Új funkciók a mindennapi hatékonyság növelésére

Itt van az ősz, itt van újra, ami a SOLIDWORKS háza táján az új verzió érkezését jelenti

2018. október 18., csütörtök, 06:00

Címkék: cad CAD-modell CAD/CAM/PLM EuroSolid SolidWorks solidworks 2016 SOLIDWORKS 2018 tervezői szoftver

A szoftver tavaly bemutatott új képességeivel jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy ötleteinket gyorsan rögzíthessük, és azokat innovatív termékekké alakíthassuk. Az új eszközök lehetővé teszik, hogy okos, kapcsolt készülékeket tervezhessünk, ahogy a CAM szoftver segítségével az okos gyártásba is belefoghatunk.

Ezekkel a fontos lépésekkel és az új megoldásokkal a termékportfólióban, idén a fejlesztők a felhasználók számára legfontosabb dologra koncentrálhattak: a mindennapi hatékonyság növelésére. Lássunk egypár példát, hogy a SOLIDWORKS 2019 milyen újításai fognak nap mint nap segíteni abban, hogy gyorsabban elvégezhessük a munkákat! 

Minőség

A SOLIDWORKS 2019-ben a fejlesztők számára top prioritást élvezett a minőség és a teljesítmény, így minden eddiginél több felhasználó-központú újítás került bele a legújabb verzióba. Olyan teljesítménynövelő funkciókkal találkozhatunk majd, mint például a telepítéskezelő gyorsabb letöltése, okosabb rajzfrissítések vagy az eDrawings gyorsabb grafikai megjelenítése.

Nagyösszeállítások kezelése könnyedén

Az idei verzió egyik legnagyobb újítása a nagyösszeállítások kezelése. Míg a kilencvenes években a nagyösszeállítás 500–1 000 komponenst jelentett, ma már ez a szám akár a milliót is elérheti. Éppen ezért a SOLIDWORKS 2019 hatalmas grafikai teljesítménybeli előrelépést és optimalizált folyamatokat biztosít, amelyekkel a legkomplexebb nagyösszeállításokat is könnyedén megtervezhetjük. A korábbi verziókig az óriás áttekintő módban úgy tudtak a felhasználók nagyösszeállításokat betölteni, hogy nem töltötték be a releváns adatokat hozzá, ami csak a modell megtekintésére korlátozta őket. Most már azonban gyorsabban hozhatunk létre összeállításokat az Óriás terv áttekintő módban, beilleszthetünk és törölhetünk komponenseket, kényszerezhetünk és bekapcsolhatjuk az összeállítási vázlatot, amit további kényszerekhez használhatunk. Ezeket a kényszereket pedig csoportosíthatjuk különböző paraméterek alapján, ami leegyszerűsíti a kényszerek vizsgálatát. Továbbá arra is van már lehetőségünk, hogy a rögzítőelemek elforgatását automatikusan zároljuk. A továbbfejlesztett Defeature eszközzel pedig hatékonyabban tudunk összeállításokat létrehozni, sőt azok robbantott nézeteit is egyszerűbben tudjuk előállítani, ahogy a hozzájuk tartozó tervdokumentáció készítése is felgyorsult.

Fókuszban a részletek

A SOLIDWORKS 2019 számos olyan újdonságot nyújt, amelyek tovább növelik a már meglévő funkciók képességeit, és könnyebbé teszik a felhasználók számára terveik még teljesebb digitális megjelenítését. Ilyenek például a csapolás és hálómodellezés is. Újdonság a hálómodellezésben, hogy bonyolult 2D textúrákat könnyedén konvertálhatunk már 3D geometriává, az új felosztás paranccsal a hálómodelleket szinte testmodellként kezelhetjük, és a Szeletelés paranccsal automatikusan létrehozhatunk 2D-s vázlatokat síkok és geometriák metszéseként. Egy másik új funkció, aminek sok felhasználó fog örülni, a SOLIDWORKS 2019 új 3D textúra eszköze, ami lehetővé teszi, hogy automatikusan generáljunk texturált felületeket. Ezzel igazán könnyen kialakítható egy olyan modell terve, mint például egy markolat.

Élünk az új technológiák előnyeivel

A SOLIDWORKS 2019 segít kihasználni a legmodernebb hardver és érintéses technológiák erejét, így a szabadkézi vázlatolással még gyorsabban papírra vethetjük ötleteinket akár az irodában, akár éppen úton vagyunk. A 3D-jelölések érintés és gesztusfelismerő funkciói minden érintőképernyős eszközön elérhetők, amelyeken Windows 10 fut.

Ezzel a verzióval kerül bemutatásra a SOLIDWORKS Extended Reality (XR – kiterjesztett valóság), amely egy teljesen új megközelítést nyújt a felhasználók számára, hogy CAD modelljeikkel az Augmented Reality (AR – kiterjesztett valóság) és Virtual Reality (VR – virtuális valóság) technológiák használatával kommunikáljanak. Ez az új eszköz – elérhető a SOLIDWORKS Premium, Professional és Standard csomagokban – lehetővé teszi a CAD fájlok közvetlen exportálását AR és VR alkalmazásokba, hogy virtuálisan is felfedezhessük és megvizsgálhassuk modelljeinket, valamint megoszthassuk ezt a látványt az ügyfeleinkkel is. Akik szeretnék összeállításaikat valódi élményként bemutatni, modelljeiket megnyithatják virtuális környezetben az eDrawings Professional használatával, amihez csak egy VR szemüvegre van szükség.

Teljes körű tervezői ökorendszer

A SOLIDWORKS 2019, szemben más CAD-rendszerekkel, megoldást kínál minden termékfejlesztési fázisra a koncepciótervezéstől az elektromos tervezésen és virtuális tesztelésen át a minőség-ellenőrzésig és gyártásig, egészen a késztermékig. Az integrált tervezői környezet biztosítja a zökkenőmentes együttműködést a különböző részlegek és csapatok között, ami lehetővé teszi a gyorsabb kommunikációt és piacra kerülést, hiszen nincs szükség a fájlok fordítására és konvertálásra. Párhuzamosan futhatnak a fejlesztési folyamatok, miközben minden módosítás nyomon követhető és tesztelhető. A SOLIDWORKS eszközeivel ötleteink valóban piacképes, nagyszerű termékekké válhatnak, melyek most még gyorsabban elkészíthetők a SOLIDWORKS 2019 új funkciói segítségével.

www.eurosolid.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek