Forradalmian új fiber lézervágó

Dener Mitsubishi lemezmegmunkáló gépek a Sheet Metál Technológia Kft.-től

2015. március 02., hétfő, 10:00

Címkék: DENER MITSUBISHI fiber lézer lézervágó SMTech

A Dener gyárat 1974-ben Törökországban alapították, és mára a világ egyik legjelentősebb lemezmegmunkáló gépgyártójává vált. A 20 000 négyzetméternyi, fedett gyártóüzemben a gyártás a legkorszerűbb technológiai folyamatok alkalmazásával történik.

A legmagasabb követelményeknek is megfelelő gyártósorukról gépeik a világ minden jelentősebb ipari országába eljutnak. Amerikában 2011-től kezdődően már DENER MITSUBISHI néven forgalmazza gépeit a két cég közötti partnerségi megállapodás, valamint a DENER nemzetközi díjjal is elismert minőségének köszönhetően. A török gyártó kínálatával azt üzeni az ipari felhasználóknak: a minőség és a megfizethető ár közös platformra hozható.

Dener Fiber lézervágó berendezés

A Dener Fiber lézervágó berendezést az ügyfelek igényei szerint tervezték meg és fejlesztették ki, akik körében az 1500 mm x 3000 mm asztalméretű lézervágó a legnépszerűbb. A gép 2000 mm x 4000 mm-es, valamint 2000 mm x 6000 mm asztalmérettel is rendelhető. A Dener lézervágó megjelenése új stílust hozott a lézervágó-technológia területére. A gép kifejlesztésekor a cél az volt, hogy a gyártás környezetbarát módon, maximális produktivitással és sebességgel, a lehető legkisebb helyigény és energiafelhasználás mellett valósuljon meg.

A Dener Fiber lézervágó gép optimális megoldást nyújt a mai igényekre, mind kialakításában, mind programozásában. Nagy mennyiségű feladatot teljesít alacsony energiafelhasználással és teljesítményveszteség nélkül. A géptest tetején kialakított hídmozgatás-vezérlés, a precíziós szervomotor-teljesítmény, a hatcellás vákuumrendszer, a LED-világítás és a levegőszárító rendszer alacsony fogyasztásukkal mind-mind az alacsony energiafelhasználást segítik elő. A lineáris motoros rendszerben magas gyorsulás (az X és Y tengelyen 2,3, a Z tengelyen 3G) és 133 m/perc sebesség érhető el.

A design új megközelítése

A gép tetejére épített X hídra „rálógatott” Y híddal a konstrukció eltér a hagyományosan alkalmazott lézervágókialakításoktól. A megoldás lehetővé teszi, hogy az Y híd a lézerfejjel könnyebb legyen és dinamikusan, nagyfokú gyorsulással dolgozzon. Így megszűnt az a követelmény, hogy az Y híd kétoldali dupla motorhajtással dolgozzon, és az X tengely mozgatása egyetlen szervomotorral történik. A design további előnye, hogy a gép szélessége jelentősen lecsökkent. A palettacserélő egység a gép mellett, a panel és a lézer egység a gépen helyezkedik el, lehetővé téve, hogy a gép a rivális berendezéseknél és a CO2- lézereknél kisebb alapterületen is elférjen.

Hatékonyság és alacsony energiafogyasztás

A nagy X tengely szervomotornak, alacsony tömegű Y tengelynek, az egyetlen szervomotorral mozgatott X tengelynek, a lecsökkentett súrlódási és reduktor-veszteségnek köszönhetően körülbelül 35%-kal csökkent az energiafogyasztás. A batch parancs programfájlok alkalmazása leegyszerűsíti a gép használatát és lerövidíti a program időtartamát. A program számos nyelvhez illeszthető. A későbbi folyamatok egyetlen parancsba integrálhatók, így a vágandó rajzok előkészítési folyamata jelentősen lerövidül.

Hatcellás hatékony vákuumrendszer

A vágótábla hat vákuumszekcióra osztott, vágás közben a cella kizárólag a fejen képzi a vákuumot, nagyban megnövelve az elszívás hatékonyságát (1 500 x 3 000 mm-es asztalnál 0,75 m2 felület jut egy vákuumcellára). A kapcsolódó cellák közeledtével a vákuumcella-szelepek kinyílnak, és az előző cella vákuumja rövid időn belül a fej mozgásával szinkronban lezárul.

Gazdaságos üzemmód

A programban két különböző üzemmód, a gazdaságos és a gyors közül választhatunk. A gyors üzemmód a legrövidebb vágási időre fókuszál, a gazdaságos üzemmód pedig üresjárati művelet alatt a gáz leállításával akadályozza meg a felesleges gázfogyasztást, így érve el a lehető leggazdaságosabb megmunkálást.

A „repülő vágás” technológia gyorsabb vágást tesz lehetővé az azonos irányba való egyenes vonalú és kör alakú rajzok esetén. Üresjárati műveletek – vagyis két vágás közötti mozgás – alatt a lehető leggyorsabb és legfinomabb mozgás érdekében a fej „békaugrás”-szerű mozgást végez. Olyan esetekben, amikor a „békaugrás” funkció nem kívánt, a hagyományos 90°-os üresjárati mozgás választható.

Sarokégés- és olvadás-szabályozás

A rendszer a különösen vékony anyagok esetében akadályozza meg az égést. A munkadarabon alkalmazott lézer modulációját egy olyan funkció segítségével változtatja meg, amely a vágógáz, az anyagvastagság és a munkafolyamat sebességének figyelembevételével előzi meg, vagy minimalizálja a kis körvonalakban való égést. A gép képes a vágópalettán elhelyezett munkadarab helyének és méretének érzékelésére, így a rajzot addig forgatja, míg tökéletesen nem illeszkedik a lemezre.

A vágófejen lévő szenzorok segítségével a gép a kezdési pontot, a szöget, és a munkaasztalon véletlenszerűn elhelyezett munkadarab vastagságát könnyen és gyorsan érzékeli. Amennyiben a gép leáll, vagy a folyamat bármilyen okból megszakításra kerül, a vágás a kívánt ponttól folytatható. Az érzékeny tengelymozgatásokhoz egy kézikerék is rendelkezésre áll. Ez különösen hasznos olyan esetben, amikor a kis vágott darab fémlemezről való eltávolításához érzékeny pozicionálásra van szükség.

A Metalix, a Lantek, a Radan, vagy az ezekhez hasonló programok könnyen integrálhatók, így az ügyfelek saját igényeikre szabottan tudják megválasztani a használandó CAD/CAM programot.

A vágófejek védelme

Ha a vágófej hozzáütődik, vagy majdnem hozzáütődik a vágott, vagy vágandó munkadarabhoz, illetve a palettához, és a probléma a tűrési időtartamnál hosszabban fennáll, a gép a fej sérülésének megakadályozása érdekében azonnal megszakítja a munkafolyamatot. Miután a gép megállt és a leállás oka megszűnt, a start gomb megnyomásával a vágási folyamat onnan folytatható, ahol a folyamat megszakadt.

Online távfelügyelet

A gép hálózathoz történő csatlakoztatásával vészhelyzet, vagy bármely egyéb probléma esetén minden adatot és hibaokot távolról láthatunk, közbeléphetünk, és a különféle problémákat fizikai beavatkozás nélkül távolról, online is megoldhatjuk. A távoli kapcsolat segítségével a Mitsubishi speciális szerviz- és karbantartási programjával programmódosításokat és megfigyeléseket végezhetünk, riasztási és hibakódokat kaphatunk, és paramétermódosításokat jeleníthetünk meg PLC-n és NC-n. Minden programfrissítés az interneten keresztül is elvégezhető.

Vákuumos emelődaru (opcionális)

Ezen nagyon fontos opcionális tartozéknak köszönhetően a gép működtetését egyetlen gépkezelő is el tudja végezni. A rendszer egy vákuummotorból és egy daruból áll, amellyel a lemezek könnyen és gyorsan a cserepalettára rakhatók.

www.smtech.hu

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek