Teljesen tömören záró és ISO Class 1-es tisztatér lánca

Tisztatér energialánc kopásálló energia-hozzávezetéshez

2014. november 18., kedd, 18:19

Címkék: autóipar energialánc igus orvostechnika tiszta tér

Az igus egy olyan, speciálisan a tisztatérhez konstruált energialáncot mutat be, amely igen jó védelmet nyújt az elkopás ellen és a rendszer teljes letömítését teszi lehetővé. Ezért elnyerte a legmagasabb, ISO 1 tisztatéri osztály tanúsítványt.

A tisztateret igénylő alkalmazások több ágazatban is egyre nagyobb keresletnek örvendenek. Eközben állandóan növekednek a komponensekkel szembeni műszaki követelmények. A kopásálló energia- és közeg-hozzávezetés fontos része minden tisztatér megoldásnak. E célból fejlesztette ki az igus az új CRC (CleanRoomChain) tisztatér energialáncot, amely minden szennyeződést megakadályoz a potenciális koptató részecskék egy hullámtömlőben történő felfogásával. Az energialáncnak és a vezetékeknek ez a "betokozása" magában is nagymértékben kopásálló. Az összes összetevő, a húzásmentesítő és csatlakozóelemek is, a belső tér hermetikus lezárására vannak kialakítva. Így sikerül a tisztatér alkalmasságot még nagy terhelés alatt is tartósan biztosítani. A külső köpeny flexibilitása nem csupán az energia-hozzávezetés beépítés, szerelés és üzemelés közbeni variálhatóságát engedi meg, hanem az egyszerű és újra lezárható nyitási mechanizmus révén a vezetékek karbantartását és ellenőrzését is. Emellett olyan nagy mozgási sebességek és gyorsulások lehetségesek, mint amilyenekre például a pick-and-place alkalmazásoknál van szükség. A komplett energialánc rendszert az igus állandóan összehangolja a nagy kopásállóságú köpenyanyagokkal készülő chainflex vezetékekkel, optimalizálva ezáltal az élettartamot.

A CRC tisztatér energialánc felépítése: (1) Kopásálló külső köpeny, (2) Különböző szélességben kapható energialáncok, (3) Tömören záró csatlakozóelemek, melyek megakadályozzák a tisztatér bármiféle szennyeződését (Forrás: igus) 

 

A legmagasabb kategóriájú energia-hozzávezetés

Tulajdonságai alapján a CRC tisztatér energialáncot az IPA Fraunhofer Intézet korlátozások nélkül a DIN ISO Class 1-be sorolta be. Ezzel teljesíti az összes olyan teljesítményjellemzőt ahhoz, hogy a legigényesebb alkalmazási feltételek mellett is, például az orvostechnikában, a félvezető-, illetve az autóiparban is felhasználható legyen. A tisztatér energialánc szériagyártásban két különböző belső szélességben (38 mm és 103 mm) kapható. A belső magasság mindkettőnél 24 mm, a külső magasság pedig 59 mm. 150 mm, 175 mm, 200 mm, 225 mm és 250 mm előre meghatározott hajlítási rádiuszú változatokat lehet megrendelni. Hasonlóan az összes energialánc-típushoz, az igus felkínálja a konfiguráláshoz a 3D-CAD-szimulációs ingyenes online eszközt, hogy minden esetben az optimális termék kerüljön a vevőhöz, illetve a vevővel való együttes tervezéshez.

www.igus.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek