Könnyen megmunkálható speciális acélok

Az Ugitech bemutatja az új UGIMA rozsdamentes acélokat

2014. március 25., kedd, 10:55

Címkék: acélgyártás alkatrészgyártás járműipar megmunkálás rozsdamentes acél Ugitech

Hosszú szerszámélettartam, a megmunkálási műveletek során az acél minőségének függvényében 10–50 százalékos produktivitás-növekedés és kiváló felületminőség – mindez az UGIMA termékcsalád rozsdamentes acéljainak jóvoltából. A wire 2014 szakkiállítás alkalmával az Ugitech, a SCHMOLZ + BICKENBACH GROUP cégcsoport tagja bemutatja az új UGIMA 4005 és UGIMA 4509 rozsdamentes acélokat járműipari és feldolgozóipari felhasználásra.

 
– Az UGIMA speciális minőségű acélokat azzal a céllal fejlesztettük, hogy a precíziós alkatrészek gyártásában maximális termelési eredményt lehessen elérni – magyarázza Marc Marticou, az Ugitech üzletfejlesztési vezetője. Az új UGIMA 4005 martenzites rozsdamentes acél ideálisan alkalmazható a járműiparban és a feldolgozóiparban használt alkatrészek gyártásához. A 12-–14 százalék közötti krómtartalomnak és a jellegzetes oxidzárványoknak köszönhetően könnyen megmunkálható, ugyanakkor kiváló mechanikai jellemzőkkel bír. Az UGIMA 4005 az 1.4005 minőségű hagyományos rozsdamentes acél gazdaságos alternatívája. A standard minőséggel ellentétben az UGIMA acél szerszámtól függően akár 500 m/perc forgácsolási sebességgel is megmunkálható. Felhasználói 30–50 százalékos termelékenység-növekedéssel számolhatnak állandó szerszámélettartam mellett.
 
A könnyen megmunkálható UGIMA speciális acélok az acél minőségének függvényében
10–50 százalékkal növelik a produktivitást
 
Az új, ferrites UGIMA 4509 magas hőmérsékletnek kitett járműipari alkatrészek gyártására a legalkalmasabb. Szemcseközi korrózióálló tulajdonságának köszönhetően magas hőmérsékleten is megőrzi a merevségét, ezért alkalmas például kipufogócsövek gyártására. Az Ugitech különleges cementfémek alkalmazásával javította a megmunkálhatóságot, így a megmunkálás során rövid forgácsok képződnek. A végeredmény: mély furatok készítésekor 20–40 százalékkal magasabb forgácsolási sebesség. Az acél az esztergálási műveletek során is optimálisan viselkedik. Az UGIMA mellett az Ugitech bemutatja még a kipufogócsövek hegesztéséhez kifejlesztett új, titánnal és nióbiummal stabilizált Exhaust Bi.Stab hegesztőhuzalt is.Az új, korrózióálló Lean Duplex 1.4362 és 1.4062, továbbá a szintén új Super Duplex 1.4507 és 1.4410 minőségek is megtalálhatóak a kiemelt termékek listáján.
 
www.ugitech.com
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek