Bevonattechnológiai megoldások több mint 470 kiállítótól

2016. április 19–22. között rendezik a hatodik PaintExpo nemzetközi iparibevonat-technológiai szakkiállítást

2016. március 22., kedd, 06:00

Címkék: bevonattechnika festék festékszórás ipar 4.0 Karlsruhe PaintExpo 2016 porfestés

Több mint 470 kiállító céggel találkozhatunk majd a Karlsruhei Kiállítási Központban az idei PaintExpo szakvásáron, ahova 26 országból sereglenek az iparág vezető cégei a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolati eljárások újdonságainak bemutatásához. Az innovációk átfogó kínálata az előkezeléstől a minőség-ellenőrzésen át egészen a csomagolástechnikáig gyakorlatilag minden anyagkombinációt felölel majd.

A több mint 13 200 nettó kiállítási terület középpontjában idén is a folyékony- és porfestés, valamint a tekercselt burkolatok minőségét, anyag- és energiahatékonyságát, illetve rugalmasságát és fenntarthatóságát növelő új eljárások és szolgáltatások állnak. A több mint 470 kiállító cég mintegy 31%-a érkezik Németország határain kívülről, és máris elmondható, hogy a nettó kiállítási alapterület tekintetében a hatodik PaintExpo történelmi rekord elérésére készül. A festési műveleteket házon belül végző üzemek és műhelyek képviselői páratlanul átfogó, multiszektorális anyagválasztékkal találkozhatnak majd a rendezvényen. A kiállítási tematika magába foglalja az előkezelés és tisztítás, a festékek, a szárítás és a térhálósító rendszerek, a szállítószalag-technológiák, az automatizálási megoldások és festőrobotok, a mérő- és tesztberendezések, a minőség-ellenőrzés, a környezetvédelem, valamint a csomagolástechnika alkalmazási technológiáit.

Élő bemutatók és innovációk

„Minden ágazat újításokkal, továbbfejlesztésekkel és új trendekkel érkezik Karlsruhéba, és a termékek nagy része élő prezentációk során is megismerhető lesz” – jelentette ki Jürgen Haussmann, a kiállítást szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója. Megtekinthető lesz például egy komplett festőüzem az ipar 4.0 koncepció megoldásait tartalmazó „demo” verziója. Élőben tekinthetjük meg a geometriailag komplexnek számító alkatrészek UV-technológiával történő bevonatolási folyamatait, és szintén élőben üzemel majd egy teljesen automatizált, kompakt porbevonatoló rendszer is. A rendezvény mozgásba lendítésében sokat segítenek majd a konvejortechnológia különböző szegmenseiből érkező kiállító cégek is. Végül, de nem utolsósorban a látogatók a mozgékony, rugalmas és könnyen programozható festőrobotok újdonságairól is első kézből értesülhetnek majd.

A PaintExpón zajlik majd a – például a Power & Free anyagmozgató berendezésekben használt – szállítószalagláncok tisztítórendszerének világpremierje is. A normál működés közben is használható rendszer minimálisra csökkenti a lehulló szennyeződés okozta költséges selejt és utómunka kockázatát. A látogatók az előkezelések során alkalmazott folyamatok és termékek hatékony és ökologikus továbbfejlesztéseivel, például optimalizált dekorációs és funkcionális jellemzőkkel rendelkező folyékony festékekkel és porzománcokkal is megismerkedhetnek majd. Az anyagtakarékosság, a minőség és az ergonómia növelésében sokat segítenek a fejlett szórópisztolyok és porlasztók is.

A megbízható és hatékony festési eljárásokban nélkülözhetetlennek bizonyuló, mégis általában kevesebb rivaldafényt kapó üledékkiválasztó, ellenőrző és felügyeleti rendszerek, kiegészítők – például burkolóanyagok, szórópisztoly-akasztók és szivattyúk –, a festékek eltávolítására szolgáló, valamint csomagolástechnikai megoldások sem hiányozhatnak a PaintExpo kínálatából.

A 2016. április 19–22. között megrendezendő PaintExpo keddtől csütörtökig 9 és 17 óra között, pénteken 9 és 16 óra között tart nyitva.

www.paintexpo.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek