Erősebb fröccsgépek, bővülő csapat

Az autóipar, elektronika és technikai termékek növekvő elvárásai megkövetelik a magas ismétlési pontosságot, precizitást és a gépek alacsony üzemeltetési költségeit

2019. április 26., péntek, 06:00

Címkék: automatizálás Fanuc fröccsöntés Ipar Napjai 2018 ipari robot K-2016 K-Düsseldorf roboshot robot robotika

A folyamatosan növekvő hazai műanyagipar, a fröccsöntési technológiák felhasználási lehetőségeinek bővülése, valamint a japán gondosság eredményeképp idén új emberrel bővült a FANUC Hungary csapata. Roszkopf János a ROBOSHOT széria értékesítéséért és támogatásáért felelős, a témában jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező támogató kolléga a hazai iparági fejlődésről, a FANUC idei terveiről, illetve céljairól osztott meg néhány gondolatot.

A fémmegmunkálás és a műanyagipar több területén is jártas szakember nemcsak a japán termékekre, így a FANUC-ra is jellemző precizitás miatt lát pozitív jövőképet a ROBOSHOT széria előtt. Az autóipar, elektronika és a technikai termékek által támasztott elvárások ugyanis megkövetelik a precíz, reprodukálható gyártást, a magas termékminőséget, illetve a tiszta gyártási környezetet nagyon alacsony üzemeltetési és karbantartási költségek mellett. Ezek ugyanis elengedhetetlenek a versenyképessége javításához és fenntartásához, amit a hidraulikus fröccsgépekkel egyre nehezebb lesz teljesíteni. Az elektromos fröccsöntés komoly energiamegtakarítást, selejtcsökkenést és többlettermelést biztosít a beruházóknak. Ennek ellenére a hidraulikus fröccsöntés számos területen, például 500T feletti tartományban továbbra is egyeduralkodó maradhat.

Már Magyarországon is telepítésre került a 450 tonnás Roboshotból

Az egyre nagyobb igények mellett az autóipar és elektronika további térhódítása is jó előjelnek számít. A prémium minőségű ROBOSHOT fröccsöntőgépcsalád pedig több mint harmincéves történetének köszönhetően kiforrott megoldást kínál a műanyagfröccsöntésben. Idén pedig már Magyarországon is elérhető az első 450–500 tonnás ROBOSHOT, amelyet 2018-ban mutattak be, és számos területen versenybe szállhat a hidraulikus és hibrid gépek uralta piacon.

Új dimenzió a fröccsöntésben

Az iparágban egyedinek számító FANUC-megoldás, az elektromos fröccsöntés olyan prémium kategóriás technológia, amely maximális ismétlési pontosságot, precizitást, megbízhatóságot és ezáltal kimagasló minőséget garantál. A gépek élettartamát a szigorú, több tízmilliós ciklusos tesztelési folyamat biztosítja, a japán gyártó pedig gyakorlatilag élettartam-garanciát vállal az értékesített termékeire.

Új értékesítővel bővült a FANUC fröccsöntő részlege

Emellett a dinamikus fejlődés időszakában nem elhanyagolható az sem, hogy a jellemző szállítási határidők töredéke alatt megérkeznek a FANUC-tól rendelt fröccsöntőgépek: az Európában jellemző szállítási határidő 6–12 hétre csökkent a ROBOSHOT széria esetében. A szállítási határidők csökkenése mellett a hazai szervizcsapat növekedése és az európai hotline és raktár is a vevők kiszolgálása érdekében jöttek létre. Az egynapos szállítás és a gyors rendelkezésre állású szervizcsapat pedig minimálisra csökkentheti az esetleges állásidőket is.

A folyamatosság mellett a FANUC nagy gondot fordít a munkaerőhiány által megkövetelt automatizálási lehetőségekre is. Így a termelés éjjel-nappal, a hét minden napján szakadatlanul folyhat, egységes magas minőségben.

Találkozzon a FANUC újdonságaival!

Idén a májusi Ipar Napjai szakkiállításon (május 14–17.), valamint a nemzetközi szinten elismert düsseldorfi K-Messén (október 16–23.) is megtekinthetők lesznek a FANUC szerszámgépei.

Azonban ha jobban elmélyülne a FANUC fröccsöntő megoldásaiban, június 5–6-án egy tematikus workshop várja Önt a FANUC Hungary alig egyéves törökbálinti székházában. Információkért kísérje figyelemmel a FANUC Hungary weboldalát és Facebook-oldalát!

A székház azonban nemcsak a workshop idején nyílik meg az érdeklődők számára: a hatalmas bemutatótérben az év minden napján rendelkezésre állnak a legkedveltebb FANUC szerszámgépek, így lehetőséget adnak arra, hogy a megtekintésük mellett akár teszteket is végezzenek rajtuk.

www.fanuc.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek