Parts2clean keretprogram: információ, innováció és szakértelem

Az alkatrészek megfelelő tisztasági szintje ma minden ipari ágazatban alapvető követelménynek számít, mivel csak így garantálható a későbbi folyamatok integritása és a későbbi problémamentes működés

2019. szeptember 25., szerda, 06:00

Címkék: alkatrész tisztítás felület felülettisztítás gőzsugaras tisztítás lézeres tisztítás messe stuttgart oldószeres tisztítás parts2clean parts2clean 2015 parts2clean 2016 Stuttgart szén-dioxidos tisztítás tisztítástechnológia ultrahangos tisztítás

A 2019. október 22–24. között Stuttgartban sorra kerülő parts2clean kiállítás számtalan lehetőséget mutat be a folyamatok optimalizálásához. A speciális kiállítási lehetőségek és betétprogramok értékes információval gazdagítják majd az ipari alkatrésztisztítás vezető szakkiállítására kilátogató vendégeket.

Az ipari tisztítástechnológia felhasználói jelentős változásokkal és új kihívásokkal néznek szembe, ami az autóipartól és a gépgyártástól kezdve az orvosi technológián és a légiiparon át a precíziós gyártásig, az optikai iparig és a félvezetőgyártásig minden ágazatra vonatkozik. A gyártók megoldásokat keresnek nemcsak a részecskemaradványok, hanem a filmszerű szennyeződések eltávolítására is. Az új anyagok és gyártástechnológiák – például az additív gyártás –, valamint az egyre kisebb darabszámok és nem utolsósorban az elektromobilitás terjedése ugyanakkor speciális tisztítási eljárások bevezetését feltételezik. „A parts2clean kiállításon a gyártó cégek megismerhetik, hogy miként felelhetnek meg a vevőik változó igényeinek – mondta Olaf Daebler, a parts2clean globális igazgatója. – A kiállítók megoldásokat mutatnak be a jobb energia- és erőforrás-hatékonyságról, a fokozott költséghatékonyságról és rugalmasságról, valamint az alkatrésztisztítás automatizálásáról és a hálózatosított folyamatokba történő integrálásásáról.”

Speciális programok az aktuális témakörökhöz

Az alkatrésztisztítás jelenlegi és jövőbeli témaköreit egy informatív keretprogram segítségével tárgyalják ki. „A robotizált tisztítástechnológia iránti igény az utóbbi években gyorsan növekedett Európában és más régiókban, különösen Ázsiában – jelentette ki Peter Pühringer, a Stäubli Robotics üzletágvezetője. – Annak érdekében, hogy meg tudjunk felelni a szektor speciális követelményeinek, nemrégiben módosítottuk a hagyományos robotprogramunkat, és kifejezetten a tisztító alkalmazások számára megfelelő megoldásokat vezettünk be. A fejlesztéseket az »Alkatrésztisztítás 4.0 a gyakorlatban« című különbemutatón ismerhetik majd meg a látogatók. Az élő demonstrációk megmutatják majd, hogy mennyire könnyen érhetők el a folyamatokra és a berendezésekre vonatkozó adatok, illetve miként definiálhatók és szerkeszthetők azok az egyedi követelményekhez és célokhoz.”

A Német Ipari Alkatrésztisztítási Szövetség (FiT) 7. csarnokban rendezendő speciális „QSREIN 4.0” programja a tisztítástechnika jövőjét veszi majd górcső alá. A fórumon olyan témakörök kerülnek majd előtérbe, mint az új generációs tisztítómodulok, a méréstechnika, a teszt és a megmunkálás, valamint az adaptív tisztítási folyamatok testreszabott folyamatvezérlése. „A kezdeményezés célja az, hogy kiindulópontot adjon az adaptív folyamatmegoldásokhoz, amelyek képesek az alkatrészek állapotához és az elérendő tisztasági fokhoz adaptálódni – jegyezte meg dr. Lothar Schulze, a FiT vezérigazgatóságának tagja. – Ez magában foglalja a meglévő folyamatok optimalizálását és új, problémamegoldó megoldások kifejlesztését.”

A CEC Tisztítási Kiválósági Központtal közösen összeállított „Folyamatáram az alkatrészek tisztításában, beleértve a tisztaság ellenőrzését” címre keresztelt program lehetővé teszi a látogatók számára az alkatrészek tisztításának nyomon követését. A sorjázás után az alkatrészeket egy tisztaszobában tisztítják meg, majd az újraszennyeződés elkerülése érdekében egy szállítókosárban szállítják azokat egy ISO 7 tisztatérosztály előírásainak megfelelő helyiségbe a tisztasági szint végső ellenőrzéséhez. A különleges bemutató a kiállítás mindhárom napján (reggel és délután) megtekinthető lesz.

Kétnyelvű fórum: értékes információ- és kompetenciaforrás

Az idei kiállítás egyik legfontosabb programja a háromnapos parts2clean ipari fórum lesz, amely az alkatrészek és a felületek tisztítástechnológiájának legújabb fejlesztéseiről és trendjeiről szól majd. Az ipar legelismertebb szakértői osztják meg majd tudásukat és tapasztalataikat a tisztítási folyamatok, az előkészítés és az utómegmunkálás, az elemzés és a méréstechnika, a digitalizálás és az automatizálás, a dokumentálás, a legjobb gyakorlatok, valamint a jövőbeli forgatókönyvek témaköreiben. A fórum német és angol nyelven zajlik majd szinkrontolmácsolással kísérve. Az ipari alkatrészek és a felületek tisztítástechnológiájának jövőjéről szól majd a FiT által „QSREIN 4.0 – a jövő alkatrésztisztítási folyamatai” címmel szervezett ülés is. A teljes fórumprogram szeptember közepén válik elérhetővé a parts2clean weboldalán. A belépés minden parts2clean-látogató számára ingyenes.

Vezetett túrák – a legrövidebb út a megfelelő megoldáshoz

A Vezetett túrák konkrét területek és kiválasztott standok megismerését teszik lehetővé, meglátogatva a folyamatlánc minden releváns elemét. Gyors és egyszerű módja ez a megoldások és innovációk felkutatásának, valamint a potenciális beszállítók megismerésének. A mintegy két óra hosszúságú túrák legfeljebb 25 fős csoportok számára érhetők el, angol fordítással.

Folytatjuk

Doris Schulz

www.parts2clean.de

Kapcsolódó cikk:

Parts2clean 2019 körkép 2.rész

Parts2clean 2019 körkép 1. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS IN DECEMBER

SAP KEY USER (F/M/X)

PLC SPECIALISTA (F/M/X)

AUTOMATIZÁCIÓS MÉRNÖK (F/M/X)

SZAKMAI OKTATÓ MECHATRONIKAI TERÜLETRE (F/M/X)

IRÁNYÍTÁSTECHNIKAI MÉRNÖK (F/M/X)

Média Partnerek