Növekedésre számít a Rába

2012. november 06., kedd, 11:27

Címkék: autóipar gyártás növekedés Rába

A Rába erősen reménykedik abban, hogy a világ nem az év hátralévő két hónapjában dől össze. Ez derült ki az elnök-vezérigazgató előadásából.

Tíz százalék körüli növekedéssel számol az idén a Rába Járműipari Holding Nyrt. – közölte Pintér István elnök-vezérigazgató hétfőn Győrben, a Széchenyi István Egyetemen rendezett Cégtalálkozón tartott előadásán. Elmondta, hogy a korábbi, közel 60 milliárdos árbevétel a válság hatására csaknem megfeleződött, majd ezt az elmúlt években 10 százalék fölötti növekedés követte. Ha a világ nem omlik össze az év hátralévő részében, akkor ez az ütem megmarad 2012-ben is – fogalmazott.
Az elnök-vezérigazgató sikeresnek nevezte az átpozícionálást, amelynek értelmében a cég fő piaca Európa lett, itt a társaság gyakorlatilag visszatért a válság előtti értékesítési szintre. Ez nem mondható el viszont a teljes forgalom 95 százalékát kitevő három fő piac közül a másik kettőről, Amerikáról és a FÁK-országokról.
A gazdasági válság kitörését megelőzően, valamint a Mercedes-beruházás indulása előtt is a hazai GDP mintegy tizedét adta a járműipar – jegyezte meg a szektor fontosságára utalva az elnök-vezérigazgató.

MTI
 

Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
Média Partnerek