SKF csapágyak biztosítják a Scuderia Ferrari számára a vezető pozíciót

2017. március 30., csütörtök, 15:02

Címkék: autóverseny csapágy Ferrari Forma–1 kúpgörgős csapágy Scuderia Ferrari SKF versenyautó

A Forma-1 készen áll az új szezonra, és az SKF a csapágyak területén nyújtott szakértelmével és egyedi alkatrészek biztosításával ismét megerősíti a Scuderia Ferrarival fennálló 70 éves együttműködését.

Rohamosan közeledik a 2017-es Forma-1 szezon, és az SKF a Scuderia Ferrarival fennálló hosszú távú együttműködésének meghosszabbításával ismét az események kellős közepén találta magát. Az SKF egy sor különleges terméket szállít a versenyautóiról híres olasz óriásvállalatnak, valamint a tervezési és validációs szakértelmével támogatja a csapatot.


„A Scuderia Ferrarival való szoros és tartós műszaki együttműködésünk 70 évre tekint vissza.”- nyilatkozta Jean-Sylvain Migliore, az SKF autóversenyzésért felelős igazgatója. „Az alkatrészeink műszaki szempontból valódi előnyöket biztosítanak - az alacsony súrlódástól, a kompakt kiviteltől és a nagyobb strapabíróságtól kezdve egészen a hosszabb élettartamig.”

A megállapodás értelmében az SKF szállítja az egyedi alkatrészek egy részét többek között a kerékagy-csapágyakat és a siklócsapágyakat. Ugyanakkor a motorhoz és a sebességváltóhoz is számos alkatrészt biztosít - beleértve a henger- és tűgörgős csapágyakat, a mélyhornyú és kúpgörgős csapágyakat, valamint a hibrid alkatrészeket.

Az SKF csapágyak biztosítják az elérhető legmagasabb teljesítményt: a speciális anyagok - például a nagy sebesség és a magas hőmérséklet elviselésére kifejlesztett acél -, valamint a speciális bevonatok és az egyéb komplex tulajdonságok mind hozzájárulnak a Forma-1 versenyek alkatrészei számára előírt szigorú szabványoknak való megfeleléshez.

Az anyagok közül néhány - többek között a kerámiák, a különleges acélok, a kenőanyagok és a bevonatok - még most is fejlesztés alatt áll az SKF kutatási és fejlesztési központjában. Ezen kívül az SKF tesztlaborokat biztosít a Scuderia Ferrari részére az olyan vizsgálati lehetőségek javítása érdekében, mint például az állapotfelügyelet.

„Az SKF a maranellói gyár megalapítása óta működik együtt a Ferrarival. Az évek során a Ferrari számtalan előnyét élvezte ennek az együttműködésnek, és várakozással tekint a sikerekben gazdag közös jövőre.” - nyilatkozta Maurizio Arrivabene, a Scuderia Ferrari csapatfőnöke.

www.skf.hu

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek