Átadták a Gealan székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát

2015. április 17., péntek, 20:07

Címkék: autóipari beszállító műanyaggyártás

Átadták pénteken a németországi székhelyű Gealan Formteile GmbH székesfehérvári műanyagipari gyártócsarnokát, a Sóstói Ipari Parkban található üzembe mintegy kétmillió eurót (hatszázmillió forint) fektettek be.

Gerhard Laubmann a Gealan ügyvezető igazgatója elmondta, hogy befektetési döntésükben nagy szerepe volt Magyarország jó hírének, hiszen hazájában az egykori keleti blokk országai közül a legnyitottabb és legfejlettebb országok egyikeként tartják számon. Emellett fontos érv volt, hogy korábban Székesfehérváron választott telephelyet nagy vevőik közül a Harman-Becker és a Hungarian Sound System (HSS) Kft. is.
Dömsödi Gábor a Gealan HungaryPlast Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a gyárban 65-en dolgoznak. Főként hangszóróalkatrészeket gyártanak, ezen kívül műanyagipari hegesztéseket végeznek és purhabosítási eljárással is foglalkoznak.
A cégvezető közölte, hogy alapvetően székesfehérvári partnervállalataik igényeit elégítik majd ki, az anyavállalat azonban egész Európába szállít. Jelezte, hogy a cégcsoport 70 millió eurós (21 milliárd forint) árbevétellel számol 2015-re.
Az MTI kérdésére elmondta: a gyárépület 10 ezer négyzetméteres, amiből jelenleg 2500 négyzetméteren folyik gyártás, a többit egyelőre raktározási-logisztikai feladatokra használják. Reményei szerint a termelés felfutásával, három-öt év múlva jelentősen meghaladhatja létszámuk a százat.
Mint mondta, a cégcsoport a BMW egyik fő beszállítója, de a Mercedes-Benz, az Audi és a Volkswagen is partnereik között van. Hozzátette: számos autóipari szabadalommal rendelkeznek, és a cég szolgáltatásai között szerepel a műanyagipari projektek menedzsmentje, a szerszámtervezés és a késztermék-minősítő labor által nyújtott vizsgálatok.
A Gealan Holding GmbH 1985-ben alakult, németországi telephelyű műanyagipari fröccsöntő vállalkozás. A székesfehérvári gyár mellett Németországban és Csehországban van még üzemük, az alkalmazottak összlétszáma 650.

 

Forrás: MTI

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek