A Huawei bemutatta LTE Cat4-képes CarFi készülékét

Kényelmes és elegáns „plug and play” funckiós, 4G LTE-képes mobil hotspot autókba

2015. március 03., kedd, 18:37

Címkék: 4G LTE CarFi huawei

A Huawei bemutatta autókhoz kifejlesztett 4G LTE mobil WiFi készülékét, a Huawei CarFi-t. A készülék kényelmesebbé teszi a mindennapjainkat azáltal, hogy használatával lehetővé válik a WiFi csatlakozás az autókban is.

A Huawei CarFi akár 150 Mbps-os letöltési sebességre is képes, és egyszerre akár 10 készülék kapcsolódását is támogatja, ráadásul egy másik járműbe történő áthelyezése sem okoz nehézséget. Az eszköz elegáns kinézetét a golfütők letisztult formái ihlették, prémium anyaghasználatának köszönhetően pedig rendkívül tartós. A Huawei, hogy innovációjának előnyeit szemléltesse, 400 márkajelzést viselő autóban helyezett el Huawei CarFi-t Barcelonában, a Mobile World Congress (MWC) 2015 ideje alatt.

„A Huawei célja, hogy egy lépéssel a trendek előtt járva szolgáltasson fogyasztói számára kiváló, a mindennapok igényeit kielégítő technológiát. A Huawei a világ egyik vezető következő generációs LTE hálózat szállítójakét a CarFi-hoz hasonló készülékeivel Lehetővé Teszi (Make It Possbile) felhasználói számára, hogy szabadon élvezhessék a hálózati kapcsolódást akár útközben is.” – nyilatkozta Steven Liu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának mobilszélessáv- és otthoni termékekért felelős alelnöke. „Az autóipari hálózati kapcsolódás - amit az ágazatban telematikaként ismerünk - egy jelentős trend, amely amellett, hogy biztonságot, kényelmet nyújt, informál és szórakoztat is.”

A járművekben használható WiFi „infotainment” rendszerek elterjedése egy fontos trend lesz a jövőben. Ezért a Huawei annak érdekében, hogy a trend elébe menjen, és kihasználja a lehetőségeket, úgy fejlesztette ki CarFi készülékét, hogy az villámgyors LTE Cat4 támogatásra, és a 150 Mbps-os, iparágvezető sebességre is képes legyen. A Huawei CarFi segítségével akár tíz utas is képes egyszerre, egy időben a gyors és egyszerű hálózati kapcsolódásra.

A készülék az autóvezetők számára olyan praktikus funkciók használatához biztosítja az internet-hozzáférést, mint a parkolást segítő rendszer, a segélyhívó, a gépjármű problémáinak diagnosztizálása, kihangosítható beszédfelismerő funkció, valós idejű autópálya körülmények, és a vezető viselkedési mintájának biztonságot szolgáló felismerése.

A Huawei CarFi automatikusan kikapcsol, ha ha nincs WiFi-kompatibilis eszköz a közelében, ugyanakkor még így is alkalmas más elektronikus készülékek töltésére, amennyiben az autó működésben van. A Huawei CarFi nem akkumulátorral üzemel, így túlmelegedése miatt sem kell aggódnunk, emellett pedig egy olyan beépített önszabályozó funkcióval is felszerelte a gyártó, amely szükség esetén automatikusan csökkenti a készülék hőmérsékletét.

A Huawei CarFi a szivargyújtóba vagy autós töltő aljzatba illesztve működik, és „plug and play” funkciójának köszönhetően csatlakozás után azonnal használatra kész. Bekapcsolása egy egyszerű gombnyomással, vagy Android és iOS rendszerű okostelefonokra letölthető „Huawei Hilink” alkalmazással, „távirányítással” is lehetséges.

A Huawei CarFi kiváló minőségű fa mintázatú szénszálas anyagokból készült a maximális tartósság érdekében. A készülék kivitelezése részletgazdag, megjelenése elegáns és kifinomult. A Huawei CarFi három színváltozatban kapható: a divatos, elit fekete, a meleg ottthon hangulatát idéző fabarna és a dinamikus vörös színű verziók mind dekorítav elemét képezhetik a jármű belsejének.

www.huawei.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek