Megkezdődött az AVENTICS Egyetemi Pneumatika Roadshow-ja

2016. október 01., szombat, 11:57

Címkék: autóverseny Aventics Kft. felsőoktatás pneumatika Pneumobil roadshow verseny versenyautó

Éves előadássorozatát indította el az Aventics Hungary Kft., melynek keretében olyan hazai- és határon túli felsőoktatási intézményeket látogat meg a cég, ahol műszaki mérnökképzés folyik. Az egyetemi roadshow-n a pneumatikus technológia mellett, a diákok bepillanthatnak a léghajtányok izgalmas világába, valamint megismerkedhetnek a pneumobilok jövő évi, tizedik nagyversenyének hivatalos kiírásával is.

A héten indította el éves felsőoktatási rendezvénysorozatát az Aventics Hungary Kft., ahol számos hazai- és határon túli egyetem előadásain szólalnak fel az egri gyár pneumatikai szakértői. A vállalat műszaki prezentációiban szót ejtenek a pneumatika történelméről, a technológia széleskörű felhasználhatóságáról, a pneumobilok dinamikus fejlődéséről, valamint a jövő évi X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny részleteiről is.

A 2017-es, jubileumi versenyen induló egyetemi csapatok számos eddigi megoldással és tapasztalattal találkozhatnak az egyes állomásokon. Ezen kívül szakmai segítséget és ötleteket is gyűjthetnek épülő járműveik konstrukcióihoz, illetve további információkat kaphatnak a nevezéssel és a verseny fontosabb határidőivel kapcsolatban. „Idén is számos felsőoktatási intézményben mutathatjuk be a pneumatika világát és a benne rejlő lehetőségeket a pályakezdő mérnökhallgatók számára – mondta el Kriston Adrienn, az Aventics Hungary Kft. Pneumobil Projekt koordinátora. A szervező elmondta, hogy a rendszeres egyetemi kapcsolattartás és szakembertoborzás mellett a rendezvénysorozat lehetőséget biztosít a versenyen induló diákok tájékoztatásra is, melynek jelentkezési határideje 2016. október 31. Az egyetemi csapatok a www.pneureg.hu központi online felületen regisztrálhatnak, és tervdokumentációikat is ugyanerre a felületre kell feltölteni 2016. december 31-ig.

A jövő évi háromnapos versenyt 2017. május 4-6 között rendezik meg Egerben. A négy fő versenyszám között továbbra is a projektmenedzsment, valamint a három fizikai futam (távolsági, ügyességi, gyorsulási) szerepelnek. A konstrukciók eredetiségét vizsgáló első kategóriában a hallgatók által nevezett járművek tervezési folyamatait, és azok prezentálását értékeli a szakmai zsűri, ahol figyelembe veszik a gazdasági szempontokat is. A hosszú távú futam során az egy palacktöltettel megtett legnagyobb távolságot mérik, a gyorsulási számban a legjobb időt, az ügyességi futamban pedig három kieséses menetben dől el, hogy melyik mérnökcsapat állhat dobogóra. A szakmai zsűri a versenyszámok győztesei mellett összesítésben a tizedik verseny legjobb pneumobilját is díjazza majd.

A X. Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny hivatalos weboldala:

www.pneumobil.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
BMW GROUP CAREERS

SENIOR SPECIALIST ENVIRONMENTAL MANAGEMENT AND PERMITTING (F/M/X)

IT SPECIALIST CONNECTIVITY (F/M/X)

SAP KEY USER LOGISTICS (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FLEET AND MOBILITY (F/M/X)

Média Partnerek