Rekordokat döntött a házi kiállítás

Beszámoló a Hermle Nyílt Napokról

2016. június 29., szerda, 06:00

Címkék: automatizálás forgácsolás GesKor Kft. Házi Kiállítás hermle HERMLE C 250 HERMLE C 62 U Hermle-Leibinger Systemtechnik ipar 4.0

Minden eddiginél több szakmai látogatót vonzott a Hermle házi kiállítása. A mintegy 1 200 cégtől érkező, összesen 2 800 látogató a marás, az esztergálás és a generatív gyártás legújabb fejlesztési trendjeivel ismerkedhetett meg a gosheimi gyáregységben.

A négynapos házi kiállítás ideje alatt a Hermle több mint 800 nemzetközi látogatót üdvözölhetett, és az immár hagyományosnak mondható rendezvény egyre több tengerentúli vendég érdeklődését is felkeltette. A legnépesebb külföldi látogatócsoportok Csehországból, Olaszországból, Spanyolországból, Oroszországból, Hollandiából, Dániából és Törökországból érkeztek, de jelentős számú érdeklődő jött Japánból, Indiából, az USA-ból és számos egyéb európai országból is.

A Hermle innovációs erejére meggyőző bizonyítékul szolgált a különböző iparágakból felsorakoztatott több mint 20 érdekes kiállítási látnivaló. Ezek között hajópropeller és motorkerékpár-felni ugyanúgy megtalálható volt, mint motoralkatrészek és különböző szerszám- és formagyártáshoz használt komponensek, melyek elkészültét megmunkálás közben is meg lehetett tekinteni. A látogatók olyan – a rendezvényen már megszokottnak mondható – megmunkálási feladatokat is láthattak, mint egy 40 kg-os mosdókagyló 260 kg súlyú alumíniumtömbből történő precíz kiforgácsolása, egy 800 mm átmérőjű titán lapáttartó egység megmunkálása, mely a repülőgép-hajtómű lapátjait fogadja be, és egy 1959-es Porsche Junior traktor komplex ventilátorkerekének újragyártása.

Különösen sok vendég érdeklődött a Hermle-portfóliót nemrégiben kiegészítő új C 250 modell iránt. A legmagasabb szintű precizitást, sebességet és megbízhatóságot garantáló három-, illetve öttengelyes megmunkálóközpont várhatóan az üzemekben is a kedvencek közé tartozik majd.

Átalakított verzióban volt megtekinthető a cég gépválasztékának legnagyobb méretű modellje, a 2 500 kg súlyú munkadarabok kezelésére is képes C 62 U / C 62 U MT (maró-forgácsoló verzió) megmunkálóközpont.

A látogatók számára szervezett vezetett gyárlátogatások egyedülálló lehetőséget teremtettek a modern gyártási és összeszerelési szolgáltatások, az oktatási és képzési osztály, valamint a Hermle-Leibinger Systemtechnik automatizálási leányvállalat megismerésére. Számos előadás foglalkozott a marás területén ismert legújabb fejlesztésekkel, gyakorlati ismeretekkel látva el az érdeklődőket, akik a szerszámgyártás, a CAD/CAM rendszerek, a mérés-, szoftver- és irányítástechnika területéről érkezett több mint 60 kiállító által prezentált átfogó termék- és szolgáltatásbemutatót is kifejezetten jól fogadták.

Az ipar 4.0 koncepció keretébe tartozó fejlesztéseket egy megmunkálógép demonstrálta. A forgácsolási feladatot segítő, a precizitást és a termelékenységet növelő intelligens Hermle vezérlési funkciók működését és hatását élőben lehetett követni mind a megmunkálóközpontnál, mind a Hermle User College területéről. A Hermle másik leányvállalatának számító Hermle Maschinenbau GmbH pedig fémporok lézeres szinterezése során mutatta be a cég generatív gyártás (a munkadarabok rétegenkénti felépítése) terén elért eredményeit.

A cég szervizszolgáltatásait két megmunkálóközponton lehetett megismerni. Kiterjedt diagnosztikai és szervizeszközök demonstrálták a gyors és szakszerű hibaelhárítás módozatait, és az ehhez kacsolódó képzési koncepciók bemutatása is nagyon népszerű rendezvénypontnak bizonyult.

www.hermle.de

Magyarországi képviselet:

GesKor Kft.

9184 Kunsziget, Fő út 47/A

info@geskor.com

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek