AUTÓ-VILÁG-PIAC

Nyereséges évet zárt a haszongépjármű-gyártó

Eredményes évet zárt az Iveco 2011-ben. Világszinten mintegy 15 százalékkal növelte árbevételét 9,6 milliárd euróra és valamivel több mint 18 százalékkal több járművet szállított az előző évhez képest. A növekedés elsősorban a nyugat-európai piacok általános keresletének javulását és a továbbra is erős dél-amerikai teljesítményt tükrözi.

Az autó, amely megalapozta a Volvo jövőjét

Idén éppen 30 éve, 1982 februárjában mutatkozott be az új Volvo 760 GLE modell. Nem egy tipikus Volvo képét mutatta, mégis minden vonásában felismerhetőek voltak a márkajegyek. A 760-as lett az a modell, amely megmentette a Volvót, és meghatározta a mai modern vállalat felé vezető utat.

Mobilos traffipax jelző

A múlt év végén piacra került, havonta frissülő budapesti és februártól már Baranya megyei traffipax-információkat ingyenesen kínáló alkalmazás segítségével elkerülhetőek a figyelmetlenségből eredő szabálysértések.

Ökológiailag fenntartható márkakereskedés

Az Iveco megnyitotta az első ökológiailag fenntartható, egyben jubileumi 100. brazil márkakereskedését. Ez az első haszongépjárművekkel foglalkozó, fenntartható márkakereskedés egész Brazíliában, amely világszinten is a leginkább környezetbarát létesítmények közé tartozik.

Töretlen lendületben a Volvo

A Volvo Autó Hungária számára 2011 a folyamatosan javuló eladások és az erősödő piaci részesedés éve volt. A hazai újautó-piacon tapasztalt további gyengülés ellenére tavaly 1184 darab autót érétkesítettek a Volvo márkakereskedők, amely közel 33 százalékos növekedést jelent a 2010-ben értékesített 891 darabhoz képest Magyarországon.

Rugalmas utakon

Saját szabadalom alapján, a bitumen és a használt gumiabroncsokból készült őrlemény keverésével készülő gumibitument gyártó üzem építését kezdte meg Zalaegerszegen a Mol - közölte a társaság vezetése január 18-án szerdán, a zalai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón.

Ez lesz az autópiac csúcsa?

Kevesebb, mint 3 évvel ezelőtt az észak-amerikai autóipart még káosz uralta. A 3 amerikai autógyártóból kettő – a General Motors és a Chrysler – a csőd szélére került, és a Ford sem tudott profitot termelni.

Ford A-modell Székesfehérváron

Az Óbudai Egyetem napjainkban is hűen őrzi az első Ford modellek egy-egy példányát. A felújított - 1928-as gyártású - Ford A-modell pedig az egyetem szervezésében néhány napra Székesfehérvárra költözik az Alba Plaza üzletközpontba.

Bécsi autókiállítás

2012 januárjában Bécsben került megrendezésre Európa első jelentősebb autóipari szakkiállítása a Vienna Auto Show. Ez az év nem csak a lóerőkről szól, hanem a különleges teljesítményekről is.

Határátlépők

A kölni igus GmbH, az energialánc-rendszerek, vezetékeik és tartozékaik vezető gyártója harmadik alkalommal adja meg a rajtjelet a „vector award“ versenyre. Ez alkalommal is olyan merész energia-hozzávezetési alkalmazások kerestetnek, amelyek sokoldalú energialáncokkal és vezetékekkel valósítanak meg.

Átadták az Eissmann Automotive új gyártócsarnokát

December 9-én átadták az autó belsők gyártásával foglalkozó, Nyíregyházán működő Eissmann Automotive Hungária Kft. új, csaknem 1,5 milliárd forintból felépített új gyártócsarnokát.

Nagy levegő - indulhat a tervezés!

A közelmúltban sikeresen lezárult az 5. Nemzetközi Rexroth Pneumobil versenyre való nevezés. Összesen 44 csapat jelentkezett a jövő évi megmérettetésre.

Fejlesztik a fejlesztést

Járműfejlesztő részleget alakít ki győri gyárában az Audi, a hétmillió euró értékű befektetés hetven új mérnöki munkahelyet teremt - mondta Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének vezetője az Audi Hungaria Motorfejlesztő Központ fennállásának tízéves évfordulóját köszöntő, december 5-i ünnepségen.

Nagyoroszi lendület

Az idei évet a tervek szerint már 60 millió forintos nyereséggel zárja a Knaus Tabbert Magyarországi Kft. nagyoroszi lakókocsigyára. A cég azt követően állt talpra, hogy a német anyacég csődje miatt 2008 végén leállt a termelés a Nógrád megyei gyárban - tájékoztatta Botka József, a kft. ügyvezető igazgatója az MTI-t október 26-án.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN MARCH

LAUNCH CONTROL SPECIALIST

BIG TEST STAND PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

PROCESS PLANNER - E/E TESTING (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST DRIVETRAIN & DRIVING DYNAMICS (F/M/X)

QUALITY SPECIALIST ELECTRIC / ELECTRONICS (M/F/X)

Média Partnerek