AUTÓ-VILÁG-PIAC

Tudást adnak a versenyhez

A National Instruments (NI) Autóipari Szimpóziuma Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő iparágát, az autóipart helyezi a fókuszba. Az ingyenes rendezvény a legújabb trendek és a legkorszerűbb teszttechnikai megoldások ismertetésével segíti az iparágban dolgozók munkáját.

Visszapillantás a jövőbe

A visszapillantó tükröket helyettesítő interaktív kamerarendszerek fejlesztésébe kezdett az indiai tulajdonú SMR-cégcsoport. A munkában a konszern győri laborja is részt vesz - közölte Tibori Pál-Levente, a Samvardhana Motherson Reflectec magyarországi cégének vezérigazgatója az MTI-vel.

Újabb gyár épült Kecskeméten

Az amerikai Johnson Controls vállalat autóülés összeszerelő üzemet épített Kecskeméten, ahol a Mercedes-Benz B osztályú autóihoz készítik az üléseket. A jelenleg 130 főt foglalkoztató üzemben további 70 munkahely létesül a második műszak beindításával.

Ma ünnepli születésnapját az autógyár

Az első sorozatban gyártott Volvo modell 1927. április 14-én gördült le a gyártósorról a Göteborg melletti Lundby üzemben. 85 évvel később a Volvo Group a világ egyik legnagyobb haszongépjármű gyártójává vált, a Volvo Car Corporation pedig közel félmilló személyautót értékesít évente.

Ultragyors elektromos autó töltő

Üzembe helyezték az első ultragyors, elektromos autókat feltöltő állomást Budapesten, a MOL Istenhegyi úti új, környezetbarát töltőállomásán. Az ABB technológiájának köszönhetően Magyarországon elsőként kezdte meg működését egy olyan gyorstöltő, amely mindössze 15-30 perc alatt képes menetkészre feltölteni egy CHAdeMO csatlakozóval rendelkező elektromos autó akkumulátorát. A töltőállomáson az elektromos autó feltöltése ingyenes.

Eredményes visszapillantás

Számottevően növelte árbevételét az indiai tulajdonú SMR-csoport magyarországi cége. A jármű visszapillantó tükrök gyártásával foglalkozó SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. a március végén zárult üzleti évet 200 millió euró körüli forgalommal zárja – ez tíz százalékkal haladja meg az előző esztendei értéket.

Bevonva a technológiák fejlődésébe

A PaintExpo az ipari bevonattechnológiák vezető nemzetközi vására, amely átfogó képet nyújt a szakterület és alkalmazási részterületei egészéről. Az idén április 17. és 20. között, a németországi Karlsruhéban jelentkező szakkiállítás programjából a szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója, Jürgen Haußmann adott ízelítőt.

Készül az Óbudai egyetem csapata

A Shell Eco-marathon Europe 28 éves múltra tekint vissza. Az esemény célja olyan járművek tervezése és megépítése, amelyek a legkevesebb üzemanyag felhasználásával, minél kevesebb károsanyag-kibocsátásával a lehető legnagyobb távolságot képesek megtenni.

GTI: nem a lóerő döntött

A Suzukinak adott igazat a Volkswagennel folyó márkajogi vitában a luxemburgi Európai Bíróság március 21-én. A döntés értelmében a Suzuki használhatja a SWIFT GTi márkanevet autóinál és azok alkatrészeinél.

Turnézik az új gumiabroncs

A Continental AG abroncsgyár európai termékbemutató körútja első állomásán, Budapesten mutatta be legújabb fejlesztésű, ContiPremiumContact 5 és ContiPremiumWinter 5, az új uniós előírásoknak megfelelő minőségi jelzésekkel ellátott termékcsaládját.

Technológiai fordulat az utakon

Ha a Mercedesnek, a BMW-nek és a Fordnak sikerül érvényesítenie szándékát, új autóik szórakoztató rendszerei képesek lesznek fogadni az okostelefonos tartalmakat: különböző alkalmazásokat, játékokat, zenéket és filmeket.

Remek évet zárt az Audi

Az Audi konszern forgalma közel negyedével, az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele pedig 17 százalékkal nőtt tavaly. A motorgyártásban résztvevő beszállítók fejlesztésére 74 millió, a győri gyár bővítésére pedig 359 millió eurót fordítottak 2011-ben. A győri gyár bővítése jó ütemben halad: állnak a karosszériaüzem, a lakkozó, a járműszerelde és az energiaközpont csarnokai.

Az Audi Hungaria a "Legvonzóbb Munkáltató"

Negyedik alkalommal nyerte el a "Legvonzóbb Munkáltató" címet az Audi Hungaria Motor Kft. A vállalat idén négyszáz diplomás munkatárs felvételét tervezi, főként az épülő győri gyárba, de a motorgyártó részleghez, a gyártásszervezéshez és a kísérleti motorgyártó központba is új kollégák kellenek.

Az autóiparra helyeznék a hangsúlyt

A piaci igényekre reagálva szükséges, hogy már az alsó-, illetve a középfokú oktatásban is kiemelt fókuszterület legyen a járműipar. Magyarország autóipari fellegváraiban egyre égetőbb a szakemberhiány, ezért a nagy konszernek tudatosan keresik az együttműködést a helyi főiskolákkal, egyetemekkel, hogy kiképezzék, és időben magukhoz kössék a szükséges szakembereket.

Elektromos kéziszerszámok

A forradalmi ötletek gyakran egyszerű tanműhelyekben, használaton kívüli garázsok falai között válnak kézzelfogható valósággá. A magyarországi Bosch csoport éppen ezért továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja a legígéretesebb tehetségeket és segítse szakmai kibontakozásukat.

Fejleszt a Balluff Veszprémben

A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát, az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.

Felszálló ágban

Megkezdte termelését a német Diehl Aircabin Gmbh. repülőgép-alkatrészgyára Nyírbátorban. A Diehl csoport a helyi ipari parkban tavaly vásárolt meg egy válság miatt bezárt autókábel-gyárat, valamint az önkormányzattól további két hektáros üres területre szerzett opciós jogot, s a tervek szerint három év alatt 5 millió eurós befektetésével alakítja ki gyártóbázisát.

Fejlett motorok Budapestről

Harminc százalékos munkaerő bővítést tervez 2012-ben az autóipari fejlesztések csúcstechnológiáját képviselő AVL Hungary Technical Center. A multinacionális cég budapesti leányvállalataként létrejött vállalat tíz éve folyamatosan növekszik. Tavaly 8 millió Eurós forgalom mellett már több mint 110 főt foglalkoztatott Budapesten. Idén elsősorban szakképzett magyar mérnökökkel kívánja erősíteni csapatát.

A National Instruments az Infoparkban

A National Instruments kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó National Instruments Hungary Kft. idén januárban székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba költöztette. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja.

Nyereséges évet zárt a haszongépjármű-gyártó

Eredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét 9,6 milliárd euróra és valamivel több mint 18 százalékkal több járművet szállított az előző évhez képest. A növekedés elsősorban a nyugat-európai piacok általános keresletének javulását és a továbbra is erős dél-amerikai teljesítményt tükrözi.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek