönhetően az ügyfeleink soha nem látott minőségi és hatékonysági szintet érhetnek el. A finiselés a szikraköz néhány mikronra csökkentése révén végezhető el. Az AgieCharmilles FORM S 350 beágyazott technológiáinak köszönhetően a mikromegmunkálási folyamatok is optimalizáltak, így kevesebb elektróda fogy. A minimalizált elektródafogyasztás számos módon befolyásolja pozitívan a jövedelmezőséget, ideértve a megmunkálási és állásidők csökkentését. Ezen túlmenően a nagy pontosságú, többosztású elektródák élettartama is meghosszabbodik.

A nagy pontosságú többosztású elektródák költségesen állíthatók elő, ezért a használatukat optimalizáljuk, hogy meghosszabbított élettartam mellett érjük el a legpontosabb eredményeket

Pontosságra tervezve

A lehető legnagyobb ismétlési pontosság elérésére tervezett megoldás a megmunkálási stabilitás alapja. A rövid C tengelyes felépítésnek és a masszív, öntöttvas gépágynak köszönhetően a gép teljes élettartama alatt biztosított a kiemelkedő mechanikai stabilitás és precizitás. Így a pontosságot nem befolyásolja az alkatrészsúly vagy a dielektrikum térfogata. A pontosságot tovább növeli az AgieCharmilles FORM S 350 robusztus felépítése, amely minden fellépő erőt elnyel, így megmarad a pontos szikraköz az alkatrész és az elektróda között.

A tökéletes ismételhetőség fontos tényező a gépi mellékidők csökkentéséhez. Az AgieCharmilles FORM S 350 lineáris üveg mérőlécei kiküszöbölik az olyan klasszikus hibákat, mint a holtjáték, a hőtágulás, illetve a kopás, ezáltal tartós pozicionálási pontosságot biztosítanak. A GF Machining Solutions kettős hurkú pozicionálórendszere – a hibátlan pontosságot biztosító zárt hurkú mérőrendszer – ezenkívül minden mozgástartományra szükségtelenné teszi az időszakos karbantartást és kalibrálást. A precíz svájci összeszerelés biztosítja, hogy a megoldás megfeleljen az ügyfelek által megkövetelt gyártási konzisztenciának.

Minden a stabil megmunkálási feltételekkel kezdődik

A kettős termikus stabilizáló-rendszernek köszönhetően a műhely hőmérséklet-ingadozása soha nem befolyásolja az alkatrész-megmunkálás pontosságát. A rendszer jelentős újításnak számít a mikrométerek világában. A munkatérben keringő pulzáló levegőt a dielektrikum hőmérsékletének megfelelően valós időben hűtik, amit a kettős differenciálszonda mér. Ehhez hasonlóan az X, Y és Z tengelyek teljes szerkezete is termostabilizált. Ezzel a megoldással – a dielektrikum folyamatos hőstabilizálásával – a beállítás előtt nem kell megvárni a hőstabilitás elérését, mert már a kezdetektől hibátlan pozicionálás és geometriai pontosság érhető el.

A modern dizájn, a forradalmi generátortechnológiás energiarendszer, a pontosságot növelő stabilitás, a hőstabilizáció és a termelékenységet növelő megmunkálási minőség révén az AgieCharmilles FORM S 350 szikraforgácsolót használó ügyfelek könnyedén teljesítik az infokommunikációs és autóipari elektronikai alkatrészekre vonatkozó szigorú minőségi követelményeket

Megoldások egy kézből

A GF Machining Solutions az egyetlen olyan partner, aki kellő kompetenciával rendelkezik az elektronikaialkatrész-gyártók globális folyamatainak optimalizálásához az elektródamegmunkálásban. Példa erre a réz- és grafitelektródák a szikraforgácsolási folyamat előkészítéseként végzett nagy pontosságú megmunkálására ajánlott Mikron MILL S, amely tökéletesen illeszkedik az ügyfelek gyártási folyamatláncába. A rezet és a grafitot (nedves vagy száraz eljárásban) egyetlen gépben feldolgozó, a sebességet és a minőséget a legmagasabb szinten kombináló Mikron MILL S verhetetlen rugalmasságot kínál a három- és öttengelyes alkalmazásokban, és automatizálással egységnyi alapterületre vetítve a legmagasabb termelékenység elérését teszi lehetővé.

A GF Machining Solutions kompetenciájának másik példája a System 3R Automation megoldások által garantált nagy fokú autonómia. Az automatizált rendszer a napszaktól vagy a hétvégétől függetlenül folytatja a gyártást, így rövidebb átfutási idők, nagyobb termelékenység és gyorsabb tőkemegtérülés érhető el.

A GF Machining Solutions minden megoldásához hasonlóan az AgieCharmilles FORM S 350 szikraforgácsoló használatát is széles körű műszaki támogatás segíti a legmagasabb teljesítmény eléréséhez.

www.gfms.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek