Drót nélkül szabadon

Keller 21 D RFID és 21 DC RFID szériák

2015. november 05., csütörtök, 12:28

Címkék: 21 D RFID 21 DC RFID adatgyűjtő Keller 7 LD Keller AG méréstechnika nyomásjeladó

Két új szériát mutatott be a rövid hatótávú kommunikáció és az ipari nyomásjeladók kombinálásában rejlő lehetőségeket a világon az elsők között felismerő KELLER AG für Druckmesstechnik.

A 21 D RFID széria passzív nyomásjeladói energiaellátás szempontjából autonóm módon is működtethetők, ami meghatározott időtartam nélküli karbantartásmentes használatot tesz lehetővé, míg a 21 DC RFID széria egyik kiemelkedő tulajdonsága a beépített adatgyűjtő, amit egy speciális, hosszú élettartamú akkumulátor működtet. Mindkét termék esetében a mérési adatok továbbításához szükséges energiát rádiófrekvenciás interfész szolgáltatja. A hermetikusan zárt házban elhelyezett nyomásjeladó potenciális alkalmazási körébe tartoznak a mobil rendszerek, a nagy létesítmények és minden olyan terület, ahol a hagyományos számlapos nyomásmérők kiváltására lehet szükség.

Könnyű elolvasás nehezen megközelíthető mérési pontokon is

Az 21 D(C) RFID széria válaszjeladójához a Keller 7 LD nyomásjeladó-széria masszív kialakítású, hosszú távon is stabil működést garantáló válaszjeladói adták az alapot. A transzponder kifinomult technológiája a microsensys GmbH RFID szakértői munkájának gyümölcse. Az általános használt elektromos csatlakozóaljzatot ütésálló műanyagból készült fröccsöntött RFID transzponder váltotta ki, a mért közeggel érintkező felületek pedig rozsdamentes acélból készültek, a 21 D(C) RFID széria válaszjeladói tehát immunisak a környezeti behatásokra és a vandalizmusra. Az RFID olvasó lehetővé teszi a mért adatok gyors beolvasását és USB-n keresztül egyenesen a laptopra történő továbbítását. Alternatív megoldásként egy elemmel működő zsebolvasó is használható, ami a mérési eredményeket a memóriában tárolja, és az USB-n történő továbbításhoz .xml formátumban teszi elérhetővé.

21 DC RFID széria beépített adatgyűjtővel

A 21 D szériához hasonló módon a 21 DC (adatgyűjtő) széria válaszjeladójában is a beépített adatgyűjtő jelenti a fő előnyt, míg a speciális integrált akkumulátor akár 10 évig gondoskodik a megbízható áramellátásról. Az adatgyűjtő 10 másodperc és 255 perc közötti intervallumokban képes a nyomás és hőmérsékleti értékek rögzítésére. A memória 2 048 mérés utáni megtelése után beállítástól függően a mérési funkció leáll, vagy a meglévő adatok felülírása mellett folytatódik (gyűrű üzemmód), illetve a készülék alvó üzemmódba kapcsol. A transzponderhez hasonlóan a konfigurált mérési adatok RFID-n keresztül olvashatók le, ami jelentősen meghosszabítja az akkumulátor élettartamát.

Az RFID válaszjeladók jellemző alkalmazási területei

A Keller RFID válaszjeladók ideálisan használhatók minden olyan alkalmazásban, ahol vibráció, nedvesség, szennyeződés, vagy eljegesedés miatt a mechanikus nyomásmérők nem vehetők igénybe. A kézi adatgyűjtőkkel ellentétben a vezeték nélküli átvitel és a szabadon konfigurálható mérési pontok segítségével az olvasási hibák és keveredések is kiküszöbölhetők. Az RFID transzponder technológia különösen olyan nagyméretű, túlnyomásos létesítmények esetében előnyös, mint a vegyi üzemek, vagy a méretes hűtőberendezések és épületek. Szorosan ide kapcsolódó alkalmazásnak számít többek között a nyomástartó edények időszakos ellenőrzése és a nyomásálló alkatrészek vizsgálata, például a beérkező áruk ellenőrzésének részeként. Az erős, kompakt és jellegzetes kialakítású 21 D(C) RFID széria a kotrógépek lapátjainak és a befogó tokmányok hidraulikus nyomásának mérésére is alkalmas. A KELLER AG für Druckmesstechnik és a microsensys meg van győződve arról, hogy az ipari felhasználásra tervezett, rozsdamentes acél házban elhelyezett RFID transzponderek piaci bevezetése számos potenciális alkalmazási terület felé nyitja meg a kapukat. A nyomás és hőmérsékleti adatok nyomonkövethetősége pontosabb felügyeletet, minőségmenedzsmentet, folyamattervezést és nagyobb biztonságot eredményez.

Ideális motortesztelő padok és szélcsatornák helyszíni méréseihez is

Az abszolút nyomás mérésére 3-tól 1 000 bar értékig nyolc nyomásmérő kapható. Az általános hibatartomány az iparági szabványnak számító -10 ... 80 °C működési hőmérsékleten ± 0,7% FS és a hőmérsékletszenzor a közeg hőmérsékletének mérését is lehetővé teszi.

www.keller-druck.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek