Ötven új munkahely a Tisza-parti városban

Bővít az Eagle Ottawa Szolnokon

2013. december 07., szombat, 18:42

Címkék: autóipar beruházás bőr Bryn Kahrl Eagle Ottawa fejlesztés festőüzem járműgyártás munkahely szabászat szolnok

Félmilliárd forintot megközelítő beruházással fejleszti technológiáját és bővíti infrastruktúráját, valamint dolgozói létszámát az észak-amerikai központú, autóipari bőrgyártással foglalkozó Eagle Ottawa Szolnokon.

A tájékoztató szerint a szolnoki Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 446 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv keretében. A cég a pályázati forrásból technológiai fejlesztést hajt végre gyártó- és IT eszközök beszerezésével, továbbá bővíti infrastruktúráját és 50 fővel növeli munkavállalói létszámát - olvasható a december 7-én kiadott közleményben.

Közelít a létszám az ezerhez

A beruházás célja üléshuzat-alkatrészek előállítása a társaság szolnoki székhelyén. A támogatás emellett megteremti annak feltételeit is, hogy az Eagle Ottawa tovább erősítse pozícióját az autóiparban. "Cégünk különösen fontosnak tartja, hogy sikerült olyan konstrukciót találnunk, amely a technológia fejlesztésével párhuzamosan újabb 50 ember megélhetéséhez járul hozzá. Az Eagle Ottawa Hungary Kft. több mint 12 éve van jelen Magyarországon, jelenleg 900 munkavállalót foglalkoztat, s arra törekszik, hogy üzleti céljainak teljesítése közben az itt élők számára is érzékelhetően járuljon hozzá a helyi gazdasági és szociális környezet fejlődéséhez" - mondta Bryn Kahrl-t, az Eagle Ottawa Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Elsők voltak az ipari parkban

Az Eagle Ottawa 2001-ben nyitotta meg szabászati üzemét Szolnokon, majd festőüzemmel bővülve 2005-ben, elsőként költözött a Tisza-parti megyeszékhely ipari parkjába. Ugyancsak a városban működik 2009 óta az észak-amerikai központú cég európai kutatás-fejlesztési központja is. A társaság festett bőrből szabja vezető autómárkák üléshuzat-alkatrészeit. Emellett olyan munkafolyamatokat végez, mint a perforálás, laminálás és hímzés, ezekkel is szélesítve választékát. A folyamatban lévő beruházás tovább bővíti a gyár termékpalettáját. A nyilvános cégadatok szerint a cég értékesítésének árbevétele 2012-ben meghaladta a 20 milliárd forintot, 2011-ben 15,7 milliárd forint volt, túlnyomó része exportból származik. A társaság adózott eredménye 1,8 milliárd forintról 3,7 milliárd forintra nőtt.(MTI)

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek