Erős kereslet a PaintExpo 2018 kiállítóhelyei iránt

A hetedik iparibevonat-technológiai szakkiállítás 2018. április 17–20. között kerül megrendezésre Karlsruhéban.

2017. január 18., szerda, 06:00

Címkék: bevonat bevonattechnika felület felületkezelés felülettisztítás festék festékgyártás festékszórás Paint Expo PaintExpo 2018

Bár még csak hét hónapja zárta be kapuit a rekorderedményeket hozó PaintExpo 2016, a szervezők máris élénk érdeklődést regisztráltak a soron következő kiállításra. Az iparibevonat-technológia hetedik nemzetközi seregszemléjére november elejéig már 170 kiállító cég foglalta le standját. Az így regisztrált mintegy 75 000 négyzetméternyi nettó kiállítási alapterület máris az idei kiállítás eredményének több mint felét jelenti. A szervezők ezért a területkínáalt jelentős bővítése mellett döntöttek.

A PaintExpo 2016 új rekordokat és új mércét állított fel a kiállítói és a látogatói számok, valamint a nemzetköziség tekintetében. A 74 országból származó, összesen 10 522 szakmai látogató jelentős, 14,8%-os emelkedést jelentett a 2014-es iparibevonat-technológiai kiállításhoz képest. A növekedésre magyarázatot ad, hogy a PaintExpo időközben az ipari felületkezelési technológiák vezető információs és beszerzési platformjává vált. „A festékipar globális barométerének számító kiállítás kihagyhatatlan esemény számunkra is. A leghatékonyabb platform ahhoz, hogy nemzetközi szinten mutathassuk be legújabb fejlesztéseinket” – jelentette ki Andrea Ortelli, az olasz Arsonsisi festékgyártó exportmenedzsere. Nincs egyedül a véleményével, amit a PaintExpo 2018 jól ismert cégektől hemzsegő kiállítói listája is igazol – 17 hónappal a megnyitóünnepség előtt. 15 országból már mintegy 170 vállalat regisztrált kiállítóként, köztük számos nemzetközi „nehézsúlyú” cégóriás.

PaintExpo 2018: újabb pavilonnal bővül

A mintegy 75 000 négyzetméternyi nettó kiállítási alapterület máris a 2016-os teljes terület több mint 50%-át jelenti. A korán beinduló és rendkívül erős kereslet jól mutatja a PaintExpo az iparibevonat-technológia gyártó és szolgáltató cégei között elért jelentőségét. „Természetesen nagyon örülünk annak, hogy számos vállalat ilyen korai időpontban regisztrált, hiszen ez biztosítja számunkra a lehetőséget a további növekedéshez és fejlődéshez. A kiállítóteret ezért egy újabb pavilonnal bővítettük. A kiállítók is pozitívan értékelték, hogy a »látogatómágneseket« ezentúl egyenletesebben tudjuk elosztani a teljes kiállítói területen belül” – magyarázta Jürgen Haußmann, a FairFair GmbH ügyvezető igazgatója.

A jövő festési és bevonatolási eljárásai

A látogatószám fejlődése mögött az optimális festési és bevonatolási megoldások iránti világszerte erősödő kereslet áll. „A felhasználók iparágtól függetlenül egyre nagyobb igényt támasztanak a tovább feldolgozásra kész termékek irányába. A minőség és a termelékenység fejlesztésén túl ez az igény az anyagok és az erőforrások hatékonyabb felhasználására, valamint a fenntartható működésre sarkallja a gyártó cégeket – jelentette ki Jürgen Haußmann. – Ezen túlmenően a csökkenő sorozatnagyságok és az individualizáció is rugalmasabb megoldások létrehozását feltételezik a bevonattechnológiában. Az új anyagok, például a könnyűszerkezetes anyagokban használt szálerősített kompozitok, valamint különböző anyagokból álló késztermékek szintén új kihívások elé állítják a bevonatoló műhelyeket és a festőkamrákat. A folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok terén kifejlesztett legújabb termékeket és megoldásokat bemutató PaintExpo 2018 ismét az iparág origójának számít majd.

A PaintExpo 2018 kiállítási portfólióját képezik majd a folyékonyfestésre és porbevonatolásra szolgáló gépek és berendezések, az alkalmazási rendszerek és pisztolyok, a nedves és száraz festékek, az automatizálási és adagolótechnológiák, a tisztítás és előkezelés, a szárítás és keményedés, a környezetvédelmi technológiák, a sűrített levegős rendszerek, a levegőellátás és -tisztítás, a vízkezelés, az újrahasznosítás és ártalmatlanítás, a kiegészítők, a mérési és vizsgálati technológiák, a minőségbiztosítás, a festékeltávolítás, a szolgáltatások és a szakirodalom. A kiállítás olyan periferiális területeket is felölel, mint a nyomtatás és a csomagolás.

www.paintexpo.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek