Ellenállás-hegesztés a szenzorgyártásban

A gyártók érdekévé vált a hegesztési folyamat pontos nyomon követése

2015. július 14., kedd, 06:00

Címkék: hegesztéstechnika hegesztőgép MacGregor DC2013T mikro ívhegesztés szenzor szenzortechnika Thonauer

Az alkalmazott gyártástechnológia tekintetében a szenzorgyártás rendkívül színes képet mutat a nagy értékű, kis sorozatban, manuálisan gyártott szenzoroktól kezdve a nagysorozatú, költségérzékeny termékekig. A szenzorgyártók számára a versenyelőny megszerzéséhez ugyanannyira fontos a gyártási folyamat minősége és megbízhatósága, mint magának a terméknek a funkcionalitása.

Mikro-hegesztett kötések a szenzorgyártásban

A mikro ellenállás-hegesztés általánosan elterjedt kötéstechnológia a szenzorgyártók körében. A piacon sok olyan szenzor termék található, amelyeket sok évvel ezelőtt terveztek, egy vagy több hegesztett kötést tartalmaznak, és megjelenésük óta változatlan formában gyártják azokat. Nagy részük az óta is a régi kondenzátoros, vagy váltakozó áramú hegesztőberendezéseket használja, amelyek kevés visszajelzést adnak a hegesztési folyamatról.

A minőségi és gyártáshatékonysági követelmények növekedése következtében a hegesztési folyamat egyre inkább a gyártók érdeklődésének középpontjába kerül, a gyártók érdeke a hegesztési folyamat pontos nyomon követése és az alkalmazott technológia alapos ismerete.

A mikro ellenállás-hegesztés nem csak kötések kialakítására alkalmas. Gyakran alkalmazzák az elemi szálakból felépülő vezetékek zömítésére (kompaktálására), amelynek során a hegesztő áram a réz elemi szálakat egymáshoz hegeszti. Így egy szilárd vezetékvég jön létre, amely hozzáadott anyag (pl. saru, érvéghüvely) alkalmazása nélkül alkalmassá teszi a vezetéket a soron következő szerelési műveletre.

Vezeték-kompaktálás ellenállás-hegesztéssel

Vezeték és alkatrész hegesztett kötése

A mikro ívhegesztés kevésbé elterjedt, de hasonló hatékonysággal alkalmazható, mint a ponthegesztés. A szenzorgyártás területén olyan esetekben használható, amelyeknél a kötésre kerülő alkatrészek kialakítása lehetővé teszi azok együttes felhevítését egy hegesztőívvel. Az alkalmazási lehetőségek egyike a vékony huzal csatlakoztatása alkatrészek kivezetéseire, például induktív érzékelők esetében, vagy félvezetők kivezetéseinek kötése a vezetőkerethez. A mikro ellenállás-hegesztéshez hasonlóan a mikro ívhegesztés is nagyon gyors folyamat (<0,5 másodperc), és a forrasztással ellentétben az alkatrészek hőterhelése a kötési pontra koncentrálódik.

50 µm huzalcsatlakozás

Félvezető-kivezetés kötése vezető kerethez

A mikro ívhegesztés másik alkalmazási lehetősége a szenzorgyártás során a réz elemi szálakból felépülő vezetékek és szenzor-csatlakozótüskék hosszirányban történő kötése (tompahegesztése). Az eljárás nagy előnye, hogy rendkívül jó integritású hegesztett kötés jön létre, valamint hogy nem igényli a vezeték előkészítését. A hegesztőíven szabályozott módon folyik a hegesztőáram, a hevítési zóna pontos fókuszálása mellett. Az alkatrészek megolvadását követően azok összenyomásával jön létre a kötés.

Tompahegesztés mikro-ívvel

Mikro hegesztőberendezések a szenzorgyártásban

A szenzorgyártásban alkalmazott hegesztés általában a 10 µm – 3 mm mérettartományban lévő alkatrészek között történik. Az ellenállás-hegesztés alapelve nagyon egyszerű: elektromos áramot hajtunk keresztül az összehegesztendő alkatrészeken, amelynek következtében azok érintkezési felületein hő keletkezik. A keletkező hő arányos az alkatrészek elektromos ellenállásával. Minél kisebb alkatrészek hegesztése a feladat, annál fontosabb a keletkező hő meghatározása, amelyet az alkalmazott hegesztőberendezés hegesztési paramétereinek (áram, idő) pontos beállításával, a hegesztés fizikai jellemzőinek (elektróda-kialakítás, összenyomó erő és elmozdulás) meghatározásával érünk el.

MacGregor DC2013T hegesztő tápegység

A MacGregor Welding Systems LTD mikro ellenállás-hegesztő berendezései olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyek megfelelnek a fent megfogalmazott igényeknek, és elengedhetetlenek a mai korszerű szenzorgyártásban.

A DC2013T sorozatú hegesztő tápegység 1%-os pontossággal képes a programozott hegesztési profil leadására a teljes névleges teljesítménytartományon belül. A beépített grafikus statisztikai folyamatvezérlési funkciók segítségével könnyen áttekinthetővé válik a hegesztési minőség nyomon követése. TCP/IP-Ethernet elérésen keresztül bárhonnan hozzáférhető a hegesztőberendezés adatbázisa, lehetővé válik azok megfigyelése, beállítása és eltárolása.

DC2013T vezérlő képernyő a hegesztési paraméterekkel

www.thonauer.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek