Német aszfaltozó gépek magyar alvázzal

Vezető építőipari járműgyártóval szerződött a Rába

2014. február 05., szerda, 08:32

Címkék: beszállítói ipar export győr járműipar Joseph Vögele AG Rába Jármű Kft.

Európa egyik vezető építőipari-jármű gyártójával, a Joseph Vögele AG-vel írt alá 2016 végéig szóló szállítási megállapodást a Rába Jármű Kft. - közölte a győri székhelyű cégcsoport.

 
Tájékoztatásuk szerint a Rába új beszállítóként nyerte el a továbbfejlesztett aszfaltozó gépek alvázainak gyártási jogát. A szerződés értelmében a Rába az új termék két típusváltozatát szállítja a német piacra. A társaságnál közölték, az idei évben fut fel a győri üzemükben a termelés, de sem az üzletértékével, sem a gyártott mennyiséggel kapcsolatos kérdésre nem kívántak válaszolni. A megrendelés nem igényel pluszberuházást, mivel a meglévő kapacitásokkal teljesíthető.
Közölték, az új együttműködés létrejöttét nagyban elősegítette, hogy a Rába a haszongépjármű-alvázak nyugat-európai piacán számos neves gyártónál már bizonyított. 2013-ban a Rába Jármű Kft. több mint 2000 építőgéphez szállított vasszerkezeti terméket. Az üzletfejlesztésnek és a folyamatosan növekvő forgalomnak köszönhetően a tavalyi évben a polgári értékesítés árbevétele elérte a katonai termékek árbevételi szintjét. A cég tájékoztatása szerint az új alváz sorozatgyártása a tavalyi évben megkezdődött. Az együttműködés kedvező tapasztalataira alapozva a felek a további együttműködés lehetőségét is keresik.
 
(MTI)
Keresés
Bejelentkezés / Regisztráció
TERMÉK + MEGOLDÁS

Magával ragadó film-, hangzás- és játékélmény? Hódít a Panasonic OLED-je

Média Partnerek