ESPRIT 2015

Átfogó, high-tech CAM-megoldás haladóknak

2015. augusztus 31., hétfő, 08:23

Címkék: akció cam-szoftver CHIRON DMG MORI ESPRIT 2015 ProfitMilling S&T Consulting Hungary Kft. tornos

A DP Technology által fejlesztett ESPRIT önállóan alkalmazható CAM-megoldás, ami gyakorlatilag bármilyen CAD-szoftverből származó modellt képes közvetlenül megmunkálni. A szoftver olyan gyártóknak ideális elsősorban, akiknél nem a tervezés, hanem a gyártás kapja a fő hangsúlyt, jellemzően többféle CAD-formátumból dolgoznak, különböző szerszámgépekkel rendelkeznek.

ESPRIT 2015 – 3 333 €

Az ESPRIT nem tartozik a legolcsóbb CAM-rendszerek közé. A gyártó egyértelműen a csúcskategóriát célozza meg a szoftverrel. Most azonban az S&T a gyártó támogatásával szeptember végéig a 2,5 tengelyes maró csomagja mellé díjmentesen adja az ESPRIT 4 800 € értékű 3-tengelyes freeform, HSM maró modulját, így a szoftver 3 333 € ellenében birtokba vehető – egy év szoftverkövetés megvásárlása mellett. A csomag opcionálisan kibővíthető más haladó technológiákkal, mint például az 5-tengelyes marás, eszterga-megmunkálóközpontok, svájci esztergák, huzalos szikraforgácsolók programozása. Az promóció kiváló lehetőséget teremt a magyar KKV-knak egy igazán nagy teljesítményű, magyar felülettel rendelkező CAM-rendszer beszerzésére és más, kisebb teljesítményű, vagy éppen költségesebb szoftverek kiváltására.

A ProfitMilling HSM technológiával akár ötszörösére nőhet a szerszám élettartama, és 75%-os ciklusidő-csökkenés is elérhető

A szerszámgépgyártók ajánlásával

A DP Technology szorosan együttműködik a gépgyártókkal, mint például a DMG MORI, Mazak, Okuma, ONA, HAAS, Citizen, Sodick vagy az Agie Charmilles. A vezető gyártókhoz a DP Technology szakembereket helyez ki, hogy közösen alakítsák ki a szerszámgépeket „csúcsra járató” optimalizált CNC-programozói környezetet, poszt-processzorokat és gépszimulációt az ESPRIT-ben.

Az alábbi videón ESPRIT megmunkálások sokasága élőben tekinthető meg a legkülönbözőbb gyártók gépein:

 

 

Megmunkálás minden CAD-geometriából vagy anélkül

Az ESPRIT képes a piac meghatározó CAD-rendszereiből – Creo (Pro/ENGINEER), CATIA, Solidworks, Inventor, UG NX, Solid Edge – közvetlenül modelleket beolvasni. Ezzel megtakarítható az utólagos javítás, és elejét lehet venni a legtöbb programozási nehézségnek. Az FX technológiának köszönhetően a szoftver felismeri a CAD-rendszer építőelemeit, vázlatait, és automatikusan kiválasztja az azoknak megfelelő gyártási szekvenciákat a beépített tudásbázis alapján. Ha kapott modell nélkül kell egy terméket gyártani, lehetőség van a beépített testmodellező rendszerrel a 3D-s modellek elkészítésére is vagy drótvázból dolgozni 2D geometriából.

ESPRIT KnowledgeBase™ - tudásbázis-alapú megmunkálás

Az ESPRIT egyik legnagyobb erőssége a magas szintű automatizálás. A szoftverhez eleve biztosítanak egy kiterjedt gyártási tudásbázist, ami tartalmazza a preferált szerszámokat, azok kiválasztási logikáját. A szerszámokhoz anyagfüggő előtolási és forgácsolási sebesség-adatok tartoznak. A különböző megmunkálás-típusokhoz iparági jó gyakorlatok alapján alapértelmezéseket és bevált megmunkálási folyamatokat kínál fel, amik természetesen felülbírálhatók. A beépített, gyári tudáselemek sajátokkal bővíthetők, így maximálisan az adott cég adottságaira szabható a rendszer. A szabály- és kifejezés-építővel megadható, hogy az ESPRIT hogyan adaptálódjon a különböző geometriákhoz.

Az ESPRIT kimondottan turbinagyártók számára fejlesztett algoritmusokat is tartalmaz

ProfitMilling: 75%-os ciklusidő-csökkenés és ötszörös szerszám-élettartam

Az ESPRIT szabadalmaztatott HSM nagyoló technológiája, a ProfitMilling a nevéhez hűen drasztikusan javítja a gyártás profittermelő képességét. A technológia erejét a következők adják:

  • a szerszámra alkalmazható legnagyobb axiális fogásvételt tesz lehetővé, így kevesebb fogásból bontható ki az adott üreg
  • a lágy mondatváltások és trochoidal pályaalakok alkalmazása, valamint a relatíve kicsi radiális fogásvételek miatt közel állandó a szerszámterhelés
  • a szoftver az előtolást folyamatosan, pontról pontra maximalizálja a szerszámpályákon belül
  • a szerszám palástéle folyamatosan a lehető legnagyobb fogásban van, így a teljes élhossz egyenletesen kopik, ez a szerszám-élettartam növekedését eredményezi
  • a fentiek miatt a szerszámgépre is kisebb dinamikus erőhatások hatnak, így annak is nő az élettartama.

A gyakorlat is igazolja, hogy akár 75%-kal is csökkenthető a ciklusidő, és egyben ötször tovább használhatók a szerszámok. Ez hatalmas versenyelőnyt jelent mind gyártási időben, mind költségben.

Az ESPRIT a legkomplexebb svájci esztergákat is hatékonyan programozza

Alkatrészek és szerszámok marása egyetlen környezetben

Régebben az ESPRIT elsősorban az alkatrészgyártásra koncentrált. Pár éve azonban a DP Technology felvásárolta a kimondottan autóipari szerszámgyártásra szakosodott olasz Auton nevű szoftvert, és a haladó 3-5 tengelyes felület maró funkcióit beintegrálta az ESPRIT-be. A ProfitMilling nagyolás és az új szabadformájú simítási lehetőségek ma különlegesen erős kombinációt jelentenek, legyen szó prizmatikus alkatrészek vagy komplex, szoborszerű felületek megmunkálásáról.

Eszterga-megmunkálóközpont programozása

Minél komplexebb egy gyártógép, annál jobban kidomborodnak az ESPRIT előnyei. A szoftver egyaránt hatékonyan támogatja a 3-5 tengelyes szimultán szabadkontúros marást, az ellenorsós, többfejes szinkronizált programozást. Az A, B, C, X, Y, Z tengelyek bármely konfigurációja hatékonyan programozható. Az ilyen komplex gépeknél különösen fontos a jó minőségű poszt-processzor és a megbízható gépszimuláció. A szoros gépgyártói kapcsolatok miatt az ESPRIT-felhasználók gyorsan munkára foghatják a megvásárolt gépeket.

Ennek a Chiron gépnek a gépszimulációját és a poszt-processzorát is az S&T mérnökei készítették

2-22 tengelyes esztergálás, svájci esztergák

Az ESPRIT átfogó megoldást nyújt a hagyományos, és többtengelyes esztergáláshoz. A gyártásban az egyik legnagyobb kihívást a többrevolveres, többorsós svájci esztergák programozása jelenti. Az ESPRIT akár 22 szimultán tengelyt is tud kezelni, közvetlen CITIZEN, DMG, STAR, MAIER, MIYANO, TORNOS, TSUGAMI támogatással.

2-5 tengelyes huzalszikra-forgácsolás

A szoftver automatikusan kezeli a huzalbefűzési, elvágási folyamatokat, valamint az olyan gépi funkciókat, mint az öblítés, tankfeltöltés, -leeresztés. Könnyedén programozhatók vele a fröccs-szerszámoknál, süllyesztékeknél járatos komplex fokos vágások. A szoftver extrém gyorsan generálja a 4 tengelyes kontúrciklusokat. Az ESPRIT a különböző gépekhez gépspecifikus felhasználói felületet biztosít.

A magyar nyelvű felhasználói felület még komfortosabbá teszi a szoftver használatát

Előtérben a háttér

A legkorszerűbb szoftver sem ér semmit, ha nincs mögötte megbízható szakértői csapat, aki képes életre kelteni az előnyöket. Az ESPRIT szoftverhez magyar nyelvű felhasználói felületet, magyar nyelvű oktatóanyagokat és webinarokat nyújt az S&T. Az S&T mérnökei 23 év tapasztalattal rendelkeznek, eddig 197 testre szabott posztprocesszort, több mint 100 egyedi gépszimulációt készítettek, számos DNC és MDC rendszert üzemeltek be. Az S&T-nél az ország egyik legfelkészültebb szakértői gárdája áll rendelkezésre a felhasználók kiszolgálásához.

 

További információ:

S&T Consulting Hungary Kft.

www.snt.hu/cad

06-1/371-8060

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek