Deckel Maho nyílt napok Seebachban

Technológiai trendmustra

2014. szeptember 02., kedd, 18:18

Címkék: kiállítás megmunkálás szerszámgép szerszámgyártás

A kiállítás négy napja alatt 27 csúcskategóriás szerszámgépet lehetett működés közben megtekinteni.

A DMG Mori legmodernebb üzemei közé tartozó Deckel Maho Seebach ideális helyszínnek bizonyult a konszern szerszámgép portfóliójának reprezentatív keresztmetszetét bemutató házi kiállítás számára. A seebachi nyílt napok alatt több mint 1 500 m2-en bemutatott 27 szerszámgép közül 11 az új dizájnnal, nyolc pedig már az új mércét felállító Celos platformmal volt megtekinthető. A rendezvényen különösen nagy hangsúlyt fektettek a DMC V sorozatra, a DMG MORI legújabb HSC szériás szerszámgépeire, valamint a HSC technológia szerszám- gyártásban történő alkalmazására.

A HSC szériás szerszámgépek már alapkivitelben is 28 000 r/min fordulatszámú orsóval és a tengelyeken lineármotorral felszereltek. Minden tengely 2 g gyorsulást végez, termoszimmetrikus kialakításuk hosszú távú stabilitást biztosít. Ezek a paraméterek a HSC megmunkáló központokat a szerszámgyártás legpontosabb szer- számgépei közé emelik.

A DMG Mori legújabb generációs DMC V függőleges megmunkáló központjainak koncepciója egy ásvány- öntéssel készült gépágyra épül, amelyen egy minél nagyobb súlyú munkadarab megmunkálását lehetővé tevő fix asztal fekszik. A mozgó tömeg így a munkadarab súlyától független, és a dinamikus megmunkálás folyamatosan biztosított. A széria jelenleg legnagyobb tagja, a nyílt napokon bemutatott DMC 1 150 V és a WH10 munkadarab-kezelővel felszerelt DMC 850 V a házi kiállítás fénypontjainak bizonyultak.

A CTX sorozat univerzális esztergái, maró- és forgácsológépei három méretben kerültek bemutatásra, a világpremierjét júniusban Bergamóban ünneplő Sprint 2015 automata eszterga elsőként mutatkozott be Németországban működés közben. A nagy munkadarabok hatékony, komplett megmunkálását szolgáló NLX sorozatot az NLX 4000BY/1500 eszterga képviselte. A házi kiállításon bemutatott high-tech gépek listáját a Seebachban gyártott DMU eVo modellek, a DMF mozgóállványos megmunkáló központok, valamint belépő szintként az Ecoline sorozat három gépe tették teljessé.

Technológiai trendek

A szerszámgépipar innovációs úttörőjeként a DMG Mori kiemelt figyelmet fordít a megmunkálás technológiai trendjeinek alakítására és követésére. A technológiai szemináriumok és előadások látogatói ezért a cégnél felhalmozódott tapasztalatból és know-how-ból is profitálhattak. Az innovatív szerszámokról, a hatékony meg- munkálásról, a folyamatfelügyeletről és az energiagaz- dálkodásról szóló workshopok szakmai partnerei idén a Horn, az Ingersoll és a Sandvik szerszámgyártók, vala- mint a Siemens voltak.

 

Molnár László

www.dmgmori.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek