Több mint évi tízmilliárdot termel a Saint-Gobain Magyarországon

2015. április 26., vasárnap, 10:20

Címkék: építőipar Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft.

Idén ünnepli fennállásának 350. évfordulóját a francia építőanyag gyártó Saint-Gobain csoport, amely Magyarországon több mint 10 milliárd forint értékben állít elő hőszigetelő anyagot, gipszkartont, valamint autóüveget - közölte az egyik magyar leányvállalat, a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. az MTI-vel.

Az anyavállalat a párizsi tőzsde CAC 40 indexének legrégebbi alapítású tagja. A 2013-ban 42 milliárd eurós árbevételt elérő Saint-Gobain a világ első 100 ipari csoportja közé tartozik, jelenleg több mint 1000 konszolidált vállalatból áll, és több mint 190 ezer főt foglalkoztat. A forgalmazott termékeinek 20 százalékát az elmúlt öt évben fejlesztette ki.
A Magyarországon 25 éve jelenlévő vállalatcsoport 2013-ban a hazai piacon 10,26 milliárd forint árbevételt ért el, míg az exporttevékenysége 2,25 milliárd forint forgalmat generált.
A cégcsoport Magyarországon a Saint-Gobain Construction Products Hungary Kft. nevű cégen keresztül, három márkanévvel - Rigips, Isover, Weber - van jelen az építőanyag-ipari piacon. A Rigips a gipszkarton, az Isover a hőszigetelő anyag, míg a Weber a felületképző anyagok márkaneve. A vállalatcsoport további tagja a gépjárműüvegek értékesítésére specializálódott Saint-Gobain Autover Kft., valamint a csiszolóanyag gyártó- és értékesítő Saint-Gobain Abrasives Kft., továbbá az építőanyag forgalmazó Raab Karcher hálózat és a Platform áruház. Ez utóbbi az építőiparban dolgozó mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint házépítők, lakásfelújítók igényeit szolgálja ki teljeskörűen.
A vállalatcsoport tulajdonában van Magyarország első és egyetlen gipszkarton gyára, Halmajugrán.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek