"iglidur on tour" Magyarországon

Már több mint 78.000 kilométert teljesített a transzkontinentális teszten a műanyagcsapágy

2015. február 03., kedd, 19:59

Címkék: iglidur igus

Egy éve indult útjára a műanyag specialista igus polimer siklócsapágyaival felszerelt kisautó négy kontinensen, sivatagokon, havas tájakon és trópusi hőségen keresztül. Ezzel az úttal demonstrálja a cég műanyag csapágyainak teljesítményét mozgó alkalmazásokhoz. Ázsia, Dél- és Észak-Amerika után a "iglidur on tour" most Európába érkezett – az európai megállók között van Magyarország is.

Az cég fennállásának 50. és az „ iglidur” nagyteljesítményű műanyag 30. évfordulója alkalmából az igus GmbH  együttműködve a kölni Műszaki Főiskolával  megalkotott, egy iglidur csapágyakkal ellátott kisautót és világkörüli útra küldte. 56 alkalmazást láttak el iglidur® csapágyakkal. Nagy teljesítményű műanyagokból készült komponenseket szereltek a fékpedálba, az ablaktörlőkbe és ablakemelőkbe, a kapcsoló modulba, ülés konzolokba, kézifékbe, az önindító-generátorba és a motorháztetőbe. Előnyei: hogy könnyű, szennyeződés álló, és jó rezgés csillapító hatásának köszönhetően megfelelően kompenzálja a terheléseket. A műanyag csapágyak karbantartási és korrózióálló tulajdonságai már korábban bizonyítást nyertek.

iglidur széria a különböző alkalmazásokhoz

Több évtizedes kutatási és fejlesztési munka az iparág legnagyobb tesztlaborjában, a műanyag alkatrészek mozgó alkalmazásokban, a " motion plastics ", területén vezettek 45 különböző, megbízható iglidur® anyag széria gyártásához, mely csapágyakat ma már évente több, mint 200 millió alkalommal használja az autóipar. Minden második igus csapágy autóba van beszerelve. Az önkenő műanyag keverékek jellemzője, a minimális súrlódás és kopás, korrózióállóság és karbantartás-mentesség, ezért különösen tartósak. A külső kenésre használt olajoktól és zsíroktól mentes csapágyak a környezetet sem szennyezik. A fröccsöntéssel előállított csúszó csapágyakat rugalmasan lehet kialakítani a beszerelési helyekhez alkalmazkodva.

A modern csapágytechnika számára tesztpálya az egész világ

Több mint 78.000 kilométert már teljesítettünk az elmúlt tizenegy hónapban. India, Kína, Korea, Japán, Tajvan, Brazília és az Egyesült Államok már mögöttünk vannak. Európában, az újratervezett kisautó már járt a szomszédos Ausztriában, Belgiumban és Hollandiában, sőt turnézott Angliában Franciaországban és Svájcban is. A Magyarországi megálló után a skandináv részeket fogja legyűrni. Minden nehézség ellenére az innovatív műanyag technológiákkal felszerelt autó már bizonyított a legszélsőségesebb környezetekben is. A túra sivatagokon, hágókon, esőerdőkön és a megapoliszok közlekedési káoszain keresztül vezetett és az időjárás sem kímélte a kisautót, messze 30 fok feletti hőmérséklet és szélsőséges páratartalom nehezítette az utat. Az utazás, mint a sofőrnek, mint a járműnek kihívást jelentett. A túraútvonal nem csak látnivalókon vezetett át Ázsia, Amerika és Európa különböző tájain, hanem az igus leányvállalatait és ügyfeleit is felkerestük. Számtalan látogatót nyűgözött le a kiállításokon az autó minősége és a beépített műanyag csapágyak A "világkörüli turné" gyakorlati vizsgája már sikeresen befejeződött. De a bemutató folytatódik -, így a jármű következő hónapokban végighalad az európai kontinensen Romániából Törökországig, Portugáliától, Olaszországig.

Az iglidur® turné összeköti az embereket

Minden kilométer, amit az autó az út alatt megtett jótékonysági célt szolgált, mely adományokból az adott ország jótékonysági szervezetei részesültek. Indiában, például az igus egy önkéntes alapon szerveződő jótékonysági hálózatot támogatott, melynek célja az utcagyerekekről való gondoskodás. A koreai Incheon-ban három tonna rizst osztottak szét nyilvános menzákon a rászorulóknak.

A világkörüli útról részleteket a blog.igus.de/iglidurontour oldalon olvashat, köztük érdekes képek, videók és jelentések találhatóak. Minden útvonalat és állomást, beleértve kiállításokat és vendég értékeléseket itt nyomon lehet követni és kommentálni.

http://www.igus.de/

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek