Gépaukció egy spanyol autóipari beszállító bezárása után

2023. március 23., csütörtök, 09:26

Címkék: árverés aukció autóipar autóipari beszállító használt gép online platform online portál Surplex

Az autók kipufogórendszere hajlított csövekből és lemezekből áll. Ezeket autóipari beszállító üzemek gyártják vágással, hajlítással és préseléssel. Fémmegmunkálók figyelem: A Surplex.com oldalon még 2023. 03. 28-ig lehet licitálni egy kipufogórendszer-gyártó berendezéseire.

Az EU-ban továbbra is a belső égésű motorok dominálják a járműállományt. Legyen szó benzinről, gázolajról vagy autógázról (LPG) – az égéstermékek a kipufogórendszeren keresztül hagyják el az autót. Továbbá a hibrid járművek is rendelkeznek kipufogóval. A kipufogórendszer számos hajlított csőből és lemezből áll. Ezeket rendszerint autóipari beszállítók gyártják.

A beszállítói iparág kemény üzlet. Specializált portfóliójuk miatt az ilyen cégek az autógyártókkal kötött szerződésektől függenek. Az autóipar jelenleg jelentős átalakuláson megy keresztül. Ezt a beszállítók is érzik, és újra meg újra kerül sor üzembezárásokra.

A BLM gyártó E-BEND 76 típusú csőhajlító gépe legfeljebb 76 mm átmérőjű csövek kívánt alakúra formálására alkalmazható. 13 munkatengelyének köszönhetően még komplex formák is megbízhatóan gyárthatók (© Surplex)

Kipufogórendszerek gyártására szolgáló gépek árverése

Tavaly egy a spanyolországi Falcesben (Navarra) üzemelő autóipari beszállítót ért utol a csőd. A kipufogórendszereket gyártó üzem bezárása után a berendezéseiket most a Surplex ipari aukciósház értékesíti. Az aukció még március 28-ig tart. A 185 tétel között főként csőmegmunkáló gépek szerepelnek:

  • Csőhajlító gépek: BLM E-BEND 76 és több BLM NCS 863 gép
  • ADIGE TS 71 P automatikus csővágó gép
  • Hidraulikus prések: HYDRO-PRESSES 600 és számos más gép.
  • Megmunkáló állomás ABB IRB 6640 ipari robottal

Automatizált csővágás: az ADIGE TS 71 P egy vágógépből és két sorjázóegységből áll, amelyek adagolása egy csőtöltő tár segítségével, automatikusan történik (© Surplex)

Az aukciós portfólióhoz tartozik még egy híddaru, dízelgenerátorok, sorjázógépek, géptartozékok és szerszámok, valamint üzemi berendezések. A megtekintés egyeztetés alapján lehetséges. Amennyiben bizonytalan lenne a berendezések minőségét illetően, akkor minden aukciós tételről részletes leírást találhat, fényképekkel együtt. A Surplex szakértői rendelkezésre állnak, amennyiben kérdés merülne fel, és támogatást nyújtanak az érdeklődőknek a vásárlással kapcsolatos döntésben.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Média Partnerek