PaintExpo 2018 körkép 1. rész

Bevonattechnológiai seregszemle Karlsruhéban

2018. április 02., hétfő, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika festék festés Karlsruhe Nordson PaintExpo 2018 szemcseszórás

A februári összesítés szerint már több mint 550 kiállító cég jelezte részvételét a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok területeiről. Az ismételten rekordokat döntögető kiállításról idén is összeállítottunk egy technológiai összképet.

Kategória: Bevonatrendszerek

arsonsisi s.p.a.

Innovatív bevonatok PVD és porlasztásos folyamatokhoz

Az Arsonsisi számos kiváló minőségű speciális folyadék bevonatot mutat majd be a PVD- (fizikai gőzfázisú leválasztás) és porlasztásos folyamatok számára, amelyek szinte határtalan bevonatolást tesznek lehetővé fém- vagy egyéb felületeken, különböző kombinációkban. A porlasztásos technológia az elektrolitikus krómbevonás alternatívájának számít. Ez utóbbi a hat vegyértékű krómvegyületek alkalmazása miatt nagyon káros az egészségre. A cég PVD és porlasztásos alap- és felső bevonata nem szennyező zéróértékű ferrokrómot tartalmaz, amivel ugyanolyan kopásállóság és ugyanazok a felületek és innovatív színek állíthatók elő, de már a környezetvédelmi szempontokat is figyelembe véve. A vállalat ezenkívül UV-fényre térhálósodó és hőre keményedő bevonatokat is fejleszt különféle alkatrészek védelméhez.

1. pavilon, 1149. stand

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Kategória: Előkezelés

Blastman Robotics Ltd

Automatizált szemcseszórás

A nagy méretű fém alkatrészek festés előtti szemcseszórással történő megtisztítása összetett és veszélyes folyamat. A Blastman Robotics által a szemcseszóráshoz kifejlesztett robotok nemcsak gyorsabban és biztonságosabban, hanem olcsóbban és jobb minőségben is végzik el a feladatot. Kabinokkal kombinálva a robotokat akár manipulátorként is lehet használni egyedi vagy különleges alkatrészek szemcseszórásához. A gépkezelő a robot funkcióit a joystickok segítségével egyszerűen vezérelheti – ez a megoldás napjainkban számos alkalmazásban megtalálható. A vezérlőfülke jól szigetelt, teljesen légkondicionált, a zaj és a por bejutásának megakadályozása érdekében pedig enyhe túlnyomás található bennük.

2. pavilon, 2146. stand

Kategória: Alkalmazástechnika

Nordson Deutschland GmbH

Termelékenység és költséghatékonyság

Számos hétköznapi cikk személyesen kiválasztott színvilága a tulajdonos egyedi ízlését hivatott kifejezni, a műszaki alkatrészek festése pedig a származási helyet azonosíthatja be. Mivel a testreszabható termékek iránti kereslet a verseny- és költségnyomással párhuzamosan emelkedik, egyre fontosabb szerepet játszik a bevonatoló-rendszerek költséghatékonysága és rugalmassága. A megoldás a folyamatok áramvonalasítása („lean manufacturing”) és a termelési költségek csökkentése és a nyereség növelése érdekében az anyagfelhasználás minimalizálása. Az idei PaintExpo kiállításon a Nordson számos bevonatolómegoldást mutat be a gyakori alkalmazások és a végfelhasználói termékek számára.

A modern fúvókatechnológia lehetővé teszi a kiváló áteresztőképességet és rétegképzést az Encore HD szórópisztolyok számára

2. pavilon, 2440. stand

Regisztráljon most PaintExpo jegyekért!

Folytatjuk

Kapcsolódó cikkek:

PaintExpo 2018 körkép 4. rész

PaintExpo 2018 körkép 3. rész

PaintExpo 2018 körkép 2. rész

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek