Megoldások a holnap műhelyei számára

Continental-újdonságok az Automechanika 2016 kiállításon

2016. október 02., vasárnap, 11:01

Címkék: alkatrész alkatrészgyártás autógyártás autóipari beszállító Automechanika 2016 Continental Continental Automotive Hungary gumiabroncs

A Continental által az Automechanika kiállításon bemutatott termékek és megoldások a holnap igényeire készítették fel a műhelytulajdonosokat. A több mint 600 négyzetméteres kiállítótéren a műhelyek egyedi igényeire szabott OEM-minőségű termékeket láthattunk a gumiabroncsoktól a fékeken, a távoli diagnosztikai alkalmazásokon, diagnosztikai eszközökön, tachográf tesztereken át egészen a hajtószíjalkatrészekig és légrugókig.

Az autógyártás világa egyre kiterjedtebb és bonyolultabb. A vezetésben is robbanásszerűen növekszik a digitalizálás szerepe. A globalizáció, a növekvő verseny és a gyorsuló fejlődés új kihívásokat generál, és a trendek a pótalkatrészek piacát is megváltoztatják.

Premierek: prémium autófékek, vízpumpák

A kiállításon számos termékpremiert tartottak: többek között számos diagnosztikai eszköz és a közép- és prémium kategóriás autómodellekhez készült utángyártott féktárcsa is Frankfurtban mutatkozott be első alkalommal a nagyközönség előtt. Egyedi alkatrészként is elérhetővé vált a Continental vízpumpája, lehetővé téve a fogazott szíjhajtással nem rendelkező járművek minőségi vízpumpával történő felszerelését. Az új, kompakt Mini Belt Tension Tester (BTT Mini) frekvenciamérő megbízható és felhasználóbarát eszköz a hajtószíjak előfeszítésének ellenőrzéséhez, amely modern, komplex szíjhajtások szűk helyen történő vizsgálatára lett kifejlesztve.

 

A járműadatok távoli elérése

Külön fórum foglalkozott a jövő hálózatosodott műhelyeinek szóló digitális alkalmazásokkal. A távoli adatplatform és a kiterjesztett valóság az ügyfélszolgálat minden aspektusát – a hibaelhárítást, a bejelentkezéseket, valamint a szerelést – leegyszerűsíti, és növeli a műhely hatékonyságát. A kiállításon egy szimulált esetet is megtekinthettünk a meghibásodás távoli adathozzáféréssel történő gyors detektálásáról és az innovatív funkciók, például a kiterjesztett valóság javításban történő felhasználhatóságáról. A távdiagnosztikai alkalmazások olyan üzleti ágazatokban is használhatók, mint a közös autóhasználat vagy az autóbérlés.

A távdiagnosztikai megoldások javítják az ügyfélszolgálat minőségét: gyorsabb és könnyebb a jármű meghibásodásának detektálása (Forrás: Continental)

Bővült a légrugókínálat

A cég kibővítette a haszongépjármű-szegmens értékesítés utáni piacára szánt légrugók termékvonalát, így a műhelyek azonnal megtalálhatják a megfelelő helyettesítő alkatrészt. Bemutatatták egy online műhelyportál demonstrációs verzióját is, amellyel a műhelyek növelhetik ismertségüket és új ügyfeleket is elérhetnek. Megismerhettük a tachográfok ellenőrzése szolgáló VDO WorkshopTab új verzióját is, amely analóg és digitális tachográfok számos gyártója számára nyújt szolgáltatásokat, ráadásul új nemzeti tanúsítványokkal is bővült az alkalmazhatósága.

Célba ér a gumipitypang

A ContiSeal technológiával készült gumiabroncsok csökkentik a futófelület károsodásának kockázatát. A ragadós és viszkózus defekttömítő anyag akár 5 mm átmérőben is azonnal eltömíti a keletkezett lyukat az abroncs futófelületén és vállrészén, lehetővé téve, hogy kerékcsere nélkül folytassa az utat. Az abroncs belső oldalára, a légzáró rétegre ragasztott hangelnyelő ContiSilent bevonat jelentősen csökkenti az utastérben hallható zaj mértékét. A cég a két megoldást az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) együtt egy ContiSportContact 5 P abroncson mutatta be.

A ContiSeal technológiával készült gumiabroncsok csökkentik a defekt kockázatát. A ragadós és viszkózus defekttömítő anyag akár 5 mm átmérőben is azonnal eltömíti a keletkezett lyukat az abroncs futófelületén és vállrészén (Forrás: Continental)

Frankfurtban tartották a WinterContact TS 850 P abroncs világpremierjét, melynek teljes futófelülete kizárólag pitypanggumiból (Taraxagum) készült. A pitypanggyökérből közel azonos mennyiségben természetes gumi nyerhető ki, mint a kaucsukfákból, és teljesítményjellemzői is hasonlóak. A pitypang azonban a mérsékelt éghajlaton is termeszthető, ami azt jelenti, hogy jelentősen csökkenthetők az európai gumiabroncsgyárakhoz vezető szállítási távolságok.

www.continental-automotive.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek