Bemutatkozik a HyperWorks 2019

2019. június 17., hétfő, 06:00

Címkék: Altair cad CAD-modell CAD/CAM/PLM HyperWorks S&T Consulting Hungary Kft. szimuláció szimulációs szoftver tervezői szoftver

Az Altair a HyperWorks 2019 verziójának bemutatásával szélesebb közösség számára teszi elérhetővé az erőteljes tervező és mérnöki szoftverét. A vezető szimulációs platform legfrissebb verziója egyesíti a tervezői, a mérnöki és a gyártással foglalkozó csapatok munkáját, ezáltal felgyorsítva a fejlesztési ciklusokat.

Az Altair egy globális technológiai vállalat, ami a termékfejlesztéshez, a nagy teljesítmény igényű számításokhoz (HPC) és az adatelemzéshez biztosít különböző megoldásokat, a mai napon bejelentette, hogy megjelent az Altair HyperWorks ™ 2019, a szimulációs és AI-vezérelt termékfejlesztési platformjának legújabb verziója. Az új kiadás egyetlen, nyílt architektúrájú platformon keresztül kiterjeszti a tervezők és mérnökök számára elérhető megoldások számát, amivel gyorsabbá válhat a fejlesztés során a döntéshozatal, illetve a termék piacra kerülése. A továbbfejlesztett felhasználói felület és az intuitív munkafolyamatok lehetővé teszik az egyszerű termék innovációt mind a szimulációs szakértők, mind az alkalmi felhasználók számára.

„Szeretnénk segíteni ügyfeleinket abban, hogy több ötletet, variációt tudjanak megvizsgálni, jobban megértsék a terveiket, és javíthassanak a profitabilitásukon” - mondta James Scapa, az Altair vezérigazgatója és alapítója. “Ennek elérése érdekében a HyperWorks 2019 fejlesztése során a megoldó sebességének növelésére, valamint a termékfejlesztés teljes szakaszához nyújtott megoldásaink közötti funkcionalitás javítására összpontosítottunk, optimalizációs és csatolt-fizikai eszközök kidolgozásával minden gyártási eljáráshoz.”

Teljesen megújult, egységes, egyszerű felhasználói felület, ami egyaránt  intuitív az alkalmi és tapasztalt felhasználók számára

A kiadás legfőbb újdonságai:

  • Komplex összeállítások gyors szimulációja

Az Altair SimSolid™ a tervezőket és a mérnököket teszi eredményesebbé azáltal, hogy akár másodpercek, percek alatt képes szerkezeti szimulációkat elvégezni az eredeti, egyszerűsítés nélküli CAD-összeállításokon. A SimSolid képes gyorsan analizálni megvizsgálni bonyolult alkatrészeket és nagy összeállításokat, amik egy hagyományos szimulációs szoftverrel órákat vagy napokat vennének igénybe.

  • Könnyen tanulható kifáradás élettartam becslés

Az Altair HyperLife ™ lehetővé teszi a felhasználói számára, hogy egy könnyen megtanulható megoldáson keresztül gyorsan megértsék a statikus, tranziens és vibrációs terhelések során felmerülő lehetséges tartóssági problémákat. Az intuitív felhasználói felület lehetővé teszi, hogy szinte azonnal, hosszabb tréningek nélkül, tudjanak a mérnökök szimulációkat végezni. A HyperLife segítségével az ügyfelek képesek órákon belül, pontosan megjósolni a termék tartósságát, ezzel kiváltva az akár hónapokat is igénybe vevő fizikai teszteket.

  • Hatékony multi-physics munkafolyamatok

Az Altair SimLab ™ egy intuitív platform a multi-physics munkafolyamat szimulációk elvégzéséhez. Az automatikus alak és részfelismerés funkciójának köszönhetően több mint ötször gyorsabbá tehető egy szimulációs ciklus. A dizájn vizsgálata egyszerű, mivel minden elterjedt CAD szoftverrel kompatibilis. A multi-physics munkafolyamatokba beágyazott megoldókkal vizsgálhatóak a statikai, dinamikai, hőtani, áramlástani, elektromágneses problémák, illetve lehetőség van a folyadék-szerkezet kölcsönhatásának (FSI) és az elektromágneses-termikus kapcsolatok elemzésére, kapcsolt analízisre is.

  • Kiváló magasszintű modellezés

A HyperWorks 2019 az eddigi legerősebb Altair HyperMesh ™ verziót tartalmazza. Az új funkciók lehetővé teszik a legnagyobb, legösszetettebb végeselemes modellek létrehozását. A modell építési és összeállítási funkcióknak köszönhetően a nagy, összetett összeállítások kezelése a HyperMeshben könnyebb, mint valaha. Ez lehetővé teszi a CAE mérnökök számára, hogy lépést tartsanak a dizájn változásokkal. A beépített funkcióknak köszönhetően könnyen kicserélhetők az új alkatrészek és összeállítások a már meglévő modellekben, valamint képes több különböző konfigurációt, hálóvariánst, illetve részalkatrészt egyszerre kezelni. A közvetlen középfelületi háló generálás lehetőséget ad a héjhálók, egyenesen a CAD geometriából történő, létrehozására a komplex öntvények vagy a fröccsöntött alkatrészek esetében is.

  • Továbbfejlesztett felhasználói élmény a gyors koncepciómodellezéshez

A HyperWorks platform már tartalmazza az Altair Inspire ™ -et, az Altair Activate ™ -ot és a SimLab-ot, amely osztályvezető megoldásokat nyújt a koncepció modellezéshez, egy intuitív és konzisztens felhasználói felületen. Az új kiadás tartalmazza az Altair HyperWorks X-et, egy új munkafolyamat-készletet a geometria létrehozásához, szerkesztéséhez és hálózáshoz, mindezt az Inspire-rel azonos felhasználói élménnyel. A HyperWorks X-ben található, könnyen megtanulható háló alakító funkció segítségével sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni a csapatok már a termékfejlesztés korai szakaszában is. Ezek a munkafolyamatok lehetővé teszik, hogy a koncepciószintű változtatások közvetlenül a meglévő FEA modellen történjenek, megkerülve ezzel a CAD geometria módosítását, így felgyorsítva a döntéshozatalt.

  • Bővített nem-lineáris megoldó funkciók

Egyre növekszik azon vállalatok száma, amely az Altair Optistructot használja szilárdságtani, merevségi és kifáradás analízisekhez, köszönhetően a program által nyújtott jelentős folyamatfejlesztésnek. Az OptiStruct által létrehozható egymodellű, több attribútumú munkafolyamat időt és költségmegtakarítást biztosít. A tervezési döntéseket gyorsabban meghozhatják a mérnökök, ha a lineáris, nem lineáris és tartóssági elemzéseket egytelen, optimalizálásra-kész modellen végzik.

  • Továbbra is vezető a generatív dizájn tervezésben

Az Altair már több, mint két évtizede iparág vezető a generatív tervezésben. Az Altair HyperWorks optimalizálja a szerkezeteket, a mechanizmusokat, a kompozitokat és az additív gyártással készült alkatrészeket. Függetlenül a termék gyártásának módjától, a HyperWorks növelheti a kreativitást azáltal, hogy olyan dizájnokat javasol, amelyek egyszerre hatékonyak, innovatívak és gyárthatók.

Az új HyperLife kifáradás elemző modullal gyors és megbízható eredményeket kaphatunk

„A HyperWorks 2019 mind a szakértők, mind a részidőben dolgozó elemzők számára javítja a felhasználói élményt.” – mondta Scapa. „Ez a verzió a vezető Altair HyperMesh termékünkhöz használható számos új munkafolyamatot tartalmaz, ezáltal könnyen elérhetővé téve a továbbfejlesztett analízis funkciókat. Továbbá az új Altair HyperLife megoldás lehetővé teszi a tesztmérnökök számára a kifáradás analízisek elvégzését már egészen minimális tanulás után is.”

További információk:

S&T Consulting Hungary

+36-1/371-8060, ipar40@snt.hu

www.altair.com/hyperworks-2019/

www.snt.hu/ipar40/altair

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek