Nagyszerű újdonságok első kézből, a gyakorlatban

SolidWorks 2016 Premier

2015. október 31., szombat, 18:37

Címkék: 3D nyomtatás CAD-modell cam-szoftver EuroSolid freedee solidworks 2016 szimulációs szoftver tervezői szoftver

Nagy sikerrel zajlott le az EuroSolid Kft. rendezvénye, a SolidWorks 2016 hazai premierje, aminek idén is a Lurdy ház mozija adott helyet október 8-án. Közel 200 résztvevő látogatott el az egész napos rendezvényre, hogy első kézből tapasztalhassa meg a szoftver újdonságait és láthassa az új funkciókat a gyakorlatban.

A már megszokott SolidWorks megoldások bemutatója és a szoftverre épülő CAM modulok bemutatója mellett idén vendégelőadás is szerepelt a programban a FreeDee Printing Solutions – 3D nyomtató innovációs laborok képviseletében.  A vendégelőadók segítségével bemutatásra került a tavalyi év nagy újdonsága, a SolidWorks felületéről közvetlenül végezhető 3D-s nyomtatás, ami idén még tovább fejlődött, hiszen a szoftver már felismeri, hogy mely felületeknél szükséges megtámasztani a nyomtatandó darabot.

Természetesen a legnagyobb várakozás és figyelem a SolidWorks CAD új verziójának fejlesztéseit övezte, ami a délelőtti és délutáni szekcióban is helyet kapott. A hatalmas felhasználói közösség nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az évente megjelenő új verziók egyre tökéletesebbé csiszolódjanak. A SolidWorks 2016 idén is arra fókuszál, hogy a mérnökök minél gyorsabban és könnyebben tudják elvégezni feladataikat. A CAD újdonságok előadásai során többek között olyan új funkciókkal találkozhattak az érdeklődők, mint a Szemezgető, aminek segítségével a program minden kényszert, alösszeállítást, testet, felületet, alakzatot, vázlatot és kényszert kigyűjt vagy a Kényszervezérlő, amivel meghatározott kényszereket lehet mozgatni, kontrollálni és megfelelő értékekre állítani. Az EuroSolid technikusai pedig a gyakorlatban is megmutatták, hogy az új funkciók használatával, mennyivel gördülékenyebbé vált az összeállítások készítése és egyszerűbbé a munkafolyamat tervezési szakasza.

A tervezés mellett az ellenőrzés is nagy hangsúlyt kapott. Így a SolidWorks Simulation újdonságainak ereje idén abban rejlik, hogy azoknak a felhasználóknak nyújt segítséget, akik nem rendszeres szimuláció felhasználók. Az előadás során is kiderült, hogy a kezelőeszközöket jobban integrálták a megszokott felhasználói felületbe, emellett a kontrolsíkok alkalmazása is egyszerűsödött.

Az adatkezelés és a csoportmunka a SolidWorks fejlesztések fontos részét képezik, hiszen manapság ezek a tevékenységek kikerülhetetlenek, ugyanakkor a cél az, hogy a munkafolyamatok egyszerűbbé és korszerűbbé váljanak. Az Enterprise Product Data Management élő bemutatóján láthatták, hogy mostantól a PDM-ben lehetőség van SolidWorks nélkül dxf/dwg, valamint MS Office-fájlokat pdf-be konvertálni, és az átalakított fájlok tulajdonságait írni/olvasni adatkártyákon keresztül. Arról is értesülhettek a résztvevők, hogy a jelenleg ismert Enterprise PDM mostantól két verzióban lesz elérhető: SolidWorks PDM Standard, valamint SolidWorks PDM Professional-ként. A PDM Standard a jelenlegi Enterprise PDM egy korlátozott verziója, de funkcióit tekintve mindent tud, amit a Workgroup PDM, sőt annál még jóval többet is.

A SolidWorks Electrical, Composer, Inspection és MBD (Modell based definition) bemutató során a látogatók bepillantást kaphattak olyan integrált megoldásokba, amik komplexebb termékek létrehozását segítik elő. Ezek a szoftverek lehetővé teszik, hogy a termékfejlesztés munkafolyamatának minden szakaszában – legyen szó elektromos tervezésről, dokumentációról, minőség-ellenőrzésről vagy a gyártással való szoros együttműködésről – a tervezőmérnök a legmegfelelőbb eszközöket használja, hogy a kívánt terméket elkészítse.

Az idei rendezvény ismét bebizonyította, hogy a hazai közönség nyitott az újdonságokra és kíváncsi a korszerű technológiákra, a SolidWorks pedig egy igazán innovatív platform, aminek lehetőségeiről a résztvevők maguk is meggyőződhettek egy színvonalas bemutató keretei között.

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

PRODUCTION SUPPORT TECHNICIAN (F/M/X)

Média Partnerek