Szigorúan ellenőrzött fékezések

A Dataman vonalkódolvasók lehetővé teszik a vákuumszivattyúk teljes nyomon követhetőségét

2013. szeptember 27., péntek, 12:05

Címkék: 2D DPM autóipar cognex Data Matrix dataman fékezés gyártás járműipar kód kódolvasó szenzor Zeltwanger

A legtöbb személygépkocsiban és kisteherautóban a fékezésnél kifejtett erő csökkentésében szervo fék-ráerősítők segítenek a gépkocsivezetőnek. A rendszer kritikus alkatrésze a vákuumszivattyú, amelynek legkisebb károsodása is lehetetlenné teszi, hogy megfeleljen a szigorú minőségi elvárásoknak, a gyártás során ezért is kulcsfontosságú a megbízható tesztelés.

A németországi Tübingen városának tőszomszédságában fekvő Dußlingen-i székhelyű Zeltwanger Automation vállalat évente összesen 400 000 szivattyút állít össze, illetve tesztel, és minden egyes elemhez egy saját rögzített adatot rendel, amelyen a mért értékek szerepelnek. Az adatok egy lézerrel felvitt Data Matrix kódon találhatók, amelyeket a Cognex DataMan vonalkódolvasója tapogat le. A vonalkódolvasó dekódolja az információkat és az adatokat beviszi a cég hálózatába, amelynek köszönhetően az alkatrészek teljes mértékben nyomon követhetők lesznek.

A tesztelés biztonságossá teszi a fékezés hatékonyságát

Összesen 40 másodpercig tart, amíg a vákuumszivattyú teljesen körbeér a Zeltwanger vállalat szerelő- és tesztelő üzemegységének kör alakú léptető asztalán. A tesztelő egység automatikusan felcsavarozza a borítót és ellenőrzi a szivattyú tömítését. Miután a rendszer visszaigazolja, hogy valamennyi tömítés a helyére került és a tömítőgyűrűk hibátlanok, a szivattyú tesztelés céljából egy szervomotorral irányított meghajtóhoz kapcsolódik.

 

A Cognex DataMan kódolvasóban bízik a német járműipari beszállító (A galériához kattintson a képre!)

 

A vákuumszivattyút különféle sebességtartományban tesztelik, a forgatónyomatékot és a nyomást mérik, hidraulikus olajnyomás-vizsgálaton esik át, illetve üzemeltetési hőfokon mérik az olaj átfolyási sebességét. Amennyiben a szivattyú minden teszten rendben „átmegy”, a lézer-címkéző egy Data Matrix kódot helyez el rajta, amelyen a mért értékek, a sorozatszám és egy egyszerű szöveggel feltüntetett gyártási dátum szerepel.

Az adatok megerősítik az eredményeket

A következő lépésben a DataMan vonalkódolvasó szkenneli a frissen felvitt Data Matrix kódot és ellenőrzi, hogy az olvasás eredményessége 100 százalékosan megbízható. Az olvasás végeredménye a mért adatok egy egészben vett összessége. Ez a lépés biztosítja, hogy a mért értékeket helyesen rendeljék hozzá minden egyes termékhez élettartamuk teljes egészére. A DataMan vonalkódolvasó ellenőrzi, hogy a kódban benne foglaltatik a megelőző tesztelési sor valamennyi lépésének adata, s hogy ezek az adatok olvashatók. Amennyiben minden szükséges információt felismert és az alkatrész megfelelő, a vákuumszivattyú a folyamat további fázisába léphet. Ha az információk pontatlanok, az alkatrészt eltávolítják a folyamatból, az operátor egy öntapadó címkével látja azt el, amely a termék további korrekciójának szükségességéről tájékoztat.


Teljesítmény és biztonság


A tesztelésből kapott adatok beépítése a Data Matrix kódba, illetve annak ellenőrzése, hogy a kódok olvashatóak és a nyomon követhetőség szempontjából az adatokat megbízhatóan elmentették, mindez komoly biztonságot nyújt a Zeltwanger vállalatnak és garantálja a folyamat megbízhatóságát. A DataMan vonalkódolvasó ehhez megfelelő megvilágítást, egy kis, kompakt tokozatban integrált processzort és képfelvételi rendszert biztosít, amely ipari felhasználású csatlakoztathatósággal bír. Mindemellett a DataMan vonalkód-leolvasó még nagyon szűk térben és nagyon kedvezőtlen feltételek mellett is képes a 2D DPM (Direct Part Mark) Data Matrix kódok gyors és pontos olvasására.
A termelési folyamat utolsó fázisában a Zeltwanger új szerelő- és tesztelő üzemegysége a Data Matrix kódokban foglalt adatokat elküldi a belépőszintű PC számítógépbe, amely két hálózati kártyával van ellátva, miáltal az üzemegység működése el van választva a felhasználói hálózattól. Ennek köszönhetően hibaüzenet esetén a Zeltwanger szervizének munkatársai egy távoli szerver segítségével közvetlenül be tudnak avatkozni, anélkül, hogy a felhasználó rendszerében tallóznának és így minimalizálható a folyamat szüneteltetésének időtartama.

A Cognexről

A Cognex Corporation gépi képfeldolgozási és ipari azonosító rendszerek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, tehát olyan készülékekkel, amelyek „látnak”. A Cognex az egyik vezető gyártó a gépi képfeldolgozás és ipari azonosítás iparágában: képfeldolgozási és azonosítási rendszereit világszerte alkalmazzák a legkülönbözőbb ellenőrzési, azonosítási és irányítási alkalmazásoknál a gyártási és terjesztési folyamat során. Legfőbb piacainak a járműgyártás, az élelmiszerek és italok előállítása, a gyógyszeripar és a logisztika, valamint az OEM (eredeti) gyártók számítanak. A Cognex székhelye az Egyesült Államokban, Massachusetts államában van, és regionális irodákat működtet Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Latin-Amerika területén. A Cognex Kelet-Európában is folyamatosan növeli helyi jelenlétét, így ma már technikai támogatást és csoportos képzést kínál irodáiban a lengyelországi Wroclawban, valamint itthon, Budapesten.

 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek