AUTÓ-VILÁG-PIAC

Remek évet zárt az Audi

Az Audi konszern forgalma közel negyedével, az Audi Hungaria Motor Kft. árbevétele pedig 17 százalékkal nőtt tavaly. A motorgyártásban résztvevő beszállítók fejlesztésére 74 millió, a győri gyár bővítésére pedig 359 millió eurót fordítottak 2011-ben. A győri gyár bővítése jó ütemben halad: állnak a karosszériaüzem, a lakkozó, a járműszerelde és az energiaközpont csarnokai.

Az Audi Hungaria a "Legvonzóbb Munkáltató"

Negyedik alkalommal nyerte el a "Legvonzóbb Munkáltató" címet az Audi Hungaria Motor Kft. A vállalat idén négyszáz diplomás munkatárs felvételét tervezi, főként az épülő győri gyárba, de a motorgyártó részleghez, a gyártásszervezéshez és a kísérleti motorgyártó központba is új kollégák kellenek.

Az autóiparra helyeznék a hangsúlyt

A piaci igényekre reagálva szükséges, hogy már az alsó-, illetve a középfokú oktatásban is kiemelt fókuszterület legyen a járműipar. Magyarország autóipari fellegváraiban egyre égetőbb a szakemberhiány, ezért a nagy konszernek tudatosan keresik az együttműködést a helyi főiskolákkal, egyetemekkel, hogy kiképezzék, és időben magukhoz kössék a szükséges szakembereket.

Elektromos kéziszerszámok

A forradalmi ötletek gyakran egyszerű tanműhelyekben, használaton kívüli garázsok falai között válnak kézzelfogható valósággá. A magyarországi Bosch csoport éppen ezért továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy felkarolja a legígéretesebb tehetségeket és segítse szakmai kibontakozásukat.

Fejleszt a Balluff Veszprémben

A veszprémi székhelyű Balluff Elektronika Kft. mintegy hétszázmillió forintos beruházással új érzékelőket fejleszt és megújítja a gyártástechnológiát, az ipari automatizálásban használatos szenzorokat gyártó vállalat a fejlesztéshez 260 millió forint uniós támogatást kapott.

Felszálló ágban

Megkezdte termelését a német Diehl Aircabin Gmbh. repülőgép-alkatrészgyára Nyírbátorban. A Diehl csoport a helyi ipari parkban tavaly vásárolt meg egy válság miatt bezárt autókábel-gyárat, valamint az önkormányzattól további két hektáros üres területre szerzett opciós jogot, s a tervek szerint három év alatt 5 millió eurós befektetésével alakítja ki gyártóbázisát.

Fejlett motorok Budapestről

Harminc százalékos munkaerő bővítést tervez 2012-ben az autóipari fejlesztések csúcstechnológiáját képviselő AVL Hungary Technical Center. A multinacionális cég budapesti leányvállalataként létrejött vállalat tíz éve folyamatosan növekszik. Tavaly 8 millió Eurós forgalom mellett már több mint 110 főt foglalkoztatott Budapesten. Idén elsősorban szakképzett magyar mérnökökkel kívánja erősíteni csapatát.

A National Instruments az Infoparkban

A National Instruments kelet-európai kereskedelmi, marketing és operatív funkcióit ellátó National Instruments Hungary Kft. idén januárban székhelyét Budaörsről a budapesti Infoparkba költöztette. A főváros központjában található irodapark Közép-Kelet Európa első innovációs és technológiai parkja.

Nyereséges évet zárt a haszongépjármű-gyártó

Eredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét 9,6 milliárd euróra és valamivel több mint 18 százalékkal több járművet szállított az előző évhez képest. A növekedés elsősorban a nyugat-európai piacok általános keresletének javulását és a továbbra is erős dél-amerikai teljesítményt tükrözi.

Az autó, amely megalapozta a Volvo jövőjét

Idén éppen 30 éve, 1982 februárjában mutatkozott be az új Volvo 760 GLE modell. Nem egy tipikus Volvo képét mutatta, mégis minden vonásában felismerhetőek voltak a márkajegyek. A 760-as lett az a modell, amely megmentette a Volvót, és meghatározta a mai modern vállalat felé vezető utat.

Mobilos traffipax jelző

A múlt év végén piacra került, havonta frissülő budapesti és februártól már Baranya megyei traffipax-információkat ingyenesen kínáló alkalmazás segítségével elkerülhetőek a figyelmetlenségből eredő szabálysértések.

Ökológiailag fenntartható márkakereskedés

Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil márkakereskedését. Ez az első haszongépjárművekkel foglalkozó, fenntartható márkakereskedés egész Brazíliában, amely világszinten is a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik.

Töretlen lendületben a Volvo

A Volvo Autó Hungária számára 2011 a folyamatosan javuló eladások és az erősödő piaci részesedés éve volt. A hazai újautó-piacon tapasztalt további gyengülés ellenére tavaly 1184 darab autót érétkesítettek a Volvo márkakereskedők, amely közel 33 százalékos növekedést jelent a 2010-ben értékesített 891 darabhoz képest Magyarországon.

Rugalmas utakon

Saját szabadalom alapján, a bitumen és a használt gumiabroncsokból készült őrlemény keverésével készülő gumibitument gyártó üzem építését kezdte meg Zalaegerszegen a Mol - közölte a társaság vezetése január 18-án szerdán, a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Ez lesz az autópiac csúcsa?

Kevesebb, mint 3 évvel ezelőtt az észak-amerikai autóipart még káosz uralta. A 3 amerikai autógyártóból kettő – a General Motors és a Chrysler – a csőd szélére került, és a Ford sem tudott profitot termelni.

Ford A-modell Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem napjainkban is hűen őrzi az első Ford modellek egy-egy példányát. A felújított - 1928-as gyártású - Ford A-modell pedig az egyetem szervezésében néhány napra Székesfehérvárra költözik az Alba Plaza üzletközpontba.

Bécsi autókiállítás

2012 januárjában Bécsben került megrendezésre Európa első jelentősebb autóipari szakkiállítása a Vienna Auto Show. Ez az év nem csak a lóerőkről szól, hanem a különleges teljesítményekről is.

Határátlépők

A kölni igus GmbH, az energialánc-rendszerek, vezetékeik és tartozékaik vezető gyártója harmadik alkalommal adja meg a rajtjelet a „vector award“ versenyre. Ez alkalommal is olyan merész energia-hozzávezetési alkalmazások kerestetnek, amelyek sokoldalú energialáncokkal és vezetékekkel valósítanak meg.

Átadták az Eissmann Automotive új gyártócsarnokát

December 9-én átadták az autó belsők gyártásával foglalkozó, Nyíregyházán működő Eissmann Automotive Hungária Kft. új, csaknem 1,5 milliárd forintból felépített új gyártócsarnokát.

Nagy levegő - indulhat a tervezés!

A közelmúltban sikeresen lezárult az 5. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyre való nevezés. Összesen 44 csapat jelentkezett a jövő évi megmérettetésre.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
AUTOMATIZÁLÁS

Az elektromos megfogók elejtik a munkadarabot?

Lehet a vákuum is gazdaságos

Média Partnerek