Három dimenzióban az élen

Kulcsrakész megoldások 3D lézeres megmunkáláshoz

2016. június 09., csütörtök, 06:00

Címkék: 3D lézervágás fiberlézer Indupro Kft. lézeres hegesztés lézeres vágás lézertechnológia lézervágás lézervágó

A lézeres technológia alkalmazásának térhódítása nemcsak a nagyobb multinacionális vállalatokat érinti nap mint nap, hanem egyre inkább a különböző beszállítói rétegeket, akár kisebb gyártó vállalatokat is.

A térbeli megmunkálás ugyan még sok vállalat számára ismeretlen lehet, azonban az INDUPRO könnyedén elérhetővé tette minden gyártó cég számára.  Legyen szó meglévő technológia kiváltásáról, vagy akár egy teljesen új technológia bevezetéséről, háromdimenziós lézeres vágás, hegesztés vagy akár fúrás alkalmazásával számos előnyhöz juthat a felhasználó.

3D lézeres vágás

Az INDUPRO biatorbágyi telephelyén egy egyedülálló és sokoldalú gépparkot épített fel, amely révén a legkifinomultabb ipari igényeket is ki tudjuk elégíteni. A legfejlettebb technológiai háttér természetesen a sokéves ipari tapasztalattal rendelkező szakemberek és mérnökök munkájával párosul, szakértelmük igen széles körű, az autó- és elektronikai ipartól egészen az orvosi műszergyártásig terjed. A nagy teljesítményű csúcskategóriás 5 tengelyes gépek sokoldalúságát bizonyítja a 4 000 mm × 3 000 mm × 1 000 mm extrém méretű megmunkálótér vagy akár a szilárdtest- (fiber lézer), illetve CO2-lézerforrással szerelt gépek hadrafoghatósága is. A berendezések a kapacitív vágófejek mellett különböző hegesztőfejekkel vannak szerelve, amelyekkel gyakorlatilag mindenféle és -fajta térbeli hegesztési varrat megvalósítható.

A sokoldalú megmunkálógépek és a szakmai felkészültség által az INDUPRO fel van fegyverkezve a rozsdamentes, alumínium- és akár a nagy szilárdságú acél karosszéria-alkatrészek 3D lézeres megmunkálására is. A melegen sajtolt edzett karosszériaelemek anyagai – az extrém magas keménység és szakítószilárdság miatt – egyfajta szilíciumbevonatú bóracél ötvözetek, amelyeket az előállítást követően kizárólag 3D lézeres vágással lehetséges megmunkálni, ehhez pedig az INDUPRO kulcsrakész megoldást kínál. A cég kifejezetten a hot-forming alkalmazásokra fejlesztett 3D lézervágó cellákat is üzemeltet. Ezek a szilárdtest-lézerrel szerelt berendezések mind a megmunkáló területében, mind pedig a befoglaló méretében tipikusan az alkalmazásra lettek optimalizálva, a magas termelékenységet továbbá egy dinamikus forgóasztal is segíti a még rövidebb megmunkálási ciklusidő elérése érdekében.

3D lézervágott alkatrész

Az INDUPRO a több tízéves lézeres szakmai tapasztalaton túl minden olyan, a gépekhez kapcsolódó technológiával fel van fegyverkezve, amely a még hatékonyabb termelést segíti elő. Ilyenek például a folyamatos fókusztávolságot tartó dinamikus vágófej, valamint olyan egyéb funkciók, mint a kivágott darab figyelésére szolgáló szenzorok, vagy a behelyezett munkadarab pozícióját ellenőrző rendszer. Az INDUPRO tisztában van a lézeres technológiát érintő ipar, különösen az autóipar elvárásaival, így kiemelt figyelmet fordít nap mint nap nemcsak a hatékony termelésre, hanem a minőségbiztosításra is, hogy ügyfelei biztos kezekben tudhassák termékeik lézeres megmunkálását. A gyártás folyamán az alkatrészek nyomon követhetőségéhez szükség lehet eltávolíthatatlan lézeres jelölésre is, amihez az INDUPRO ugyancsak megoldást kínál, az ipari lézeres jelölőberendezései segítségével. Így összességében elmondható, hogy ma Magyarországon létezik egy partner, aki minden lézeres térbeli megmunkálásra tud kulcsrakész megoldást nyújtani.

Urbán Viktor

www.indupro.hu

info@indupro.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek