Tökéletes ívhegesztés

A folyamathoz közeli huzaltovábbítás a kulcs

2014. december 08., hétfő, 16:11

Címkék: EuroBLECH 2014 Frontpull 8i Frontpull 8i lite hegesztéstechnika SKS Welding System

Tökéletes eredményre az automatizált ívhegesztés esetén is csak akkor számíthatunk, ha valamennyi szerkezeti rész a legszigorúbb műszaki követelményeknek is megfelel. Ez különösen a robot és a varratképzés helye közötti kapcsolódási pontot jelentő hegesztőpisztoly-rendszerekre vonatkozik.

Frontpull 8i lite, a belső kábelezésű robotokhoz kifejlesztett, folyamathoz közeli huzaltovábbítást biztosító új hegesztőpisztoly

Sajátos megoldásokat fejlesztett ki ennek érdekében az SKS Welding System, amely az EuroBlech kiállításon a közvetlenül a pisztolynyak előtt elhelyezett hajtóművel rendelkező, ezért a folyamathoz közeli huzaltovábbítást biztosító új Frontpull 8 hegesztőpisztoly-család bemutatására helyezte a hangsúlyt. Ezek a hegesztőpisztolyok valamennyi szokásos ívhegesztő, illetve forrasztási eljárás és hozaganyag esetén használhatók. Ideális megoldásnak számítanak a microMIG és a microMIG-cc-hez hasonlatos, kevés fröcsköléssel és alacsony hőbevitellel járó hegesztési eljárásokhoz.

Az üreges tengelyű, belső kábelezésű robotokhoz kifejlesztett új Frontpull 8i egyedülálló megoldásnak számít. 3 kg alatti tömegével rendkívül könnyűnek számít, végtelenül, akár 360°-nál is tovább körbeforgatható és nagyon pontosan továbbítja a huzalt. A korlátlan körbeforgásnak köszönhetően az utolsó tengely alaphelyzetbe történő visszaforgatása okafogyottá válik és a folyamat során is időmegtakarítás érhető el. Ez a megoldás a tökéletes huzalszabályozás mellett a munkakábelt is kíméli, melyet a forgó átvezető végtelen körbeforgathatóságának köszönhetően nem ér torziós terhelés. A Frontpull 8i további előnyei közé tartozik a szabályozott hőbevitel, a kiváló varratoptika, a csaknem fröcskölésmentes varrat meghatározott beolvadással, az alkatrész csekély mértékű vetemedése és mindezek következtében a kevesebb utómunka. A TCP (szerszámközéppont) még pisztolynyakcsere és/vagy kopóalkatrész-csere esetén is ±0,2 mm-es pontossággal reprodukálható. A Frontpull 8i beépített ütközésvédelemmel kapható, a Frontpull 8i lite pedig még a robot saját ütközésvédelmét támogatja. Külső kábelezésű robotok esetén a Frontpull 8 használható.

A tisztán elektromotoros meghajtású eReam pisztolytisztító rendszer (a képen felnyitott huzalvágóval)

Figyelemre méltó fejlesztésnek számított az eReam standard verziója. A sűrített levegős megoldásokhoz képest az első tisztán elektromotoros meghajtású, programvezérelt pisztolytisztító rendszer használata alapvető előnyöket tartogat a felhasználók számára.

www.sks-welding.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek