A Farnell a Bourns-szal együttműködve elégíti ki a modern mágneses megoldások iránti növekvő keresletet

2022. július 27., szerda, 11:04

Címkék: autóipar autóipari beszállító elektromobilitás Farnell transzformátor

A Farnell kínálatában elérhetők a Bourns iparágvezető szabványos és egyedi mágneseinek széles portfóliója, beleértve a nagy hatékonyságú, nagyfrekvenciás teljesítményinduktorokat és transzformátorokat, az EMC-védelemmel rendelkező eszközöket, jeltranszformátorokat, közös módú fojtószelepeket és ferritmagokat.

Az elektronikai alkatrészek, termékek és megoldások globális forgalmazójaként ismert Farnell új globális kampányt indított a Bourns, Inc.-vel a modern mágneses megoldások terén. A Farnell és a Bourns közötti hosszú távú stratégiai partnerséget az innovatív beágyazott megoldások iránti növekvő kereslet erősíti, amelyek kulcsfontosságúak az elektromos járművek és e-mobilitás tervezésében, a nagy teljesítményű akkumulátortöltésben, a megújuló energia, az energiatárolás, a tárgyak internete (IoT), az 5G mobilhálózatok, valamint az ipari infrastrukturális alkalmazások terén.

A Bourns több mint 50 éves tapasztalattal rendelkezik a szabványos, valamint a teljesen testreszabott mágneses alkatrészek piacán. A cég modern mágneses alkatrészeit úgy tervezték, hogy megfeleljenek az energiaátalakítás, a leválasztás, az EMC-megfelelőség, a jelintegritás, a megnövelt teljesítménysűrűség és a hőkezelés alapvető energiaalkalmazási követelményeinek.

A vállalat jelentős befektetéseket hajtott végre innovatív mágneses alkatrészek fejlesztése és portfóliójának bővítése érdekében, hogy a 10 legjobb globális energiaátalakító megoldás-szolgáltató közé kerüljön. A Bourns termékinnovációi a magasabb kapcsolási frekvenciákon való működés, a miniatürizálás, az alacsony EMC, a modern konstrukciós anyagok, valamint az önvezető képességeket lehetővé tevő technikák iránti piaci igényeket is kielégítik.

„A mágneses alkatrészek iparágának vezető vállalataként a Bourns ideális partner ahhoz, hogy segítse ügyfeleit olyan izgalmas és gyorsan növekvő területeken, mint például az autóipari, ipari és megújuló energiaforrások, fedélzeti és külső Li-Ion akkumulátortöltők és DC-DC konverziós rendszerek  akkumulátorkezelő rendszerei (BMS) – jelentette ki Achilles Chiotis, a Bourns Magnetics Division marketing alelnöke. – Kínáljuk továbbá a fejlett miniatürizált mágneses alkatrészek új generációit energiagazdálkodási áramkörökhöz, vezetést segítő rendszerekhez és intelligens csatlakoztatott készülékekhez. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Farnell-lel együttműködve szélesítjük bevált megoldásaink elérhetőségét, amelyek hozzájárulnak az áramkörök biztonságának és megbízhatóságának növeléséhez.”

A Bourns AECQ-20 ipari és fogyasztói termékek széles választéka érhető már el a Farnellnél, beleértve:

  • Az SM91527L / SM91519L BMS jeltranszformátorokat az NXP MC33771C sorozatú és ADI LTC6804/681x sorozatú ADI modellekkel fejlesztették ki. Az 1500 VDC üzemi feszültségig az SM91527L / SM91519L BMS jeltranszformátorok az IEC 62477-1, az IEC 60664-1 és az IEC 62368-1 szerint megerősített szigeteléssel rendelkeznek a primer és a szekunder oldal között, és az UL62368-1 szerint UL-tanúsítottak.
  • Az SRP4020TA egy nagyáramú, árnyékolt teljesítményindukciós felületszerelt alkatrész sorozat autóipari alkalmazásokhoz, árnyékolt felépítéssel, karbonilpor maggal és AEC-Q200-kompatibilitással.
  • Az SM91502ALA BMS jeltranszformátort az analóg eszköz LTC6804-1/681X modelljével, az NXP MC33771/33772 modelljével és a Texas Instruments BQ79616 modelljével való használatra tervezték. A csatornatranszformátor beépített fojtótekerccsel, első érintkezős automatikus lezárással, funkcionális szigeteléssel rendelkezik, és AEC-Q200 kompatibilis.
  • Az SRP1265WA / SRP1038WA sorozatú autóipari nagyáramú árnyékolt teljesítményfokozók árnyékolt felépítésűek az alacsony sugárzás érdekében, fémötvözet pormagot tartalmaznak és széles oldalsó csatlakozóval rendelkeznek a fokozott mechanikai szilárdságért. A sorozat AEC-Q200 kompatibilis, magas rezgésállóságot (15Gtypical, 30Gpeak) és magas üzemi hőmérséklet-tartományt kínál.
  • A PAD00x-T764 ipari leválasztó transzformátor egy kompakt és alacsony profilú eszköz, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen az IEC 62368 szabványnak, és -40°C és +125°C közötti üzemi hőmérséklettel rendelkezik. Az alkalmazások közé tartoznak a szigetelt RS-485/RS-232 tápegységek, az ipari automatizálás, a váltakozó áramú motoros hajtások, az intelligens mérés, valamint a szolár inverterek.

„A Bourns a kiváló minőségű mágneses megoldások egyik legszélesebb portfólióját kínálja, és örömünkre szolgál, hogy segíthetünk piacra vinni az alkatrészek és megoldások sokszínű skáláját – nyilatkozta Simon Meadmore, a Farnell termék- és beszállítói menedzsmentért felelős alelnöke. – A cég kiemelkedik a miniatürizálás, a hőkezelés, a robusztus terméktervezés, valamint a fejlett anyagok és konstrukciós technikák használatában. A Farnell viszont termékismerettel és értékesítési csatornákkal kapcsolatos tapasztalattal rendelkezik annak biztosítására, hogy a Bourns vezető mágneses portfóliója egy globális ügyfélbázis számára váljon elérhetővé.”

A Bourns’ Magnetics csapata szinte bármilyen teljesítményszinthez képes transzformátorokat és induktorokat gyártani, ezzel segítve a tervezőket az alkalmazási követelmények teljesítésében. A vállalat az egyik legnagyobb portfólióval rendelkezik az iparágban vezető nagy hatásfokú, nagyfrekvenciás teljesítményfokozók és transzformátorok terén. Az AEC-Q200 tesztelése házon belül történik a Bourns mágneses megoldásainak átfogó kínálatával, az áramkörvédelmi és áramkör-kondicionáló megoldások kiterjedt portfóliójával kombinálva, beleértve az autóipari minőségű alkatrészek teljes skáláját. A Bourns emellett azt tervezi, hogy a szigetelésre, a kúszóáramutakra és a tervezési hézagra vonatkozó UL és IES biztonsági szabványoknak is megfelel majd, amelyek számos új, nagyobb feszültségű alkalmazásban számítanak kritikusnak.

A Farnell ügyfelei ingyenes hozzáférést kapnak az online forrásokhoz, adatlapokhoz, alkalmazási megjegyzésekhez, videókhoz, webináriumokhoz és a helyi nyelven 24/5 elérhető technikai támogatáshoz.

www.farnell.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek