Átadták a székesfehérvári Eurowind Kft. felépítménygyártó üzemcsarnokát

2015. március 11., szerda, 19:56

Címkék: Eurowind Kft fejlesztés tehergépjármű_felépítménygyártó_üzemcsarnok

Átadták kedden a székesfehérvári Eurowind Kft. új, tehergépjármű felépítménygyártó üzemcsarnokát, amelyet a vállalkozás 275 millió forint összköltséggel, uniós források felhasználásával valósított meg.

Téglás Tamás, a magyar-olasz tulajdonú cég ügyvezető igazgatója hangsúlyozta, hogy az Alba Ipari Zónában található új gyártóüzem megépítéshez 97 millió forintot nyertek el a Közép-Dunántúli Operatív Program telephely-fejlesztési pályázatán. A projekt révén tíz új munkahelyet teremtettek, így 2014 végére létszámuk elérte a harminc főt.
A cégvezető terveik között említette további munkavállalók felvételét a termelés, a gyártás előkészítése és tervezése területén, de az új üzem lehetőséget biztosít a kutatás-fejlesztésre is, ami szintén magasan kvalifikált munkaerőt igényelhet.
Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester szerint a város az egyik nagy nyertese volt a 2007-2013 közötti uniós fejlesztési időszak telephely-fejlesztési pályázatainak, hiszen folyamatosan épültek új csarnokok a város ipari parkjaiban.
Megemlítette, hogy éppen a növekvő gazdaság az, ami a legnagyobb kihívást is adja az önkormányzatnak a következő egy-két évtizedben: a cégek számára szakképzett munkaerőt kell biztosítani, ehhez pedig elengedhetetlen a szakképzés és a műszaki felsőoktatás megerősítése a városban. Ha e kérdésben összefogás lesz, akkor a fiataloknak nem kell külföldre menni, hanem akár haza is jöhetnek a Nyugat-Európában dolgozók, mert itthon is lesz számukra egy szebb jövőt biztosító perspektíva – fogalmazott.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek