Erős duó az energiahatékony hegesztésért

2015. július 06., hétfő, 13:01

Címkék: direkt diódalézer hegesztéstechnika robotcella TruDiode 3006 TruLaser Robot 5020 Trumpf

Az új TRUMPF direkt diódalézer, a TruDiode 3006 az EuroBlech-en mutatta be a TruLaser Robot 5020 robotcellával csapatmunkában végzett energiahatékony hegesztést.

A TRUMPF a hannoveri EuroBlech 2014 során egy robothegesztő cellával, a TruLaser Robot 5020-al kombinálva mutatta be az új direkt diódalézerét, a TruDiode 3006-ot. A lézerrendszer alacsonyabb invesztíciós és üzemeltetési költséget jelent  a lézerhegesztés világába történő belépéshez. A különböző direkt diódalézerekkel összehasonlítva kiemelkedő előnye az akár 40 százalékkal magasabb hatásfok, ezáltal ez lézerrendszer kifejezetten energiahatékonynak minősül. További költségmegtakarítás érhető el a lézerberendezés kompakt építésmódja miatti kisebb helyigénynek köszönhetően. Összehasonlítva a lézerhegesztést a hagyományos megmunkálási eljárásokkal, az egy alkatrészre eső költség akár 80%-kal alacsonyabban tartható. Az EuroBlech kiállításon a robotcella egy 3 kW teljesítményű TruDiode 3006-os lézerforrással volt szerelve, de igényektől függően elérhető 2 és 4 kW-os lézerforrással is.

A 3D megmunkálás igényeinek megfelelően lett kialakítva. A komplett cella robotot, lézerforrást, megmunkáló optikát, pozícionáló mechanikát, és biztonsági kabint tartalmaz.

Az új lézerrendszerrel a TRUMPF az egész lemezmegmunkáló ipar igényeit igyekszik kiszolgálni. A lézer alkalmas mélyhegesztéshez, összefolyató hegesztéshez és helyettesíteni tudja a hagyományos hegesztési eljárásokat. A mélyhegesztési folyamatnál a lézer több milliméter vastagságban hegeszti össze az anyagokat, amivel nagyon magas kötési szilárdság érhető el. Az összefolyató hegesztésnél még tetszetősebb és tisztább varratok készíthetőek, mint amilyet a TruDisk lézerekkel lehetett készíteni. Emellett a passzív hűtés és a diódamodul hosszú élettartama magas rendelkezésre állást és hosszú élettartamot ígér. A lézer vészhelyzeti csatolása miatt a lézerteljesítmény egy modul kiesése esetén sem csökken. Ezzel biztosított a folyamat során, hogy a termelés teljesítményesés nélkül futhat tovább.

A TruDiode 3006 direkt diódalézerrel 40%-kal jobb hatásfok és energiahatékonyabb üzemeltetés érhető el

Új kezelőpanel a robotcellához

A 3D megmunkálások követelményeihez szabott TruLaser Robot 5020 egy új vezérlőgenerációval és egy új érintő képernyő kezelőfelülettel van ellátva. A programlefutás és a paraméterek bevitele egyszerűen az érintő kezelőpanel felhasználóbarátra optimalizált felületén történik.  A teljes robotcella a robot és a lézerforrás mellett megmunkáló optikát, pozícionáló rendszert és biztonsági kabint is tartalmaz. A lézersugár egy flexibilis lézerfény-kábelen keresztül jut el a robotkarra rögzített megmunkáló optikáig, és végül innen a munkadarabig.

A TruLaser Robot 5020 moduláris felépítésű és a vevők igényeinek megfelelően konfigurálható. Különböző pozícionáló rendszerekkel, forgóasztallal, váltóasztallal is választható. A TRUMPF flexibilis megoldásként opcionálisan egy moduláris megfogó rendszert is kínál. Ideális gyors anyagváltáshoz, különböző méretű és alakú anyagok gyors befogására és hegesztésére. a hegesztőrobot különböző lemezalkatrészek és ívelt profilok hegesztéséhez minimális számú kézi megfogóval egyszerűen felszerelhető.

Az új Direkt-diódalézer generációval a TRUMPF a mélyhegesztésre és az összefolyató hegesztésre fókuszál. A képen: lézerhegesztett láncvédő.

A teljes lézerrendszer elérhető az új TruDiode lézercsaláddal az egész világon!

www.hu.trumpf.com

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
ÉLELMISZER-BIZTONSÁG
Média Partnerek