BQ Cable gépjármű kábelek

Széles választék, kiváló minőség.

2023. május 12., péntek, 16:16

Címkék: autóipar autóipari beszállító kábel kábeltechnológia TME vezetékek

Autóink műszaki megoldásai egyre fejlettebbek. Folyamatosan növekszik a különböző típusú rendszerek száma, a biztonságot növelőtől a vezetési komfortot javítóig. Nehéz elképzelni a fedélzeti számítógépek vagy bármely típusú érzékelő és kamera működését megbízható elektromos berendezések nélkül. Ezek viszont a kábelekre támaszkodnak, a BQ Cables pedig ezen a területen szakértő, széles termékválasztékot kínálva.

A nehéz üzemi körülmények kiváló minőségű kábelezést igényelnek

Az autók felszereléséhez használt kábelek számos kedvezőtlen külső tényezőnek vannak kitéve, ezek közül a legfontosabb a hőmérséklet. Nyáron nagyon sok autóalkatrész felmelegszik a tűző napon, a járó motor miatt megnő a hőmérséklet. Télen viszont a kábelek nagyon alacsony hőmérsékletnek vannak kitéve, a motor leállításakor pedig hirtelen hőmérséklet-csökkenést kell kiállniuk. További kihívást jelent a mechanikai sérüléseknek és különféle rezgéseknek való kitettség, mivel ezek bizonyos mértékű ellenállást és tartósságot igényelnek a kábelezéstől. Ezenkívül jó tudni, hogy a kábeleket káros anyagoknak, például zsíroknak vagy olajoknak, de víznek is ki lehet tenni.

Éppen ezért, az autók berendezéseihez szigorúan meghatározott jellemzőkkel rendelkező, megfelelő kábelek használata szükséges. Az FLRY autós szerelőkábeleket állandó csatlakozásokhoz és kábelköteg elemeiként használják. Léteznek FLRYW jelzésű kábelek is. A BQ Cable az ilyen termékek széles választékát kínálja.

Gépjármű kábelek jelölései

Az „FL” szimbólum azt jelenti, hogy a kábeleket a berendezés kisfeszültségű részében kell használni. Az „R” szimbólummal jelölt kábelek külső szigetelésére csökkentett vastagság jellemző. Az utolsó szimbólum – Y – a szigetelőanyagra vonatkozik, amely jelen esetben PVC. Az YW szimbólum azt jelenti, hogy a szigetelés hőálló PVC-ből készül.

BQ Cable FLRY-A és FLRY-B kábelek

A BQ Cable kétféle kábelt kínál: FLRY-A és FLRY-B. Az „A” szimbólummal ellátott kábelek szabályosan sodrott vezetékkel rendelkeznek. A „B” szimbólum azt jelzi, hogy a vezeték szabálytalanul sodrott, és több vezetéket tartalmaz, amelyek vékonyabbak, mint az „A” változatban alkalmazottak. Ezeknek a megoldásoknak köszönhetően az FLRY-B kábelek nagyobb rugalmasságot kínálnak, és kisebb a minimális hajlítási sugár értéke, ami hasznosnak bizonyul az autó felszerelésének telepítésekor.

Gépjármű kábelek színkódolása

Megvan az oka annak, hogy az elektromos kábelek szigetelése különböző színű. Mint már említettük, a modern autók több száz méteres különféle kábelekkel vannak felszerelve. A megfelelő színkódolás segít könnyebben azonosítani és kötegekbe rendezni őket. Ezenkívül a színkód használata biztonságot nyújt mind az első telepítés, mind a további műveletek és javítások során. Európában a következő színkódolási rendszert használják:

  • barna vagy fekete – fázis kábel,
  • kék – semleges vezeték,
  • zöld-sárga – védő PE kábel,
  • piros – DC tápkábel „+”,
  • fekete vagy kék – DC tápkábel „-”.

FLRY-A0.22-BRFLRY-A0.22-BR

FLRY-A0.22-BLFLRY-A0.35-BL

FLRY-A0.35-YLGRFLRY-A0.35-YL/GR

FLRY-A0.22-RDFLRY-A0.50-RD

A TME katalógusában 25 szigetelési színben találhat kábeleket, amelyek megkönnyítik a kábelek csoportokba rendezését és a berendezések megjelölését.

A BQ Cable kábeleinek jellemzői

A BQ Cable által kínált kábelek egyeresek, és különböző átmérőjű keresztmetszeti változatokban kaphatók. Az FLRY-A kábelek esetében 0,22 és 2,5 mm2 között választhat, míg az FLRY-B kábelek keresztmetszeti átmérője 0,35 és 35 mm2 között van.

A BQ Cable által szállított összes kábel megfelel a REACH és az RoHS követelményeinek. Olyan környezetben használhatók, ahol a környezeti hőmérséklet -40°C és 105°C között változik. Ezen kábeleknek névleges feszültsége 60 V.

Szöveg: Transfer Multisort Elektronik Sp. z o.o.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek