Bővül a PaintExpo

Erős érdeklődés a 2016-os és 2017-es PaintExpo iránt

2014. december 05., péntek, 09:07

Címkék: Karlsruhe paintexpo

18 hónappal a 6. PaintExpo nemzetközi ipari bevonattechnológiai szakkiállítás nyitónapja előtt már 12 ország 175 kiállítója jelezte részvételi szándékát a 2016. április 18-22. között Karlsruhéban rendezendő eseményen. Ennek eredményeként az idei kiállítási terület felét már előre lefoglalták. A PaintExpo a páratlan évekre történő átvitele miatti menetrendváltozása miatt 2017-ben is megrendezésre kerül. Az érintett cégek nagyjából 80%-a döntött úgy, hogy mindkét kiállításon részt vesz.

 

– Magunk is meglepődtünk és természetesen nagy örömmel töltött el bennünket a kiállítóhelyek iránti, ilyen korai időpontban tapasztalt erős érdeklődés. Különösen biztató az a tény, hogy sok cég nem csak a 2016-os, hanem a 2017-es rendezvényen is kiállítani szándékozik. A páratlan évekre történő átállás miatt a bevonattechnológia vezető nemzetközi kiállítása 2016 után egy év elteltével újra megnyitja majd kapuit – jelentette ki Jürgen Haussmann, a kiállítást szervező FairFair GmbH ügyvezető igazgatója. A kiállítói listán már szereplő 175 cég között gyakorlatilag az ipari bevonat technológia összes vezető cége megtalálható. Ennek alapján nem túlzás a PaintExpót a világ első számú információs és beszerzési platformjának nevezni, amit az idei szakvásár összesen 9 167 szakmai látogatója is bizonyít. A látogatók 26,6%-a Németországon kívülről, összesen 70 országból érkezett. – A PaintExpo egyértelműen a szektor fórumává vált. A látogatókör egyre szakértőbbé és nemzetközibbé válik, és a látogatószám is bővül. Nagyon várjuk már a 2016-os vásár megnyitóját – magyarázta Martin Weidisch, a J. Wagner GmbH marketingese. A J. Wagner GmbH azon cégek közé tartozik, amely időben jelezte részvételét, és így rengeteg lehetőség között választhatott a standhelyet illetően. Ez igaz az UV-LED lámpákat gyártó amerikai Phoeson Technology Inc., valamint az olasz Lesta SRL cégekre is, melyek idén vettek részt először a PaintExpon. Alig 18 hónappal a 2016-os kiállítás megnyitója előtt már mintegy 6 300 négyzetméter kiállítási terület kelt el, az idei összterület mintegy 50%. 2017-re nézve pedig ez az arány már elérte a 40%-ot.

 

Piacorientált, reprezentatív, előremutató ajánlatok

– 2016-ban is a látogatószám növekedését várjuk – jelentette ki Jürgen Haussmann. Az optimizmust erősíti, hogy a felhasználók világszerte különböző, de mégis általánosan növekvő követelményekkel szembesülnek. Ide tartozik a magasabb minőség és a termelékenység növelése, valamint a nagyobb rugalmasság és a fenntarthatóság. Ezen túlmenően az új anyagok, például a könnyű alkatrészek készítésére szolgáló kompozit anyagok, és egy adott készterméken belül a különböző anyagok hasznosítása, új festési és bevonatolási kihívásokat teremtenek. A követelmények csak technológiai előrelépéssel teljesíthetők, ami világszerte erős keresletet generál a festőberendezések iránt. A PaintExpo egyedülálló kiállítói sokfélesége a teljes folyamatláncot lefedi a folyékony- és porfestés, valamint a bevonatolás területeiről.

 

A kiállítási programban helyet kapnak a folyadékfestő és porszóró rendszerek, az alkalmazási rendszerek és pisztolyok, a folyékony festékek és porított zománcok, az automatizálás- és konvejortechnológia, a tisztítás és előkezelés, a szárítás és kezelés, a környezetvédelem, a pneumatika, a kompresszortechnika, a levegőtisztítók, a vízkezelés, az újrafeldolgozás és ártalmatlanítás, a kiegészítők, a mérés- és teszttechnológia, a minőségbiztosítás, a festékeltávolítás, a bevonattechnika, a szolgáltatások és a szakirodalom. Ezen túlmenően a folyamatlánc olyan későbbi elemei is bemutatásra kerülnek, mint a nyomtatás és a csomagolás.

Hasonló programmal kerül megrendezésre 2015. október 15-17. között Isztambulban a 3. PaintExpo Eurasia. A törökországi kiállítást közösen szervezi a FairFair GmbH és az Artkim Fuarcilik.

További információ és előzetes kiállítói lista:

www.paintexpo.de

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek