Kíváncsi lenne egy olyan workshopra, ahol újat tudnak mondani az Ön számára is?

A hetediken Te magad is ott légy!

2018. szeptember 25., kedd, 06:00

Címkék: Aberlink Creaform koordináta méréstechnika mérés méréstechnika Werth Magyarország Kft. workshop

Immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Werth 3D koordináta-méréstechnikai szeminárium, amelyen a szakmai előadások mellett hagyományosan élő gépbemutatók is színesítik a programot. Magyarország leghosszabb tradícióval rendelkező méréstechnikai workshopja tavaly is jelesre vizsgázott a látogatók értékelése alapján. Legalább egyszeri felkeresése szinte kötelező programmá vált minden gyártó cég és oktatási intézmény számára, amelyek képbe akarnak kerülni a méréstechnika legújabb vívmányaival.

Október 10–11-én kerül sor az idei workshopra. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ügyfelek részéről is jelentős igény mutatkozik a személyes találkozásra és az élő, interaktív bemutatókra. „A látogatószám évről évre növekszik, tavaly a kétnapos rendezvényt összesen mintegy 100 vendég kereste fel – mondta Kijácz Péter, a Werth Magyarország Kft. értékesítési vezetője. – A tematika minden évben az előzetesen felmért ügyféligényekhez igazodik, így tavaly a Creaform kapott kiemelt hangsúlyt, idén pedig a Werth TomoScope XS CT gép kerül rivaldafénybe. A gyönyörű környezetben megtartott színvonalas, tartalmas és profi rendezvényen előre egyeztetett formában demómérések elvégzésére is van lehetőség.

A látogatók között egyaránt megtalálhatók a multinacionális nagyvállalatok, illetve a kis- és középvállalkozások. Kis cég esetében jellemzően az ügyvezető igazgatót és a minőségbiztosítási munkatársat, nagyobb vállalkozásnál pedig a minőségirányítási vezetőt és egy-két gépésztechnikust látunk vendégül. Kiváló alkalom, hogy a rendszeresen hírül adott újdonságainkkal kapcsolatban, az ügyfeleinkben felmerülő kérdéseket személyesen, akár a gép mellett állva válaszoljuk meg.”

Az előzetes igényfelmérésnek megfelelően idén a roncsolásmentes mérések területére berobbanó Werth TomoScope XS CT gép mellett a ScopeCheck multiszenzoros koordinátamérő gép, az Aberlink Xtreme CMM és a teljes Creaform és Metrolog termékportfólió alkotják majd a szakmai bemutatók gerincét.

TomoScope technológia kompakt kivitelben

A kompakt kialakításnak köszönhetően rendkívül alacsony helyigényű TomoScope XS koordinátamérő géppel számítógépes tomográfiával készíthetők 3D mérések. A nagy felbontású transzmissziós mikrofókuszos röntgenforrás és az OnTheFly technológia gyors mérések végrehajtását teszi lehetővé, az alacsony mérési bizonytalanságot pedig a rendkívül pontos légcsapágy-forgótengely is elősegíti. Az alacsony önsúly révén a műanyag, fém vagy többelemes alkatrészek méréséhez egyaránt használható gép szinte bárhová telepíthető.

Alkatrészbemérés a szerszámgép ciklusidején belül

„Az új Aberlink Xtreme koordinátamérő gép a már két éve megismert gépünk nagytestvére, két monitorral és megnövelt, 400 × 400 × 270 mm méréstartománnyal – ismertette Ullrich Zoltán műszaki értékesítő. – Az idei Ipar Napjai kiállításon már bemutatott Xtreme CMM több ezer mérési ciklus és a szerszámgépek közvetlen közelségében található 40-45 oC-os üzemi környezet ellenére is pontos mérések elvégzését teszi lehetővé. A gyártásközi mérésre optimalizált Xtreme CMM kifejlesztésekor ügyeltek arra, hogy a gép az alkatrészbemérést még a szerszámgépek ciklusidején belül elvégezze.”

Az Xtreme CMM lineáris szervóinak és mechanikus csapágyainak köszönhetően a gyors mérési ciklusok alatt is megőrzi 3,0 µm-es pontosságát, a beépített hőmérséklet-kompenzációs funkció pedig még a szerszámgépek szomszédságában jellemző ellenőrizetlen hőmérsékletű környezetben is garantálja a precíz működést. Az egyszerűen és gyorsan üzembe helyezhető koordinátamérő gép kezelése szakirányú tapasztalat nélkül is mindössze egyetlen nap alatt elsajátítható.

Multiszenzoros koordinátamérő gép gyártásközeli mérésekhez

A rugalmas multiszenzoros koordináta-méréstechnika egyre szélesebb körben használatos, mert az egymáshoz kalibrált optikai és tapintós szenzorok kombinációja kiválóan alkalmazható a komplex munkadarabok átvételi vizsgálatához és gyártásfelügyeletéhez. A ScopeCheck S 3D CNC multiszenzoros koordinátamérő gép új teljesítményszintre emeli a gyártási környezetekben végzett méréseket. A mérőgép műanyag csatlakozók és csatlakozóházak, stancolt/hajlított alkatrészek és elektronikus kapcsolások méréséhez éppúgy alkalmazható, mint óraalkatrészek vizsgálatához.

Creaform technológia = hordozhatóság, egyszerűség, pontosság

„A már ismert berendezések mellett az aktuális újdonságokat is bemutatjuk a workshopon, ezek egy része hardver-, egy másik része pedig szoftverújdonság – mondta Szántó Gábor műszaki értékesítő. – A Creaform teljes, hordozható koordinátamérő gépekből és 3D szkennerekből álló termékspektruma megtalálható lesz a rendezvényen, beleértve a nagy (10-15 méteres) méréstartományban használt rendszerek kiegészítőjeként használható MaxSHOT fotógrametriai fényképezőgépet is, amelynek segítségével százados pontosságú mérések végezhetők.”

A Metrolog rendszerei közül idén a robotizált megoldások kerülnek előtérbe, és ennek kapcsán kerül bemutatásra a „hibrid” mérőrendszer meghajtására alkalmas X4 iRobot mérőszoftver. Az iRobot szoftver egyidejűleg képes a vizsgáló berendezés (a lézerszkenner), valamint a pozicionáló eszköz (a robot) vezérlését elvégezni. Az ehhez tartozó szimulációs szoftverrel a teljes mérőcella virtuálisan felépíthető, és a teljes program lefuttatható ütközésvizsgálatok elvégzése céljából, így minimalizálható a ténylegesen lefoglalt gépidő.

A rendezvény ideje alatt a szervezők gondoskodnak az Ön teljes körű ellátásáról.

A részvétel regisztrációhoz kötött és természetesen díjmentes! Regisztrálni a www.werth.hu/workshop honlapon lehet.

Helyszín: Nádas Pihenőpark, Vasad, Monori út 100.

Időpont: 2018. 10. 10. – 2018. 10. 11.


Menyhárt László, Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. R&D Centre

A méréstechnikát illetően a Werth Kft. workshopjaira szoktam ellátogatni, amik – a kötetlen beszélgetésekkel együtt – nagyon jó áttekintést adnak a terület legújabb fejlesztéseiről. A célzott tájékozódást és az interaktivitást semmilyen online eszköz nem tudja kiszolgálni, mert a befogadott információ kérdéseket vet fel, amire csak egy személyes találkozó tud választ adni. A budapesti fejlesztőközpontban kisebb, könnyebben elvégezhető méréseket végzünk, amihez egy Aberlink Axiom too 3D koordinátamérő gépet vásároltunk, és néhány hasznos tartozékkal egy minilabort is létrehoztunk. Terveim között szerepel az idei rendezvény meglátogatása is. Konkrét fejlesztési terv nélkül, de ha megismerjük a lehetőségeket, akkor elgondolkozhatunk a továbblépésen is.

Rontó Ferenc technológiai fejlesztés vezető, McHale Hungária Kft.

Nem veszünk részt túlságosan sok hasonló szakmai bemutatón, de a Werth Kft. egyik korábbi rendezvényére érdemesnek tartottunk ellátogatni, mert a korszerű méréstechnika egészen idáig hiányzott a repertoárunkból. Meg is ismerhettük a mobil Creaform Handy Probe 3D mérőeszköz működését, aminek beszerzése már folyamatban van, és a 3D szkennerek világa is közelebb került hozzánk a szakmai beszélgetések során. Mezőgazdaságigép-gyártóként viszonylag nagy méretű, síkasztalon nehezen bemérhető alkatrészekkel dolgozunk, ahol a gyártásközi deformációk számos problémát okozhatnak. A Creaform Handy Probe mérőeszközzel gyártás közben is kiválóan be tudjuk mérni az alkatrészen lévő sok furat és csap pozícióját, így a selejtszám csökkenése mellett a ciklusidő csökkenéséből is tudunk profitálni.

A világhálón megtalálható rengeteg információ, videó figyelemfelkeltésre valóban jó, de a szakemberekkel történő személyes beszélgetés és a gép élőben történő megtekintése, akár egy hozott munkadarab bemérése sokkal megalapozottabb döntésekhez vezet.

Horváthné dr. Drégelyi-Kiss Ágota kutatási dékánhelyettes, egyetemi docens, Óbudai Egyetem Anyag- és Gyártástudományi Intézet

Egy szakmai konferencia, kiállítás, és különösen egy workshop, melyeket magam is látogatok, sokkal mélyebb és hitelesebb módon ad tudást, mint a világhálón összegyűjthető információanyag. Egy workshop az elméleti mellett gyakorlati tapasztalattal teszi elevenné, érthetővé és megjegyezhetővé az újonnan szerzett tudást. Számomra az a legfontosabb, hogy megismerjem a legújabb technológiákat, amiket a következő órán már akár tovább is adhatok a hallgatóknak. Minden évben viszek magammal egy, a méréstechnika iránt érdeklődő hallgatót is, aki így sokkal mélyebb betekintést nyerhet a modern méréstechnikába, hiszen a felsőoktatási intézmények jellemezően nincsenek ilyen technológiával felszerelve. A gépészmérnök-hallgatókat arra tanítjuk – a régi beidegződéssel szemben, amely szerint a minőség-ellenőrzés a meós feladata –, hogy a méréstechnika is a munkájuk részét képezi. A szakértők által elmondottak mellett rengeteget számít a kiépíthető személyes kapcsolatháló is.

Árki Péter laborvezető, Magyarmet Finomöntöde Kft.

Évente néhány alkalommal látogatok el szakmai rendezvényekre, de a Werth workshopokon minden évben részt veszek. Szeretek képben lenni azzal, hogy hol tart aktuálisan a méréstechnika, és milyen megoldások állnak rendelkezésre. Minket elsősorban a 3D koordináta-méréstechnika és a 3D szkennerek érdekelnek, és nem hiszem, hogy egy online leírás annyi információt adhatna egy berendezés képességeiről és gyengeségeiről, mint ha működés közben is megtekinthetnénk az adott gépet. A Werth rendezvényein az előadók mindig felkészültek és segítőkészek, ezért mindenkinek csak ajánlani tudom a részvételt.

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek