A fizetésképtelenné vált P.C.S. Precision Works Germany GmbH autóipari beszállító vállalat üzemi készletének árverése

2023. november 09., csütörtök, 11:09

Címkék: árverés aukció autóipar autóipari beszállító Carl Zeiss használt gép KUKA Robotics Surplex

A neves motor- és hajtóműalkatrész-gyártó, a P.C.S. Precision Works Germany GmbH üzemének kiürítése további lépés a folyamatban lévő fizetésképtelenségi eljárás során. A Surplex ipari aukciósház veszi át az üzemi készlet aukcióját. November 21-én így kiváló minőségű fémmegmunkáló gépek és tartozékok széles választéka kerül kalapács alá.

A használt gépekre szakosodott Surplex online aukciósházat bízták meg a fizetésképtelenné vált P.C.S. Precision Works Germany GmbH üzemi készletének árverésével. A Surplex.com 18 nyelvű felületén november 21-én mintegy 500 kiváló minőségű berendezést bocsátanak árverésre.

Az aukció fémmegmunkáló gépek széles skáláját öleli fel, köztük köszörű-, maró-, fűrész-, szikraforgácsoló gépeket, esztergákat és fúrógépeket, valamint lemezmegmunkáló berendezéseket, továbbá méréstechnikát és ipari robotokat is. Ezenkívül további géptartozékok és műhelyberendezések is elérhetők. Például:

  • NAKAMURA-TOME kétorsós precíziós esztergaközpontok, CNC eszterga- és maróközpontok
  • STARRAGHECKERT vízszintes megmunkálóközpontok
  • DECKEL MAHO vízszintes megmunkálóközpontok
  • EMAG kétorsós függőleges esztergagépek
  • ZEISS CNC koordináta mérőgépek
  • KUKA ipari robotok

A gépek és tartozékok ilyen széles és kiváló minőségű választékával a Surplex.com online aukciója különleges lehetőséget kínál a minőségi berendezések beszerzésére az időközben fizetésképtelenné vált P.C.S. Precision Works Germany GmbH üzemi készletéből. A CNC esztergáló-/fúróközpontoktól az ipari robotokig minden fémmegmunkálási igényre elérhető valamilyen berendezés.

A P.C.S. Precision Works Germany GmbH-ról

A németországi cunewaldei (Szászország) székhelyű P.C.S. Precision Works Germany GmbH nemzetközi szinten működő autóipari beszállító vállalat volt. A járműalkatrészek és -modulok mechanikai megmunkálására specializálódott P.C.S. a legmodernebb gyártási és megmunkálási technikákat alkalmazta a kis és nagy szériák gyártása során. Fő termékeik közé motor- és hajtóműalkatrészek tartoztak, amelyeket ismert autógyártóknak és más beszállítóknak szállítottak. Szakértelme és nemzetközi hálózata ellenére a vállalat fizetésképtelenné vált.

A felszámoló szerint a vállalat pénzügyi nehézségei több tényezőből adódtak. Az autóipar strukturális változásai és a koronavírus-világjárvány következtében bekövetkezett fogalom-visszaesés mellett az ellátási lánc nehézségei és az emelkedő energiaárak egyaránt döntő tényezőnek bizonyultak. A végső csapást egy autóipari konszern tervezett nagy megrendelésének visszavonása jelentette. Ennek következtében 2023 áprilisában a vállalat kénytelen volt fizetésképtelenségi eljárást kezdeményezni. A P.C.S. üzemének bezárása szomorú fejezetet jelent a régió és különösen a legutóbb ott dolgozó 150 munkavállaló számára.

A Surplex szerepe az üzem bezárásában

A Surplexhez hasonló specialisták szerepe ugyancsak fontossá válik az üzembezárásokkal összefüggésben. A vállalat támogatja a felszámolókat az üzemek hatékony felszámolásában. A szervezés és globális értékesítés terén szerzett tapasztalata segíteni fogja a P.C.S. kiváló minőségű gépeinek optimális értékesítési értékének elérését. Ez más sürgős szükségletekre szabadíthat fel költségvetést. Miután a vevők átvették az üzemből a gépeket és tárgyakat, illetve elszállították azokat, a Surplex az üres épületet tisztára söpörve adja át a tulajdonosnak. Bár Cunewalde településen a gazdasági helyszín igen kedvezően fejlődik, a helyzet továbbra is kihívást jelent. Ennek ellenére bíznak abban, hogy a jövőben új tevékenységi köröket tudnak majd megalapozni az üzemi területen.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek