3D méréstechnika az öntészetben

Magyarország a nemzetközi GOM méréstechnikai workshopsorozat helyszínei között

2018. január 09., kedd, 17:27

Címkék: 3D koordináta méréstechnika bemutató mérés méréstechnika precíziós mérés workshop

A német GOM GmbH 2018 januárjától áprilisig tartó rendezvénysorozata Amerikától Ázsiáig összesen 42 helyszínt, köztük Budapestet is érinti. A látogatók szakmai előadások mellett élő bemutatókon keresztül ismerhetik meg az optikai 3D méréstechnikában rejlő lehetőségeket.

A GOM (Gesellschaft für Optische Messtechnik) GmbH. több évtizedes tapasztalattal, a legújabb kutatási eredmények és innovatív technológiák alkalmazásával fejleszt, gyárt és forgalmaz 3D koordinátamérő és 3D tesztelő szoftvert, készülékeket illetve rendszereket. Világszerte több mint 14000 GOM rendszert üzemeltetnek az autó és repülőgépipartól a fogyasztási cikkek szegmenséig. A budapesti rendezvény szervezője a GOM hivatalos magyarországi disztribútora, az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft.

A GOM idei tematikus workshopjai elsősorban tervezőmérnököknek, öntészeti szakembereknek, valamint gyártási és minőségbiztosítási specialisták számára kínálnak szakmai fórumot. Az ingyenes esemény résztvevői első kézből tudhatnak meg többet arról, miként használható az optikai 3D méréstechnika a modern öntészeti folyamatokban.

Ízelítő a témákból:

  • Formák és minták: Teljes felületű alak és méretvizsgálat
  • Szerszámok, öntőmagok és formák: Formafelek illesztése, öntőmag-ráhagyás és csúszkák
  • Öntött alkatrészek: Elsőminta-mérés és gyártásközi minőségbiztosítás

Ipari 3D méréstechnika az öntészeti folyamatokban

A 3D méréstechnika hatékonyan támogatja és jelentősen meggyorsítja a homok-, nyomásos és precíziós öntészeti folyamatokat, a minták, formák készítésétől a forma-és magkészítésen át egészen az elsőminta-mérésekig és a CNC megmunkálás fázisáig. A GOM ATOS optikai 3D koordinátamérő rendszerei érintés nélküli, teljes felületről származó mérési adatokat szolgáltatnak a munkadarab méretétől függetlenül – legyen szó mintákról, szerszámokról, alumínium öntvényekről, homokmagokról és formákról, vagy kovácsolt alkatrészekről. A teljes felületű ellenőrzés gyorsabb elsőminta-mérést és célirányos szerszámkorrekciót tesz lehetővé, jelentősen csökkentve ezzel a gyártási folyamat időtartamát. A gyártást kísérő minőségellenőrzéshez a mérések, de akár a teljes kiértékelési, vizsgálati folyamat is automatizálható.

Időpont: 2018. március 22. (csütörtök) 10:00 – 15:00

Helyszín: R-Design Studio Kft., 1112 Budapest, Rétkerülő út 39.

A részvétel ingyenes, de visszaigazolt regisztrációhoz kötött. Regisztráció és bővebb információ a http://www.gom-workshop.com/hu/ linken. Részletes program hamarosan!

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
CAREER WITH THE BMW GROUP

METROLOGY COORDINATOR (F/M/X)

SENIOR SPECIALIST FACILITY MANAGEMENT (F/M/X)

SHIFT LEADER MAINTENANCE (F/M/X)

TECHNICAL SHIFT LEADER PAINT SHOP (F/M/X)

Média Partnerek